€ 19,95

ePUB ebook

  € 9,95

PDF ebook

niet beschikbaar

Leuke Johan

een Amsterdams verhaal

Hannah Waterman • Boek • paperback

 • Samenvatting
  ‘Leuke Johan’ vertelt het levensverhaal van een jongen uit Amsterdam West, die zijn weg zoekt in de woelige jaren zestig. In het keurige gezin waar Johan toe behoort ontbreekt de emotionele veiligheid; gevoelige zaken worden doodgezwegen. De grote maatschappelijke onderwerpen, politiek en religie laat Johan langs zich heen gaan, maar komt soms ongewild in het strijdtoneel dat aan de orde van de dag is in Amsterdam in de jaren zestig en zeventig. Voor werk en huisvesting is Johan aangewezen op eigen kracht en soms gaat het goed, maar vaker mis. Toch krabbelt hij steeds overeind en begint met veel energie aan een nieuw avontuur in de liefde en werk.
  Johan is van nature opgewekt en klopt alles dat stroef is week met humor. Aandacht van vrouwen komt hij nooit tekort. Na zijn veertigste kruipt hij opnieuw uit een diep dal en hoopt met een bemiddelde levensgezellin in een meer stabiele fase terecht te komen. En belangrijker nog: zal hij de voortdurende hunkering naar liefde beantwoord zien?  Hannah Waterman groeide op in Amsterdam en woont en werkt op Madeira. Ze is beeldend kunstenaar en auteur van diverse romans: ‘De jukebox van Varkenshoeder’, ‘De Ontkenner’, ‘Holtes en uitsteeksels’ en ‘Het Zevende Hemd’.
  ‘Leuke Johan’ verscheen in december 2020
  ISBN 9789081918879
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 242
  Uitgeverij : De Plassen
  ISBN : 9789081918879
  Datum publicatie : 02-2021
 • Inhoudsopgave
  Deel 1, pagina 7
  Deel 2, pagina 71
  Deel 3 pagina 161
  Deel 4 pagina 219
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 19,95

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Johan en Nora keken met hun vader in de woonkamer benauwd naar het levenloze beeld. Moeder had zich teruggetrokken in de slaapkamer. Vader verzuchtte: “Sjonge, jonge.” Nora had nog steeds waterige ogen. Johan wist niets te zeggen en keek naar zijn vader, in de hoop dat hij een paar verlossende woorden zou spreken, maar vader keek in het niets. Na een tijdje zei Johan: “Wie zou nou zoiets doen, Pa?” Vader antwoordde pas na een paar minuten: “Het zou me niets verbazen als Castro daarachter zit, of de communisten. In wat voor wereld leven we.” Hij stond op en zette de radio aan, omdat de nieuwsuitzendingen daar uitgebreider waren. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen