€ 15,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Lichtvoetige AFORISMEN

René Maertens • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Deze aforismen zijn geen zware doordenkers, maar veelal luchtige boutades, die bij de lezer hopelijk een lichte glimlach op de lippen toveren. Die lezer moet overigens wel tegen een stootje kunnen. Naast een gezonde dosis ironie en humor, spreekt uit deze lichtvoetige aforismen ook enige boosheid. Er gebeuren rare dingen in de maatschappij. Observeren loont. Ook stoeien met de Nederlandse taal levert vaak een geslaagd aforisme op. Een beetje mopperen lucht op, maar humor is nog altijd het beste wapen in sombere tijden.

  René Maertens is gepensioneerd docent Franse taal- en letterkunde en stoeit zijn hele leven al met taal, in diverse vormen. Maar vooral in het lichte genre. Zo bracht hij in eigen beheer diverse bundels met light verse uit, een genre waarmee hij ook optreedt op poëziebijeenkomsten. Ook een eerdere bundel met aforismen zag enkele jaren geleden het licht. En omdat humor dezelfde hersengebieden activeert als cocaïne, vonden deze werkjes gretig aftrek.
  In deze nieuwe selectie aforismen, bij Pumbo gedrukt en uitgegeven, laat René zijn licht schijnen over alles wat hem zoal opvalt bij kijken, luisteren en lezen. Licht maatschappijkritisch en humoristisch zijn deze aforismen zeker, soms wat ondeugend. Savoureren op een rustig moment.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 45
  Uitgeverij : René Maertens
  ISBN : 9789464064810
  Datum publicatie : 12-2020
 • Inhoudsopgave
  niet van toepassing
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 15,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

-De Belgische koning Filip grossierde jarenlang in vermakelijke blunders en flaters. De Belgische kranten kopten dan vaak in vette letters Domme Filip! Prachtig voorbeeld van een pleonasme. Net als Vlaamse Primitieven.

-Als de Amerikanen een president gedogen met zo'n idioot kapsel als dat van Trump, dan hadden ze het presidentiële vliegtuig eigenlijk ook moeten omdopen tot Hair Force One.

-Het voordeel van zo'n coronacrisis is ook dat veel vrouwen zich op afscheids- en nieuwjaarsrecepties niet meer hoeven laten zoenen door allerlei mannen van kantoor. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen