€ 12,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Linkshandig in de boter

Marieke Doomen • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Linkshandig in de Boter

  "Een liefdevol verhaal van dochter over vader tegen het decor van het oude Tilburg"

  De Oosterbeekse schrijfster Marieke Doomen deed wel iets heel bijzonders voor haar inmiddels overleden vader Theo Doomen.
  Aan de hand van zijn memoires schreef zij het boek dat hij nooit heeft kunnen voltooien. Ze heeft het zelfstandig uitgegeven.
  Doomen & Doomen nemen je mee door Tilburg; langs een beklemmende jeugd van autoritaire vaders en oorlogen.
  Maar ze nemen je ook mee langs de lichtheid van het leven: met een hartverwarmende vrouw, een opluchtende carrièreswitch en een gezin dat zich blijft uitbreiden.

  Kortom, een beter vaderdagcadeau vind je niet.


  Marieke Doomen (1954) begon in 2013 met het maken van een weblog over haar vader Theo. Ze gebruikte hierbij zijn dagboeken, gedichten en bidprentjesverzameling. Elke week bewerkte ze een deel van zijn tekst en vulde die, waar mogelijk, aan met eigen herinneringen en bij de tijd passende foto’s. Zo reconstrueerde ze haar familiegeschiedenis die zich afspeelde in het Tilburg van de vorige eeuw. Toen in 2015 alle afleveringen waren gepubliceerd besloot Marieke om ze te bundelen.

  Het verhaal van Theo Doomen begint bij zijn grootouders, ouders en broers. Bij een ongelukkige jeugd en het verlangen om frater te worden. Vervolgens beschrijft hij zijn huwelijk, de geboorte van zes kinderen en het onwillig runnen van een eigen zaak. Na een leven in de harde bouwwereld belandt hij als arbeidstherapeut bij meervoudig gehandicapte jonge vrouwen in Breda. Zijn verhaal eindigt in het hem vertrouwde Tilburg waar hij grootvader wordt en daarnaast tijd en rust vindt om te schrijven.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 208
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 06-2016
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  18-06-2016
  Linkshandig in de boter
  Heb dit boek in een adem uitgelezen. Heel vlot en boeiend geschreven. Wat een mooie karakterbeschrijving van vader, maar ook van de andere familieleden. Aan het eind van het boek, heb je het idee, dat je deze mensen persoonlijk gekend hebt. Bovendien ook een mooi tijdsdocument van het leven in Brabant met de katholieke invloed. Ruim een eeuw familiegeschiedenis beschreven, een aanrader!

     Helder, vlot
     Boeiend

  Geplaatst door uit Zoetermeer Zuid-Holland , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 12,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar1-2 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen