€ 75,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Liquid Art Fotoboek

Botsende vloeistoffen, vereeuwigd in een flits

Jos Velthof • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Zoekt u een imposant, exclusief fotoboek als blikvanger voor op uw koffietafel of leestafel in wachtruimtes? Dit boek zal uw verwachtingen overtreffen! Het boek met imposante afmetingen van 30 x 30 cm omvat 168 pagina's satijnglanzend, stevig eerste klas fotopapier. De pagina's zijn gevuld met unieke beelden van vloeistofsculpturen, creatief vastgelegd in een camera met een zeer korte belichtingstijd. De titel van het boek dekt volledig de lading: Liquid Art in optima forma.
  Het boek is ook uitstekend geschikt als exclusief kado of relatiegeschenk.

  Liquid Art Fotografie is de verzamelnaam voor het maken van artistieke foto’s waarin de dynamiek en/of de kleuren van vloeistoffen de hoofdrol spelen. Ultra korte belichtingstijden kleiner dan 1/10000 seconde zijn nodig om fascinerende beelden van uiteenspattende druppels te bevriezen. Wat zich op de foto openbaart is met het blote oog niet waar te nemen. Maar met de juiste instellingen, apparatuur en vloeistoffen kunnen complexe structuren en vormen worden vastgelegd. Elk beeld is uniek en vrijwel niet te reproduceren omdat minieme veranderingen grote consequenties hebben. Met veel geduld en tijd zijn prachtige sculpturen tot stand gekomen waarvan ik slechts een klein deel in dit boek heb kunnen opnemen.
  De eerste pagina’s van het boek geven uitleg over de apparatuur en techniek waarmee het merendeel van de beelden in mijn studio zijn gemaakt. Zonder een speciale timer module lukt het niet om enigszins voorspelbare vormen vast te leggen.
  Verderop in het boek staan de foto’s die ik geselecteerd heb uit mijn beschikbare verzameling. Daarbij is gebruik gemaakt van verschillende druppeltechnieken. Voor extra uitleg heb ik per hoofdstuk (of soms per foto) wat tekst toegevoegd. Tenzij anders vermeld zijn de foto’s niet in Photoshop gemanipuleerd behalve kleurverzadiging, contrast en scherpte. Tevens zijn soms wat sensorvlekken en/of storende spetters verwijderd.
  In het laatste hoofdstuk zijn nog wat foto’s opgenomen die op een andere manier zijn gemaakt. Hier gaat het om de spontane menging van verschillende vloeistoffen (b.v. water, olie, acrylverf) in een glazen schaaltje.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 296mm x 299mm
  Aantal pagina's : 168
  Uitgeverij : Jos Velthof
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 12-2022
 • Inhoudsopgave

  1. Liquid Art Fotografie: Hoe dan?

  2. De eerste pogingen

  3. Druppelsculpturen

  4. Bubbelvoetjes

  5. Druppels op fontein

  6. Zwevende fonteinen

  7. Druppels op fontein met kroontjesvoet

  8. Meervoudige druppelsculpturen

  9. UV kleurstof met UV flitser

  10. Kroontjes

  11. Zeepbellen

  12. Speciale effecten

  13. Sculpturen, karakters en toevalstreffers

  14. Vloeistofmengsels op glas

  15 . Nawoord
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 75,00


niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen