€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Liv en Lune

nieuwe vriendschap

Selina Jansen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Esmee! Je raadt het nooit. Mijn ouders vonden dit blijkbaar wel een goed idee. Wat moet ik hier nou mee? Na de verhuizing van haar beste vriendin lijkt Liv geen plezier meer te kunnen hebben. Haar ouders zijn ten einde raad en nemen een drastisch besluit. Ze kopen een hond voor Liv. Volgens haar ouders zal Liv weer plezier kunnen hebben en nieuwe vriendinnen leren ontmoeten met een eigen hond. Helaas denkt Liv hier heel anders over. Wat moet ze nou met een hond? Het hondje lijkt vanaf het eerste moment alleen maar oog te hebben voor Liv. Zal ze haar nieuwe baasje voor zich kunnen winnen? En zal Liv zich kunnen openstellen voor nieuwe vriendschappen?
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 111
  Uitgeverij : Selina Jansen Books
  ISBN : 9789464069723
  Datum publicatie : 08-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  30-08-2021
  Super leuk boek!
  Het boek besteld en zeker geen spijt. Super relevant thema en anders dan de doorsnee kinderboek. Neemt je goed mee in de karakters.

     Leuk geschreven
     Origineel thema

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  21-08-2021
  Bijzondere vriendschap
  Het verhaal gaat over een tienermeisje en vriendschap. De beste vriendin van de tiener gaat verhuizen en voor haar is dat het einde van de wereld. Ze voelt zich eenzaam en verlaten, totdat ze vriendschap en liefde ontvangt uit een onverwachte hoek van iemand die niet oordeelt en waarbij ze zichzelf kan zijn. Daardoor leert ze zich open te stellen naar anderen en ziet het leven er veel zonniger uit. Wat ik zo goed aan het boek vind is dat het voor ouders én kinderen duidelijk maakt dat de gevoelens van een tiener heel anders kunnen zijn dan het lijkt. Als ouder denk je misschien dat het kind onverschillig is, terwijl ze worstelt met haar/zijn gevoelens en zich niet begrepen voelt. Kinderen vinden herkenning in het boek, waardoor zich misschien beter leren uiten en hoop kunnen krijgen vanwege het vrolijke einde van het verhaal. De schrijfstijl leest heel makkelijk. Bijzonder hoe de schrijfster de emoties van het kind onder woorden heeft gebracht, zonder het te zwaar te maken. Het verhaal helpt om dingen bespreekbaar te maken tussen ouder en kind, maar het is vooral een luchtig en leuk verhaal, waar velen zich in zullen herkennen. Een aanrader voor kinderen in de beginnende tienertijd, maar ook voor ouders en opvoeders.

     Mooi verhaal
     Makkelijk leesbaar

  Geplaatst door uit Venlo , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Ik kijk twijfelend naar de hond in de doos. Die kijkt me nog steeds aan en het staartje blijft maar heen en weer zwiepen.
'Is het een meisje?' vraag ik aan mama.
Ik zie dat ze meteen weer lacht. 'Ja, het is een meisje. Speciaal voor jou.'
'Moet ik er in mijn eentje voor zorgen?'
Hoe denkt mama dat ik dat voor elkaar ga krijgen? Ik weet niks van honden.
'Ja, behalve als je op school zit, dan doen papa of ik het. Maar ze is jouw hond. Alleen voor jou.'
Ik kijk in de doos. Als ik mijn hand voorzichtig uitsteek staat het hondje op en begint nog harder te kwispelen. Het hondje ruikt aan mijn vingers en begint er dan aan te likken. Ik trek mijn hand terug. Bah.
'Hoe heet ze?' vraag ik.
'Ze heeft geen naam,' antwoordt mama, 'die mag jij haar geven.' ×
SERVICE
Contact
 
Vragen