€ 24,50

ePUB ebook

  € 14,99

PDF ebook

niet beschikbaar

Lockdown in Shanghai

een ooggetuigenverslag

Ans Hooft • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Lockdown in Shanghai is een persoonlijk verslag van een bizar jaar tijdens de zero-covidcampagne van de Chinese regering. Een verslag van verwondering, van observaties van mooi en lelijk menselijk gedrag in tijden van crisis en van een overheid die nietsontziend aan de knoppen draait. Luchtig geschreven met de nodige zelfspot geeft het een boeiende inkijk in de Chinese samenleving onder hoge druk.
  Ans Hooft woont vijftien jaar samen met haar man in Shanghai. Zoals de meeste van de 26 miljoen inwoners van de stad zag ze niet aankomen dat de aangekondigde vier dagen lockdown in april 2022 uiteindelijk twee volle maanden zou duren.
  Ze werd opgesloten in haar appartement op de 27e verdieping, zonder balkon. Nooit had ze verwacht dat ze dolgelukkig kon worden van een geplukte kip - compleet met kop en poten. Dat ze verdrietig zou worden omdat haar geliefde stad wordt lamgeslagen. En jaloers op de vogels in het park.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 200
  Uitgeverij : Ans Hooft
  ISBN : 9789090380520
  Datum publicatie : 03-2024
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9 uit 5 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  09-04-2024
  Verbazingwekkende inlijk in Lockdown
  Heb het boek met stijgende verbazing en interesse gelezen. Het geeft een inkijk in een wereld die wij ons hier in Nederland nauwelijks voor kunnen stellen. Zeer de moeite waard!


  Geplaatst door uit Buren , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  18-03-2024
  Fantastisch, makkelijk lezend boek
  Een soepel geschreven, waarheidsgetrouw beeld van de lockdown in Shanghai. Ik schrijf dit omdat ik de buurt waarin de auteur woont goed ken en tijdens de lockdown periode veel whatsap contact had met haar echtgenoot die dezelfde ervaringen deelde. Het boek gaat uiteraard veel verder en dieper, en beschrijft prachtig wat een ontspoorde situatie ontstond in die maanden. Ik kan dit boek van harte aanbevelen, je leert via een omweg ook veel over het leven in een fascinerende stad, de Chinese cultuur en het overheidsapparaat van China!

     Interessant
     Page turner
     geen
     geen

  Geplaatst door uit Amstelveen , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  15-03-2024
  Perfecte beschrijving van de lock down in Shanghai!
  Wij hebben als gezin zelf ook de lock down in Shanghai mogen ervaren in 2022. Dit boek beschrijft exact de lock down zoals wij deze ervaren hebben. Elke beschrijving roept weer herinneringen op, elk detail klopt. Dit boek had voor en door ons geschreven kunnen zijn. By far zal dit het meest waardevolle boek in onze boekenkast zijn omdat het onze ervaringen en herinneringen voor altijd heeft vastgelegd.


  Geplaatst door uit Maastricht , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  14-03-2024
  In een ruk uitgelezen
  Boek dat je in een ruk wil uitlezen. Geeft een mooi inkijkje hoe het leven in China was tijdens de lockdown. Geen ooggetuigeverslag geschreven met humor. En hoe je met verschillende brillen naar de situatie kunt kijken. Aanrader.

     Leest makkelijk
     Mooi inkijkje

  Geplaatst door , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  12-03-2024
  Geweldig boek.
  Een zeer aangrijpend verhaal, dit boek moet je lezen. Zeker de moeite waard.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 24,50

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Dit relaas eindigt met een enorme U-bocht. Als je iets moet weten over het verkeer in Shanghai is het wel dat de bestuurders meesters zijn in U-bochten. Het maakt niet uit hoe druk de straat is, of dat het vol is met fietsers of voetgangers, zelfs midden op een druk kruispunt gebeurt het. Een automobilist denkt: o jee, ik moet eigenlijk de andere kant op, geeft met z’n ogen dicht een draai aan zijn stuur en zet zonder blikken of blozen de hele straat vast. Iedereen stopt alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Er wordt niet getoeterd of gevloekt, er is geen oogcontact, er gaan geen middelvingers de lucht in. Heerlijk.
De U-bocht aan het einde van dit verhaal is net zoiets. Misschien wist men al een tijdje dat ze eigenlijk de andere kant op moesten. Misschien werd er gewacht op een teken van boven, uit Beijing. Het stuur ging om en we hielden even onze adem in. Maar niemand mopperde of klaagde, men ging weer door alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Heel af en toe, echt heel af en toe, vraagt er nog iemand: ‘Maar waar was dat dan allemaal voor nodig, die hele lockdown?’ Er komt geen antwoord. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen