€ 24,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Los Lunáticos

Johan Meijering • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Wat begon met een toevallige ontmoeting tussen twee dansers, groeide in razend tempo uit tot een succesvol multicultureel dans- en performancegezelschap. Los Lunáticos – opgericht door Johan Meijering en zijn Finse danspartner Marjatta Ranta-Iso – maakte van 2000 tot 2005 een stormachtige ontwikkeling door die letterlijk leidde van milonga tot theater. Als Maangekken deden zij hun naam eer aan, getuige een recensie uit 2001 in het Groninger cultuurmagazine Expression: '(…) Deze temperamentvolle mensen brengen een mix van tango en theater, zang en dans. Hun stemmingen wisselen elkaar snel af, en de emoties laaien hoog op. Voor deze maangekken is tango vooral een middel om te laten zien wat er onderhuids zoal kan broeien in de dans. Kortom: passie ten voeten uit.'
  In 2003 trad gitarist Hans Kromme toe tot het gezelschap, later dat jaar gevolgd door een tweede tanguera, de Marokkaanse Fatiha Balghiti. Zij vormden de kroon op het gezelschap. Samen met hen, beschrijft Johan Meijering gevoelvol en met humor deze bevlogen periode in retrospectief.
  Dit boek is een ode aan de Argentijnse tango, maar bovenal een ode aan het experiment, waarbij vermoede én onvermoede talenten creatief en met hartstocht voor het voetlicht worden gebracht.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 200mm x 251mm
  Aantal pagina's : 156
  Uitgeverij : Elikser B.V. Uitgeverij
  ISBN : 9789463655699
  Datum publicatie : 09-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 24,50

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen