€ 15,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Los op Kos

de keygang

Jeroen Geerts • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Los op Kos
  De neef Quint en nichtjes Keyshainy en Loyce komen aan op Kos om hun vakantie door te brengen bij hun opa en oma die daar een appartementencomplex runnen.
  Er zijn appartementen verhuurd aan een stel rare mensen die erg wantrouwend zijn. Dat ontlokt de nieuwsgierigheid van de Keygang.
  Als een visser wordt mishandeld, zijn boot wordt afgetroggeld en Loyce wordt ontvoerd gaat het stel, met hulp van Griekse vissers, een Amerikaan, opa en een nachtwaker ‘Los op Kos’ om alles weer in de juiste banen te leiden.

  De schrijver, Jeroen Geerts is communicatieprofessional en verenigingsmanager met een grote liefde voor Griekenland. Samen met Marja woont hij in het rustige ‘s-Gravenzande, waar ze constant denken over een leven in Griekenland.
  Wat een verhuizing nu nog tegenhoudt zijn de kleinkinderen waar ze graag bij in de buurt zijn. Quint, Loyce en Keyshainy zijn de oudste kleinkinderen. De Keygang-boeken zijn op hen gebaseerd. Het speelt in de tegenwoordige tijd van de jaren 2015-2020, met als bijzonderheid dat de kleinkinderen dan al volwassen zijn, rond een leeftijd van 18-19 jaar.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 137mm x 210mm
  Aantal pagina's : 159
  Uitgeverij : Doe Tookis
  ISBN : 9789082326406
  Datum publicatie : 12-2014
 • Inhoudsopgave
  De Keygang is een serie boeken over een groepje van twee meisjes en een jongen die neef en nichten van elkaar zijn en veel met elkaar optrekken. Met elk hun eigen kwaliteiten en eigenschappen vullen ze elkaar perfect aan.
  Loyce is een technisch georiënteerd meisje die ook creatief kan koken. Ze houdt ervan om zich stijlvol te kleden en is daarnaast beresterk. Ze heeft een zwarte band in Taekwondo.
  Keyshainy is een donker getint halfbloedje met een Antilliaanse vader en een Hollandse moeder. Ze is meertalig, spreekt ook een beetje Grieks en zit op de internationale school. Ze weet nog niet wat ze wil worden. Keyshainy is een levensgenieter en doet voor de lol aan vechtsport.
  Quint is een stoere jongen die het liefst met zijn handen werkt. Hij werkt in het bedrijf van zijn vader en weet altijd oplossingen te bedenken voor problemen waar ze tegenaan lopen. Hij is altijd competitiegericht en vindt daarin bij Keyshainy een mede- of tegenstander.
  De drie trekken het meest samen op als ze bij hun grootouders, in een van hun appartementencomplexen de vakantie doorbrengen. Opa en oma hebben appartementen op de eilanden Kos, Corfu en Zakynthos en wisselen regelmatig van woonlocatie. Naast katten op elk eiland hebben opa en oma één zwart-witte kat die overal mee naar toe verhuist en daar ook geen probleem mee heeft. De kat heet Lucky en is speciaal gehecht aan Keyshainy en gebakken bacon, zoals oma die maakt.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 15,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Met het flesje in haar ene hand en de tas met haar shirt in de ander komt ze bij de boot aan. “Sexy", zegt Stavros, wijzend op een sausvlekje op het roze T-shirt. Ze schrikt als ze de gasten uit appartement 2 en 3 ook in de rij voor de boot ziet staan. Samen met Stavros en het andere personeel van de boot lopen ze langs de rij terwijl de douane het hek opent om hen door te laten. De felle ogen van de man uit 3 kijken haar recht aan. Aanval is de beste verdediging, denkt Keyshainy. “Hey, hello! Leuke dag in Bodrum gehad?" roept ze zo vrolijk als ze maar kan. De man kijkt meteen weg. “Guests", zegt ze tegen Stravos, die knikt begrijpend. Samen lopen ze de loopplank op. Als ze omkijkt ziet ze hoe de gasten opnieuw niet samen door de douane gaan. De mannen uit 3 staan bijna vooraan, de man en de vrouw uit 2 achteraan. “Rare vogels", denkt Keyshainy en ze laat zich aan boord in een van de achterste stoelen zakken.

Even later gaat de man met de enge ogen naast Keyshainy in een stoel zitten. “Are you following us - Volg je ons?” vraagt hij terwijl hij dreigend naar haar kijkt en met een mes zijn nagels schoonmaakt. Keyshainy kijkt naar het mes, naar de andere mensen in de boot die allemaal niet op haar letten, maar een plekje zoeken. Iedereen die wel zou kijken ziet een man zijn nagels schoonmaken naast een meisje waarmee hij aan het praten is. “Ik ben even wezen shoppen in Bodrum”, zegt Keyshainy. “Ik zag jullie pas toen ik weer aan boord stapte. “Leave us alone - Laat ons met rust”, fluistert de man dreigend. Terwijl hij overeind komt klemt hij de hand van Keyshainy tegen de armleuning en leunt erop met zijn volle gewicht. Daarna gaat hij bij zijn partner zitten. Keyshainy wrijft met een pijnlijk gezicht haar arm terwijl ze boos naar het stel kijkt. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen