€ 16,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

  € 6,95

Los

een moeder en haar gokverslaafde zoon

Hermine Broggel • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Veel mensen in Nederland gokken. Bijna iedereen koopt weleens een staatslot of doet mee aan een andere loterij. Daarnaast zijn er echter tienduizenden mensen die ernstig gokverslaafd zijn. Dit boek is geschreven voor iedereen die in zijn of haar omgeving te maken heeft met iemand die gokverslaafd is. Ook nu, in 2013, staat de problematiek nog recht overeind en hebben de mensen om de gokker heen het moeilijk. Dit boek is voor hen een steun in de rug en een aansporing om om hulp te vragen, en te leren ermee om te gaan.Uit de inleiding“Ik wilde Los schrijven omdat er in ons land nog zo weinig bekend was over gokverslaving. Ik wilde proberen duidelijk te maken wat het betekent voor een ouder, voor een moeder, om een gokverslaafd kind te hebben. Wat voor invloed dat op je leven heeft.Nadat ik heb mijn zoon uiteindelijk uit huis had gezet is, na een lange en moeilijke periode, het contact hersteld. Dat kon toen weer, omdat ik hem uiteindelijk had losgelaten. Onze relatie is eigenlijk nooit echt slecht geweest, maar gokkers hebben een gespleten persoonlijkheid. Ze zijn aan de ene kant heel aardig, maar ze kunnen je aan de andere kant ook belazeren waar je bij staat. Je hebt altijd een zorgelijk gevoel van onrust. Vooral het moeilijke maar noodzakelijke proces van het loslaten van elkaar is onderwerp van dit boek”.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 146
  Uitgeverij : Hermine Broggel
  ISBN : 9789090280769
  Datum publicatie : 12-2021
 • Inhoudsopgave
  Over wat het betekent om een gokverslaafd kind te hebben.
 • Reviews (8,7 uit 12 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  25-12-2023
  Een rollercoaster over gokverslaving .
  Dit boek heb ik geboeid gelezen ,alhoewel ik noch kennis van de problematiek had ,noch ervaring . Het is geschreven in strakke korte zinnen,waardoor je meegaat met de moeder die over haar gokverslaafde zoon schrijft . En ondanks dat ik deze verslaving niet ken ,herkende ik wel het gedrag van de jongen ,die niet slecht is ,soms zelfs leuk , het continue liegen ,het geld hosselen of jatten . Het is jammer dat er nauwelijks tegen te vechten is ,hij bepaalt zelf of hij hulpverlening accepteert of niet . Het lijkt me een boek dat steun kan geven aan lotgenoten ,maar ook zinnig voor iedereen die beroepsmatig met gokverslaving te maken heeft ,wieweet leren ze er van en kunnen ze hun methoden bijstellen.

     Goed strak geschreven
     In paar sessies uitgelezen
     Er zit wat herhaling in ( logisch )
     Geen

  Geplaatst door uit Voorschoten , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  18-04-2019
  Indringend boek
  Indringend boek! Geeft heel duidelijk aan dat de verslaving een ziekte is waar geen grip op te krijgen is voor de niet-verslaafde familie. De verslaafde is alleen zelf in staat om de keuze te maken voor een leven en eeuwige strijd tegen de verslaving en daar professionele hulp bij te vragen, of een leven in de ban van de verslaving. De enige mogelijkheid voor naasten om niet meegesleurd te worden in deze ellende en zelf ten onder te gaan is inderdaad LOS laten. En ja dat gaat gepaard met veel pijn en tranen. Bedankt Hermine voor deze eerlijke inkijk in jullie leven.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  11-06-2017
  Ademloos uitgelezen
  Ademloos heb ik het boek van Hermine Broggel, Los, over haar gokverslaafde zoon gelezen. Zo lijkt het ook geschreven. In één adem schrijft ze over de immense impact van de gokverslaving van haar zoon op haar gezin en de zoektocht naar hulp bij instanties. Een moedeloze tocht vaak, want in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw was gokverslaving geen erkende verslaving. Toch weet ze door haar vasthoudendheid lotgenoten te vinden en samen helpen ze elkaar om met deze verslaving om te gaan. Uiteindelijk slaagt ze er min of meer een eigen leven te gaan leiden, los te raken van haar geliefde zoon. Maar die tocht is hartverscheurend. Het boek is een aanrader voor lotgenoten.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  02-03-2017
  Herkenbaar
  Goed boek, herkenbaar nu ik zelf een zoon heb met gokverslaving. Het speelt zich wel in een andere tijd af met andere omstandigheden. Maar de gevoelens zijn precies hetzelfde. Wat ik wel heel erg mistte was een hoofdstuk over wat er later gebeurde. Maar al met al blij dat er een boek is over gokverslaving, terwijl er over alcohol - en drugsverslaving zoveel boeken zijn.


  Geplaatst door uit DEVENTER , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  07-07-2016
  grote steun
  •Reactie van een lezer (2016): Ik ervaar veel herkenning en steun in je boek en ik ben je dankbaar dat je je verhaal aan het papier hebt toevertrouwd. Ik lees het herhaaldelijk of stukken ervan als ik weer met vragen/onduidelijkheden zit of weer merk dat ik er teveel mee bezig ben (meer dan hij). Dan weet ik weer: loslaten, loslaten. Binnen mijn werk wil ik me bezig gaan houden met het versterken van de omgeving van de verslaafde.

     goed geschreven
     makkelijk leesbaar

  Geplaatst door uit Noorden van het land
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  01-02-2016
  Aangrijpend
  Het boek is gelezen door Sylvia Witteman, zij vond het een aangrijpend verhaal.


  Geplaatst door uit Amsterdam
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  18-08-2014
  Tot tranen geroerd
  Hoi Hermine, Heb je boek in twee adems uitgelezen…..was tot tranen toe geroerd, echt waar! Wat heb je dat geweldig opgeschreven, recht uit je hart. Heb bewondering voor je! Heb ’t doorgegeven aan een kennis, die een familielid heeft die er aan lijdt! Dat was overigens niet de reden dat ik je boek kocht hoor; ik vertelde van mijn aankoop, waarna ze met het verhaal op de proppen kwam……Ze zullen er ook zeker steun aan hebben!!

     Geweldig geschreven
     Ontroerend, recht uit het hart

  Geplaatst door uit Bilthoven
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  17-06-2014
  Hulp bij coaching bij verslaving
  Hoi Hermine Heb je boek inmiddels uit en ook al doorgegeven aan een vriendin van mij! Knap geschreven en ik vind het ongelooflijk sterk van je. Wat mij weer helpt in mijn coaching bij verslaving (ook andere dan gokverslaving) is de samenvatting en de stappen die er zijn heel, erg helder en ook zeer helpend bij meerdere verslavingen heb ik nu al gemerkt. Ik ga je boek verder promoten onder collega's nogmaals respect voor jou. wie weet tot snel!!

     Knap geschreven
     Heldere stappen bij hulp

  Geplaatst door uit Brabant , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  17-06-2014
  Hulp bij mijn coaching bij verslaving
  Hoi Hermine Heb je boek inmiddels uit en ook al doorgegeven aan een vriendin van mij! Knap geschreven en ik vind het ongelooflijk sterk van je. Wat mij weer helpt in mijn coaching bij verslaving (ook andere dan gokverslaving) is de samenvatting en de stappen die er zijn heel, erg helder en ook zeer helpend bij meerdere verslavingen heb ik nu al gemerkt. Ik ga je boek verder promoten onder collega's nogmaals respect voor jou. wie weet tot snel!!

     Knap geschreven
     Heldere omschrijving va

  Geplaatst door uit Brabanty , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  17-04-2014
  Niets dan de waarheid
  Het was toch wel weer even slikken om het verhaal van moeder over mijn broer opnieuw te lezen. Ze heeft het zo goed geschreven, het leest uitnodigend. Het verhaal is emotioneel en ontroerend, en helemaal waar. Het is zo dubbel, mijn broer was zo'n lieve aardige jongen, maar aan de andere kant zo'n ongelofelijke zak. Het is heel moeilijk om met een gokverslaafd persoon samen te leven. Niets is wat het lijkt. Ik hoop dat het andere mensen helpt. Mama ik ben heel trots op je.


  Geplaatst door uit Almere , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  29-03-2014
  Indrukwekkend boek!
  Wauw wat een indrukwekkend boek! Vooral herkenbaar voor mensen in een vergelijkbare situatie, diep respect voor Hermine, dit boek verdient een dikke 10!


  Geplaatst door , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  29-03-2014
  Ontroerend, goed leesbaar, zuiver en eerlijk boek
  "Aanrader! Hermine Broggel Schreef een prachtig boek met haar verhaal over moeder zijn van haar gokverslaafde zoon. Ontroerend, ontwapenend, goed leesbaar en enorm zuiver en eerlijk. Een boek over liefde én worsteling. Een gespletenheid die herkenbaar is bij menig mensen in de omgeving van een gokverslaafde. Ik denk dat de maatschappij hieraan toe is!" (van Karin den Hollander).

     Waargebeurd
     Goed geschreven

  Geplaatst door uit Utrecht , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 16,95

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen