€ 14,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Mag het iets meer zijn?

Zeer losjes gebaseerd op waargebeurde wedstrijden van s.v. De Meer Zondag 8, 2016/2017.

Pieter Perry • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Voetbalvereniging s.v. De Meer, Zondag 8, seizoen 2016/2017. Zesde klasse. Een team met gasten die een aardig balletje trappen, gasten die vroeger goed geweest zijn en gasten die nooit goed zullen worden.

  Pieter Perry (Nijmegen, 1980) trapte vijf jaar lang een balletje mee. Hij maakte goals, gaf assists, pakte gele en rode kaarten, lapte voor de boetepot en leende zijn shampoo uit. Hij zag alle hoeken van het veld, keek zijn ogen uit en noteerde alles.

  Het resultaat is een serie sappige wedstrijdverslagen waarin hij zijn teamgenoten het ene moment ophemelt tot wereldsterren en ze het volgende moment een bot, roestig mes in de ziel steekt. Het liefst binnen dezelfde alinea. De wedstrijdfeiten vormen de katapult waarmee zijn fantasie een reuzenvlucht neemt.


  “Een voluptueuze ode aan het amateurvoetbal.”
  -Goob, laatste man en aanvoerder-

  “…heel herkenbaar...”
  -De Witte Condor, linksback-

  “Als dit verfilmd wordt, speel ik Goob!”
  -Barry Het Beest, spits-
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 76
  Uitgeverij : Amsterdam Anders
  ISBN : 9789464066791
  Datum publicatie : 04-2021
 • Inhoudsopgave
  1. Geuzen Middenmeer, thuis
  2. TOS Actief, uit
  3. Buitenveldert, thuis
  4. HYS, uit
  5. Ouderkerk, uit
  6. Overamstel, uit
  7. Zeeburgia, thuis
  8. JOS Watergraafsmeer, uit
  9. VW HEDW, uit
  10. JOS Watergraafsmeer, thuis
  11. DRC, uit
  12. Ouderkerk, uit
  13. HYS, thuis
  14. Zeeburgia, uit
  15. Meteoor, thuis
  16. TOG, uit
  17. Taba, thuis
 • Reviews (8 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  13-04-2021
  LITTLE CHAMPIONS LEAGUE
  MAG HET IETS MEER ZIJN is een dappere en m.i. ook geslaagde poging om in het ons bekende, maar door de schrijver lekker aangedikte sportjargon de helden van de onbekende velden te eren ! Hoe groot de verschillen met de échte Champions League ook zijn, de inzet en beleving van deze helden doet niet onder voor die van hun wereldberoemde collega's...


  Geplaatst door uit Beuningen , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 14,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Het was krap half tien toen de helden van De Meer de kletsnatte, kortgeschoren, gewillig soppende grasmat van HYS betraden. Het zonnetje scheen, de tegenstander stond laatste en Hans had al tijdens het omkleden met zijn ongeëvenaarde passie de kleedkamer-wc onveilig gemaakt. Kortom: alle ingrediënten om er een heerlijke wedstrijd van te maken. En toch waren onze helden op hun hoede, want in de 5e klasse bestaan geen kleine tegenstanders. Ook al moesten de meeste spelers van HYS de volgende dag gewoon weer naar hun werk, van onderschatting mocht absoluut geen sprake zijn.

Het leverde een twijfelende beginfase op. Combinaties haperden en de steekpasjes waren onnauwkeurig. Totdat er een voorzet van links kwam die keurig over iedereen heen zeilde en terecht kwam bij Sikora. Die belde naar huis, vervolgens zijn kapper en uiteindelijk de klantenservice van KPN. Hij bleek nog ruim genoeg tijd over te hebben om de bal in de verre hoek te krullen. 0-1. En even later was het alweer raak. Sikora wipte de bal de zestien in. Hans nam aan, nam nog een keer aan, controleerde de bal, omspeelde de keeper, legde hem goed en schoof de 0-2 in het lege doel. Vanaf dat moment ging de scheidsrechter zich ermee bemoeien. Vooral de ijverige Nicholas moest het ontgelden. Hij werd constant teruggefloten. Voor onterecht buitenspel. Voor onzichtbare duwfouten. Voor geen commentaar op de leiding. In 34e maakte Nicholas de scheids ook nog eens niet uit voor hoerenjong. Dat was de druppel voor de leidsman en hij stuurde de aanvaller van De Meer voor 10 minuten van het veld. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen