€ 39,99


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Magnalia Dei

Onderwijs in de christelijke religie volgens gereformeerde belijdenis

Herman Bavinck • Boek • paperback

 • Samenvatting
  'Bij de samenstelling van dit boek heb ik me de gewone leden van de gemeente voor ogen gesteld, die zich door middel van de catechisatie voorbereiden op de toelating tot het avondmaal of ook daarna in de kennis van de waarheid geïnteresseerd blijven. En onder hen heb ik weer bij voorkeur gedacht aan al die jonge mannen en vrouwen die vaak al op vrij jeugdige leeftijd kennismaken met de veelvuldige bestrijdingen waaraan de christelijke religie in de tegenwoordige tijd is blootgesteld.

  Onder hen zijn er velen die nog wel graag willen geloven, maar wie het door de omgeving waarin ze verkeren en door de bedenkingen en tegenwerpingen die ze horen zo uiterst moeilijk wordt gemaakt. In elk geval, hun belijdenis mist blijmoedigheid en geestdrift.

  En toch, zover moet het weer komen en zal het ook weer komen als de waarheid juist begrepen wordt. Als de werken van God in hun eigen licht worden beschouwd, dwingen ze ons vanzelf tot bewondering en aanbidding. Dan danken we God, niet dat we moeten, maar dat we mogen geloven. Dan beseffen we wat we voor ons denken en leven aan ons geloof hebben.

  En elk in onze eigen taal beginnen we dan weer de grote werken van God te verkondigen.'

  Aldus dr. Herman Bavinck

  De gereformeerde theoloog Herman Bavinck (1854-1921) is vooral bekend van zijn Gereformeerde Dogmatiek, waarin hij de leer van de Bijbel in vier dikke banden uiteenzet voor theologen.

  Minder bekend is dat hij ook een populaire dogmatiek schreef voor het gewone kerkvolk: Magnalia Dei, oftewel: de grote werken van God.

  Wie dit boek leest, snapt waarom er in onze tijd zoveel van Bavincks werken vertaald worden in het Engels. Ook na honderd jaar is zijn werk nog actueel voor wie eigentijds gereformeerd wil zijn.

  Daarom is dit boek nu hertaald in hedendaags Nederlands.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 591
  Uitgeverij : Uitgeverij Theofilus
  ISBN : 9789081934756
  Datum publicatie : 01-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 39,99

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen