€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Mama nam me mee

Over een kinderontvoering door een moeder

Peter van Dijk • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De eens zo bloeiende relatie tussen Claire en Ruben strandt. Zoals zo vaak tijdens een relatiebreuk is het jonge kind het slachtoffer. Na de scheiding van de geliefden volgt er een verdrietige en langdurige strijd over hun gezamenlijke kind.

  Dit verhaal gaat over liefde. Over de onvoorwaardelijke liefde die een vader voelt voor zijn jonge, opgroeiende kind. Dit verhaal gaat over liefde die niet gegeven mocht worden. Dat werd simpelweg onmogelijk gemaakt.
  Geen traditionele ontvoering, waarbij een man na de scheiding zijn kind kidnapt en in een onschendbaar land zijn veiligheid zoekt. Een doortrapte ontvoering, waarbij een liefhebbende vader als een weerloze vlieg in het spinnenweb gezogen wordt.

  Dit verhaal gaat over een oneerlijk gevecht. Het beschrijft de strijd van een spartelende, maar vastberaden vader voor zijn kwetsbare zoon, Jurgen. Een gevecht dat bij voorbaat gedoemd lijkt te mislukken.
  Ruben trekt alle registers open. Hij weigert het bijltje erbij neer te gooien. Ongegeneerd gaat hij tot het gaatje. Lukt het hem om zich met zijn zoon te herenigen? Worden zijn tomeloze inspanningen beloond? Lukt het hem om de vader te worden die hij dolgraag wil zijn?

  Naast de kinderontvoering beschrijft dit verhaal de ongepaste onhebbelijkheden, opgekropte ergernissen en tenenkrommende irritaties, die zich voordoen tijdens iedere relatie. Over wrijvingen die ontstaan binnen liefdesverhoudingen. Herkenbaar voor iedereen die in een relatie zit of heeft gezeten.

  "Mama nam me mee" is een zeer ingrijpend verhaal. "Mama nam me mee" geeft u inzicht in een ongewone kinderontvoering door een moeder, de ongelijke strijd van de vader en alle emoties die deze ontvoering losmaakt. Een verhaal dat u ongetwijfeld bij de keel grijpt en niet meer loslaat. Gebaseerd op waargebeurde feiten.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 232
  Uitgeverij : Peter van Dijk
  ISBN : 9789464430813
  Datum publicatie : 10-2021
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord
  Inleiding
  H1 Mijn eerste ontmoeting met mijn schoonfamilie
  H2 Het begin van alle ellende
  H3 Samen een eettafel kopen
  H4 Een nieuw leven
  H5 We noemen hem Geubels
  H6 Opvoeden als kunst
  H7 Met vrienden naar Zuid-Frankrijk
  H8 Op zoek naar nieuw geluk
  H9 Mijn regie volledig uit handen
  H10 Over kinderontvoering en opbotsen tegen muren
  H11 Op reis met Claire
  H12 Actie tot teruggeleiding
  H13 Duitse geldhund
  H14 Huis in de verkoop
  H15 Misdadig plan
  H16 Zalige Weihnachten
  H17 Mokerslag
  H18 Papa, praat met me
  H19 Wraak
  H20 Blije tijden in barre tijden
  H21 Wie echt leeft
  H22 Droom of illusie
 • Reviews (9 uit 7 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  04-11-2021
  Aangrijpend en eerlijk verhaal
  Het is een aangrijpend verhaal van een vader die zijn zoon moet missen. Eerlijk en oprecht geschreven met een vleugje humor. Alle ingrediënten om je helemaal mee te nemen in het verhaal, zodat je het niet weg kunt leggen. Een aanrader voor iedereen!


  Geplaatst door uit Noord Brabant , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  30-10-2021
  Mooie titel.
  Het ver haal is naar mijn oordeel goed weer gegeven Het is gemakkelijk te lezen Peter geweldig dat je het zo heb kunnen verwoorden. Ik denk dat veel mensen dit ver haal herkennen Peter veel succes en hopelijk komt er nog een volgend boek.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  29-10-2021
  Aanrader
  Je wordt meegenomen in een verhaal dat je niet meer loslaat.

     Meeslepend
     Emotioneel

  Geplaatst door uit Tiel , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  29-10-2021
  Aangrijpend boek
  Wat leest dit boek gemakkelijk! Als je eraan begint, leg je het niet meer weg. Je wordt meegenomen in het heftige verhaal van een vader die zijn jongste zoon moet missen. Je voelt zijn verdriet. Zeker een aanrader.

     Lees gemakkelijk

  Geplaatst door uit Noord-Brabant , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  29-10-2021
  Bijzonder mooi!
  Bij het omslaan van elke bladzijde, werd mijn nieuwsgierigheid gewekt, had het boek in 1 dag uit. Kon het niet wegleggen! Leest heel lekker door, uitstekend taalgebruik, goed lopend en eerlijk verhaal! De humor in het boek, maakt de heftigheid ook weer luchtig! Een echte aanrader!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  29-10-2021
  Een mooi, aangrijpend verhaal
  'Mama nam me mee' is een aangrijpend verhaal dat ik iedereen kan aanraden. Het leest erg makkelijk en ik waardeer de oprechtheid van de schrijver. Het verhaal kan de lezers helemaal in zich opnemen vanwege het feit dat het grotendeels echt gebeurd is. Het boek bevat ook goeie humor en de bijzondere banden tussen de personen maken het compleet. Een mooi verhaal voor bijna elke generatie!

     Aangrijpend
     Het leest erg fijn
     Het boek is snel uit

  Geplaatst door uit Berlicum , leeftijd 16-19
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  29-10-2021
  Lees het en het neemt ook jou mee
  Het verhaal neemt ook jou mee in een rollercoaster van onrecht.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Die slapeloze en verschrikkelijke nacht schoten mijn gedachtespinsels alle kanten op.
Twee behoeftes die steeds bovendreven, lieten me die nacht niet meer los. De eerste was dat ik ontzettend graag mijn advocaat wilde bellen. Niet om uitleg te vragen. Ook niet om in een vriendelijk gesprek alle openstaande acties nog eens te bespreken. Ik wilde hem de huid volschelden. Ongegeneerd en zonder remmingen.
Het liefst had ik hem uren lang uitgemaakt voor alles wat lelijk is en stinkt. Ik zou heel hard ‘wrattenzwijn vol neten’ tegen hem willen schreeuwen. Of ‘ontplofte peer met haar’. Liever nog had ik oog in oog met hem gestaan. Dan had ik al zijn poriën dichtgekit met purschuim. Of zijn neusharen verwijderd met een elektrische heggenschaar.
Tijdens het lezen van zijn mail kwam die behoefte al in me boven. Een oerdrift die haast niet te negeren viel. Gelukkig won mijn verstand het van mijn gevoel. Van de andere kant zou het me enorm opluchten.
Mijn opgekropte woede wilde ik over hem uitstorten. Dat verdiende hij. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen