€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Manipulatie

Bianca van der Reijden • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De zestienjarige Alice mist een veilige thuishaven. Ze valt hierdoor ten prooi aan een oudere man die haar te hulp schiet en haar met allerlei mooie beloftes meeneemt naar zijn grote familie. Deze familie blijkt echter een sekte te zijn, met zeer afwijkende leefgewoontes. Eenmaal binnengekomen, laten zij haar niet meer gaan. De gebeurtenissen daar zijn zo pijnlijk, dat Alice voor een moeilijke keuze staat. Zich overleveren aan de groep of vluchten..
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 257
  Uitgeverij : Bianca van der Reijden
  ISBN : 9789082906806
  Datum publicatie : 08-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9,1 uit 8 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  20-04-2019
  In 1 ruk uitgelezen
  De titel vind ik zelf wel belangrijk in deze, aangezien ik moeite heb met aandacht bij iets houden en om te onthouden. Ik ben vanmiddag begonnen in het boek en tot mijn verbazing moest ik verder lezen. Wat ik zelf enorm fijn vind aan geschreven boek zijn de verschillende lettertypes, dat maakt voor mij de overgang van Alice naar haar vader heel fijn om verder te lezen. Ik ben geen ster in reviews maar moge duidelijk zijn dat met wat ik vandaag heb gelezen ik er nu nog mee bezig ben. Geweldig geschreven voor Bianca van der Reijden, van mij dan ook de volle 5 sterren. Ik geef een 9.5 omdat ik graag het uiterste weer wil voor volgend boek :-)

     Spanning
     Fijne schrijfstijl

  Geplaatst door uit Waardenburg , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  27-12-2018
  manipulatie
  Erg mooi boek om te lezen het blijft je boeien,had het in twee dagen uit. Heel goed geschreven Ben heel benieuwd naar de opvolger kan niet wachten.

     een echte aanrader

  Geplaatst door uit Zaltbommel , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  27-12-2018
  manipulatie
  Dit is een geweldig boek om te lezen. Als je er in begint wil je het in een keer uitlezen,het blijft boeien. Ik had het boek in twee dagen uit zo spannend. Hoop snel op vervolg. Een echte aaanrader

     aanrader

  Geplaatst door uit zaltbommel , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  23-11-2018
  manipulatie
  Ik heb het boek manipulatie in handen gekregen in mijn vakantie. Ben het gaan lezen en bleef lezen. Het boek pakte mijn gelijk,waardoor ik niet stoppen kon en het naar mijn zin te snel uit had,ik kon nog wel uren lezen. Heerlijk spannend en pakkend verhaal.

     Het pakt je

  Geplaatst door uit Alphen aan de rijn , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  14-10-2018
  Spannend van het begin tot het eind!
  Wat een geweldig boek, ik bleef lezen! Spannend van het begin tot het eind. Ik kan niet wachten tot het vervolg uitkomt. Echt een aanrader!


  Geplaatst door uit Krimpen aan den IJssel , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  09-10-2018
  Geweldig boek
  Een geweldig en perfect geschreven boek.Van het begin tot eind erg goed geschreven en spannend.Hoop dat er snel een vervolg komt.

     Erg spannend boek
     Een echte aanrader
     Geen
     Geen

  Geplaatst door uit Stellendam , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  30-09-2018
  Manipulatie wat een super goed boek.
  Heb het boek in een adem uitgelezen. Het pakt je direct . Dit gebeurd mij niet snel. Een echte aanrader. Compliment voor de auteur.

     Erg goed geschreven
     Zou een film moeten worden.
     Geen
     Geen

  Geplaatst door uit Zuid-Holland
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  30-09-2018
  Manipulatie. Wat een steengoed boek.
  Ben s'morgens begonnen met lezen en heb het boek in een keer uitgelezen.Werkelijk een steen goed boek van begin tot eind.Hopelijk komt er een vervolg.Dat ga ik zeer zeker ook lezen. Compliment voor de auteur heel goed geschreven.

     Beide boeken

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Alice weet dat Robert getrouwd is en kinderen heeft, maar hij heeft het tot aan vanavond nooit eerder over hen gehad. Na afloop van het feest vinden ze het allebei moeilijk om afscheid van elkaar te nemen. Dit wordt versterkt door haar schuldgevoel omdat ze hem tijdens het feest, zoals afgesproken, vergeten is te bellen. Ze heeft na het feest helemaal geen zin om naar huis te gaan, waarop Robert zegt: “Nou dan pakken we toch een hotelletje!”
Maar dit vindt Alice te ver gaan. Haar vader weet van niks, ze heeft geen spullen bij zich en denkt dat als ze dit doet, ze alleen al door de spanning geen oog dicht zal doen.

Als ze thuiskomt heeft ze bij de aanblik van haar vader, die weer eens laveloos op de bank ligt, eigenlijk wel een beetje spijt van haar beslissing. Zeker wanneer hij wakker wordt en heel onredelijk tegen haar doet in plaats van te vragen hoe haar feestavond was. Haar feestvreugde is dan ook spontaan verdwenen. Ze is haar vader zo zat met zijn negatieve gedrag en dronkenschap dat ze nu het liefst het huis uit zou willen rennen. Maar wat dan? Het enige dat ze kan bedenken, is met Robert mee naar zijn huis te gaan. Dit heeft hij al eens eerder aan haar voorgesteld, maar ze had hier toen nog geen oren naar en ze wil liever geen inbreuk op zijn gezinsleven maken. Op dit moment besluit ze in ieder geval Robert te bellen, die in de auto onderweg weg naar huis is.

Hij vraagt plagend: “Ha lieve schat, mis je me nu al?”
“Eigenlijk wel, want het was net weer zo vervelend thuiskomen. Mijn vader is weer stomdronken en onnodig moeilijk aan het doen, waardoor ik direct uit mijn feestvreugdegevoel van deze mooie dag ben geraakt.”
“Zal ik je op komen halen? Als je niet naar een hotel wilt, kan je ook met mij mee naar huis gaan.”
Alice vindt het een lief gebaar, maar ze ziet het niet zitten om nu pardoes de deur weer uit te gaan. Ze is moe en ziet het niet zitten om nu nog spullen te moeten pakken.
“Sorry Robert, ik vind het heel lief van je, maar ik denk dat ik nu beter kan proberen te gaan slapen. Als m’n vader zich de komende week weer zo onuitstaanbaar gedraagt, dan wil ik graag op je uitnodiging ingaan en met je meegaan naar jouw huis en gezin. Heeft je vrouw er dan geen moeite mee, als je mij meeneemt naar jullie huis?”
“Nee hoor, maak je daar maar geen zorgen over. We zijn heel vrij met elkaar, dus dit is het laatste waar jij je zorgen om hoeft te maken. Ik denk zelfs, dat ze het wel leuk zal vinden als ik je meeneem. Maak jij je nou maar druk om je eigen dingen. Bovendien wonen er meer mensen bij ons.”
“Oh,” vraagt Alice stomverbaasd. “Wie dan en waarom?”
“Helaas ben je niet de enige persoon met problemen Alice. Er zijn er zoveel meer en ik probeer die mensen altijd te helpen, net zoals ik jou wil helpen. Andersom helpen deze mensen mij ook in mijn grote huis. We zorgen eigenlijk allemaal voor elkaar, als een grote familie met ieder zijn of haar eigen taak.
Ik denk dat jij je bij ons heel erg thuis zult voelen en tot rust kan komen. Je bent in ieder geval meer dan welkom en je zult je bij ons zeker nooit alleen voelen. Je hoeft je bij ons ook niet te vervelen, er is altijd wel iets te doen: op het land werken, de dieren verzorgen, het huis schoonmaken, eten klaarmaken of voor de kleintjes zorgen.”
“Dat klinkt allemaal wel leuk!” zegt Alice. “Waarom heb je me hier niet eerder over verteld?”
“Dat vond ik niet zo nodig, niet iedereen hoeft te weten hoe ik leef en ik nodig niet iedereen bij ons thuis uit. Dit doe ik alleen bij mensen die ik graag mag en die een beetje hulp of verzorging kunnen gebruiken. En nu je dit alles weet, heb je zin om te komen Alice?”
“Ja graag Robert, maar niet nu.”
“Dan spreken we volgend weekend af,” zegt Robert. “Neem op zijn minst wat spullen mee voor dat weekend. Laat luxe dingen en kleding maar achterwege, die heb je bij ons echt niet nodig. Op een boerderij worden je kleren toch alleen maar vuil. Als het je bevalt, mag je wat mij betreft zo lang blijven als je wilt.”
“Ja maar, ik moet toch ook naar school?”
“Dat regel ik dan wel, ik kan dan voor je bellen en je ziekmelden. Alles komt goed Alice, vertrouw me nou maar! Of heb ik ooit jouw vertrouwen geschonden?”
“Nee jij niet, anderen helaas wel en tot mijn spijt heb ik vandaag ook jouw vertrouwen beschaamd.”
“Ach, daar zullen we het maar niet meer over hebben Alice. Ik hoop wel dat zoiets nooit meer zal gebeuren.”
“Het zal niet meer gebeuren Robert, ik zal je nooit meer teleurstellen, beloofd! Ik vind het lief van je, dat je me ondanks dit nu weer wilt helpen door me bij je thuis uit te nodigen. Zal ik het met mijn vader bespreken?”
“Nee, doe dat alsjeblieft maar niet, heb het er maar met niemand over. Je weet toch dat anderen het niet zullen begrijpen. Denk maar terug aan de barman die zich met jouw leven ging bemoeien. Als je naar hem had geluisterd, had je al dit leuks van ons samen moeten missen. Je bent toch wijs genoeg om je eigen beslissingen te nemen en wie weet ben je zo weer terug als het je niet bevalt. Als je vader anders was geweest, dan had ik je zelfs het advies gegeven om het met hem te bespreken. Maar denk je nou echt dat hij of iemand anders begrijpt dat wij zo’n goed contact met elkaar hebben en dat je mee naar mijn huis gaat? Je kan het later altijd nog vertellen als je dat wilt. Probeer het nu eerst maar eens uit, dan kan je zelf een oordeel vellen, zonder dat dit beïnvloed wordt door anderen.” ×
SERVICE
Contact
 
Vragen