€ 45,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Maquettes

Arjan Karssen • Boek • hardback

 • Samenvatting
  - Aandacht voor de verscheidenheid van de maquette als communicatiemiddel
  - De auteurs hebben ruime ervaringen in zowel het onderwijs als in de beroepspraktijk.
  - Veel teken- en beeldmateriaal

  Veel mensen zien een maquette als een eindproduct, maar het is veel meer dan dat. Maquettes gebruik je als schetsmatige onderzoekstechniek, als ontwerptool en als communicatiemiddel. Maquettes, bedenken maken overtuigen verheldert deze toepassingen. Studenten ontdekken het geschikte type maquette en de daarbij passende uitstraling. Verder wordt de praktische kant van maquettebouw ruim toegelicht en geïllustreerd. De handleiding dient zowel als stappenplan bij het vervaardigen van maquettes en als naslagwerk voor materialen en technieken. Het bevat veel foto's en tekeningen.

  Maquettes, bedenken maken overtuigen is bedoeld voor studenten in ruimtelijke disciplines, zoals stedenbouwkunde, tuin- en landschapsarchitectuur, openbare-ruimte-ontwerp of interieurarchitectuur.

  Hoofdstuk 1 licht toe waarom je een maquette maakt en hoe je deze inzet, namelijk als procesinstrument, tool voor vormstudies en als communicatie- en presentatiemiddel.
  Hoofdstuk 2 behandelt de werkwijze voor het bedenken en maken van een maquette. Je maakt kennis met de begrippen uitstraling en schaal. Welk materiaal kan je gebruiken? Welk gereedschap is geschikt? Inzicht in de technische mogelijkheden staat in dit hoofdstuk voorop. Vervolgens gaat hoofdstuk 3 t/m 5 in op het verschil tussen de drie typen maquettes die parallel lopen met vormstudie, ontwerp en presentatie. Dit zijn de schetsmaquette, ontwerpmaquette en presentatiemaquette. Voor elk type maquette wordt dieper ingegaan op het hoe en waarom, de juiste materialen en de werkinstructies bij het maken.
  De handleiding eindigt met een samenvatting in de vorm van twee fotoseries. Je kan in deze reeksen zien wat de rol van de maquette in het gehele proces is.

  Wat is er nieuw?
  In deze tweede editie is meer aandacht voor de technieken uitgebreid en de toelichtingen bij de maquettes als communicatiemiddel aangescherpt.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 217mm x 251mm
  Aantal pagina's : Niet bekend
  Uitgeverij : Noordhoff Uitgevers B.V.
  ISBN : 9789001827694
  Datum publicatie : 04-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 45,95

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen