€ 48,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Med. Hypnotherapie I (nieuwe druk, 2023)

Hypnose bij pijnklachten

Jos Olgers • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Het boek ‘Medische Hypnotherapie’ door Jos Olgers is een aanzienlijk uitgebreide en verbeterde versie van de 1e druk uit 2012 (375 pagina’s). Deze 2e druk (1724 pagina’s) beslaat daardoor ook 3 losse boeken (banden):
  ● Band I: Hypnose bij pijnklachten (628 pagina’s)
  ● Band II: Hypnose bij lichamelijke aandoeningen (596 pagina’s)
  ● Band III: Interventies, technieken en werkwijzen bij medische hypnose (500 pagina’s)
  De hoofdstuk nummering begint bij band I en eindigt bij band III. Elk boek heeft een eigen uitgebreide bibliografie en index.

  Inhoud van Medische Hypnotherapie (band I)
  Deze band begint met een algemene behandeling van de hypnotherapeutische behandeling van pijnklachten. Hierna komen specifieke pijnklachten aan bod, zoals:
  ● Hoofdpijn
  ● Spanningshoofdpijn
  ● Cervicogene hoofdpijn
  ● Clusterhoofdpijn
  ● Migraine
  ● Zenuwpijnen
  ● Gordelroos
  ● Postherpetische neuralgie
  ● Aangezichtspijn (diverse soorten)
  ● Hernia
  ● Ischias
  ● Fantoompijn
  ● Chronische gewrichtspijn
  ● Artritis
  ● Reumatoïde artritis
  ● Artrose
  ● Fibromyalgie.
  ● Bevallen zonder last van pijn.

  Opbouw van de hoofdstukken
  Vrijwel alle hoofdstukken zijn als volgt ingedeeld:
  ● De medische kant van de aandoening is ‘in kaart gebracht’, zodat de hypnotherapeut een beeld heeft van de aandoening van zijn cliënt.
  ● Psychosomatiek (welke psychische en sociale verbanden tref je bij tussen de lichamelijke aandoening)
  ● Vele hypnotherapeutische behandelwijzen voor de specifieke aandoening. Daar waar interventies, werkwijzen en technieken bij meerdere aandoeningen gebruikt worden, wordt verwezen naar band III.

  Voor wie bestemd
  Het hele boek ‘Medische Hypnotherapie’ is bestemd voor elke geïnteresseerde om kennis van te nemen. Het in de praktijk brengen van de interventies, werkwijzen en technieken is uiteraard voorbehouden aan een ter zake kundige, goed opgeleide, hypnotherapeut.

  Voorgeschiedenis
  Jos Olgers zegt over het ontstaan van ‘Medische Hypnotherapie’: “In de jaren ’90 gonsde er een zekerheid in het wereldje van hypnotherapeuten: ‘Lichamelijke klachten kun je heel goed met hypnotherapie aanpakken…’
  Collega’s verkondigden deze een alwetende lading dan plechtig en gedragen. Ze klonken alsof zij de erven waren van een uniek, esoterische geheim. Het maakte mij als beginnend beroepsgenoot piepklein, maar ook irritant nieuwsgierig. Geheimen maken mij altijd nieuwsgierig. Indertijd zeker, want ik had geen idee had hoe ik hoofdpijn, hoge bloeddruk of hyperventilatie zou moeten aanpakken.

  Ik voelde me echter niet alleen dom, maar was ook leergierig. Mijn leergierigheid won het van mijn gêne, en vroeg deze oudgedienden altijd: “Hoe doet u dat dan?” Deze vraag riep dan een ongemakkelijke stilte op. Vol vertrouwen keek ik mijn ervaren collega vragend aan. Ik zag zijn gezicht veranderen in irritatie, maar soms ook in een soort schaamte. Soms werd gestameld: “Nou gewoon, met suggesties…, maar dat weet jij toch wel…”
  Vroeg ik nu naar een geheim, betrapte ik een oudere, en schijnbaar ervarener, collega op een spelletje esoterische blufpoker…, of was ik echt zo dom? Hier liet ik het dan bij zitten en nam mij voor om het dan maar zelf uit te zoeken.

  Dit resulteerde in 2012 in de eerste druk van het 375 pagina’s tellende boek ‘Medische Hypnotherapie’. Ik was indertijd behoorlijk in mijn nopjes met dit boek. Het was een handreiking aan mijn studenten en jongere collega’s. Mijn intentie was, en is nog steeds, om niet te stamelen: ‘Nou gewoon, met suggesties…, maar dat weet jij toch wel…’
  Ruim 10 jaar later, dook ik weer eens serieus in dit boek, omdat er binnen een paar jaar weer een herdruk zou moeten komen. Ik schrok. Ik miste concreetheid, verdieping en vooral ook veel aandoening waarbij je hypnotherapie kunt inzetten.
  Ik besloot dit boek volledig te herschrijven en flink uit te breiden. Nu ik erop terugkijk, ben ik trots op de nieuwe versie van het boek ‘Medische Hypnotherapie’. De 375 pagina’s werden 1724 pagina’s, met veel voorbeelden, veel nieuwe interventies en veel meer lichamelijke aandoeningen.”
 • Productinformatie
  Fragment : Download Fragment
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 628
  Uitgeverij : OvW training
  ISBN : 9789464815948
  Datum publicatie : 11--0001
 • Inhoudsopgave
  De volledige inhoudsopgave treft u aan bij het fragment.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 48,50

niet beschikbaar

niet beschikbaarVoor 16.00 uur besteld, overmorgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 
×
SERVICE
Contact
 
Vragen