€ 136,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Radiologie

Jacques Hensen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Beschrijft de röntgentechniek en instelkundeBeschrijft belangrijke ontwikkelingen in digitalisering en kwaliteitsaspecten van beroepsveld MBBLeer het basisprincipe van de radiologie en de toepassing hiervan in de praktijk

  Dit boek beschrijft de röntgentechniek en instelkunde, en geeft een overzicht van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en kwaliteitsaspecten van het beroepsveld van de MBB’er (Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige). Deel 1 gaat in op het basisprincipe van de radiologie en de toepassing hiervan in de praktijk. Nieuwe technische begrippen komen uitgebreid aan bod. Deel 2 benoemt de strenge eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid die aan de röntgenapparatuur en aan de MBB’ers worden gesteld, waarbij ook de patiëntveiligheid aan bod komt. Deel 3 beschrijft de instellingen voor het maken van standaardröntgenopnamen met alle benodigde gegevens, ondersteund door fotomateriaal en illustraties. Er is een onderverdeling gemaakt per tractus. Verder is er speciale aandacht voor mammografie, traumatologie en röntgenonderzoek bij kinderen. 
  Deze volledig herziene editie is geactualiseerd en aangepast volgens de huidige maatstaven. De techniek is op sommige punten verder ontwikkeld, er zijn verschillende nieuwe onderzoeken bij gekomen en andere onderzoeken zijn obsoleet geworden of vervangen door andere technieken zoals MRI, CT of echografie.Online zijn de teksten en afbeeldingen van het boek ook te raadplegen. Bij dit boek hoort een website die het mogelijk maakt om altijd en overal te studeren of informatie op te zoeken. Ook zijn hier oefenvragen per hoofdstuk beschikbaar die het mogelijk maken om verworven competenties en kennis te toetsen. 

  Radiologie – Techniek en onderzoek maakt deel uit van de serie Medische Beeldvorming en Radiotherapie. Behalve voor MBB’ers in opleiding is dit boek bij uitstek geschikt voor MBB’ers werkzaam in de radiologie, nucleaire geneeskunde en radiotherapie. Het boek is ook een goede introductie voor radiologen, al dan niet in opleiding, en een betrouwbaar naslagwerk voor artsen in opleiding. 
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 221mm x 281mm
  Aantal pagina's : 565
  Uitgeverij : Bohn Stafleu van Loghum
  ISBN : 9789036829120
  Datum publicatie : 12-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 136,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar0-1 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen