€ 66,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Medische immunologie

Rob Benner • Boek • hardback

 • Samenvatting
  De medische immunologie bestudeert het normale en abnormale functioneren van ons immuunsysteem. De belangrijkste taak van het immuunsysteem is het beschermen van ons lichaam tegen infecties door micro-organismen. Hiertoe is het uitgerust met een heel scala van cellen en moleculen, die samenwerken om snel een infectie met een bacterie of een virus in te dammen. Tegelijkertijd zorgen ze ervoor dat we levenslang immuun zijn tegen herinfectie met hetzelfde micro-organisme.
  De complexiteit van netwerken waarin cellen en moleculen binnen het immuunsysteem samenwerken, kunnen bij abnormaal functioneren echter leiden tot allerlei aandoeningen, zoals allergie├źn, reuma, diabetes en aids. Met de toenemende kennis van de medische immunologie worden de mogelijkheden om deze ziekten te herkennen en te behandelen steeds beter.

  Deze derde, geheel herziene druk bevat een overzichtelijke presentatie van de nieuwe inzichten die zijn voortgekomen uit recente ontwikkelingen in de immunologie. In de eerste helft van het boek worden de bouw en de fysiologie van het immuunsysteem beschreven, terwijl in de tweede helft de nadruk ligt op de medische aspecten. Hierin worden niet alleen de stoornissen van het immuunsysteem beschreven, maar is er ook veel aandacht voor de manier waarop de diagnose wordt gesteld en welke behandelmogelijkheden beschikbaar zijn. Daarnaast wordt beschreven hoe het immuunsysteem bepaalde tumoren in het lichaam kan aanvallen en waarom monoklonale antilichamen inmiddels een niet meer weg te denken factor zijn bij de behandeling van vele aandoeningen.

  'Medische immunologie'is geschreven door onderzoekers en specialisten die tot de top van hun vakgebied behoren. De hoofdstukken zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd. De vele illustraties zijn speciaal voor deze uitgave opnieuw gemaakt met een doordacht gebruik van terugkerende vormen en kleuren in alle hoofdstukken. Een uniek aspect van dit boek is dat de hoofdstukken 2 tot en met 15 elk afzonderlijk zijn te bestuderen na bestudering van hoofdstuk 1. De lezer kan zo zelf de volgorde van de leerstof bepalen.

  Het boek is geschreven voor studenten geneeskunde en studenten in aanverwante studies binnen de levenswetenschappen en het laboratoriumonderwijs.

  Aan deze druk is een onlineomgeving toegevoegd: StudieCloud. De lezer kan via deze internetsite voortdurend beschikken over dit aanvullende materiaal zoals extra oefenvragen, samenvattingen en deeplinks met betrouwbare informatie, samengesteld door de auteurs van het boek. Deze site is te bereiken via www.Studiecloud.nl en door de scratchcode uit het boek te gebruiken.

 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 197mm x 274mm
  Aantal pagina's : 288
  Uitgeverij : Bohn Stafleu van Loghum (RB)
  ISBN : 9789035235786
  Datum publicatie : 06-2013
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 66,95

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen