€ 39,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meelfabriek CO-OP

Crimson Historians & Urbanists • Boek • hardback

 • Samenvatting
  > Uniek portret van een iconisch Rotterdams gebouw aan de hand van uitgebreid historisch onderzoek, archiefmateriaal en hedendaagse beelden > Een belangrijk hoofdstuk van de geschiedenis van Rotterdam wordt op heldere en boeiende wijze verteld
  > Uitgebreide bouw- en cultuurhistorische analyse van een Rotterdams Rijksmonument > Uniek portret van het monument aan de vooravond van een transformatie, inclusief verhalen van betrokken Rotterdammers.

  Aan de Rijnhavenkade in Rotterdam staat Meelfabriek CO-OP aan de vooravond van een transformatie. Vlak voor het startschot van deze ingrijpende ontwikkeling is de huidige vorm van het iconische industriële gebouw gedocumenteerd en de bijzondere ontstaansgeschiedenis ervan vastgelegd. Meelfabriek CO-OP vertelt aan de hand van een architectonisch, stedenbouwkundig en cultuurhistorisch onderzoek door Crimson Historians & Urbanists de bouw, gebruiksgeschiedenis en functie van dit industriële erfgoed. Het rijk geïllustreerde boek belicht de ruimtelijke historische context van Katendrecht, de totstandkoming van de meelfabriek, de ondergang van de coöperatieve beweging, de partijen die daarna actief waren in het gebouw en het complexe functioneren van de meelfabriek in relatie tot de architectuur van het gebouw. Naast een korte biografie van de architect, rijksbouwmeester en stedenbouwkundige J.J.M. Vegter, zijn hedendaagse beschrijvingen opgenomen en getuigenverslagen van Rotterdammers. Aangevuld met een uitgebreid beeldessay van fotograaf Sebastian van Damme documenteert dit boek een rijksmonument op een belangrijk kantelpunt.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : Niet bekend
  Aantal pagina's : 288
  Uitgeverij : nai010 uitgevers/publishers
  ISBN : 9789462086944
  Datum publicatie : 12-2022
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 39,95

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen