€ 29,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Mejanderboek 2 - Naar Zeeland, de Veluwe en het Groene Hart - Hardcover

Reisverhalen met Soest als uitgangspunt

Jan van Vlierden en Gerard Kuit • Boek • hardback

 • Samenvatting
  In de coronaperiode werd het ineens weer populair (en noodzakelijk) om in eigen land vakantie te vieren. Het is jammer dat toen het nieuwste Mejanderboek nog niet verkrijgbaar was want daarin beschrijven en illustreren, Jan van Vlierden en Gerard Kuit, een paar klassieke inheemse vakantiebestemmingen.

  Het tweetal maakte 25 jaar lang verhalen en tekeningen voor de Artishockberichten, het programmablad van de culturele vereniging, Artishock, in Soest. In hun eerste boek, 'Verleden Vergezichten', zijn verhalen gebundeld over Soest en wijde omgeving.

  In dit nieuwe boek reizen ze, vanuit Soest, naar de Veluwe, Zeeland en het Groene Hart. Landstreken die vanaf de 19e eeuw populair waren bij liefhebbers van schone lucht, natuurschoon en historische stadjes en kastelen.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 124
  Uitgeverij : Eigen Beheer
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 04-2024
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 29,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

De eerste reeks, 'Naar Zeeland', is een mengsel van jeugdherinneringen en nieuwe indrukken. Aan het begin van de jaren '70 ging ik voor het eerst naar Zeeland, om mijn grootouders te bezoeken. Die waren oorspronkelijk afkomstig uit Amsterdam en Berlijn, woonden tientallen jaren in Soest, maar hadden, in Zeeuws-Vlaanderen, een goede plek gevonden om hun oude dag door te brengen.
Later, opa en oma waren allang overleden, brachten mijn vrouw en ik een aantal vakanties door op Goeree-Overflakkee. Dat is net geen Zeeland, maar we bezochten de Zeeuwse eilanden en stadjes natuurlijk ook. De verhalen zijn gebaseerd op een autorit die ik maakte, in 1997, met mijn vrouw Elly, naar ons vakantieadres.

De tweede reeks, over de Veluwe, is ook gebaseerd op een tocht, toen nog met een rode lelijke eend, die ik in 1998 maakte met mijn vrouw. Tekenaar Gerard kreeg hooguit een paar foto's en moest verder zelf maar zijn onderwerpen kiezen. Ik heb hem later wel eens gevraagd of hij dat niet vervelend vond, maar dat was niet het geval. Hij vond het best leuk om ons achterna te reizen. Het duurde nog even voor we op het idee kwamen om samen op pad te gaan.

Bij de derde reeks, 'Het Groene Hart', uit 2003, zaten Gerard en ik wel samen in de auto. Intussen was mijn gezondheid achteruit gegaan en een hele dag rondrijden werd te vermoeiend. Voor het eerst onderbraken we onze tocht en deden het laatste deel een paar maanden later. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen