€ 14,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Met gesloten deuren

Gert van Veen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  'Met gesloten deuren', is het eerste boek uit de reeks: Belle's Mysteriën. De detectiveverhalen spelen zich af in de beginjaren van de vorige eeuw toen Mme. Belle de Fleurdelis, met doorgaans veel succes, misdaden in het rustieke provincieplaatsje Vollenhoven heeft opgelost. Als lezer mag je mee puzzelen om te ontdekken wie de daders van de vuige misdaden zijn.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 152
  Uitgeverij : Stichting Gullie
  ISBN : 9789082696349
  Datum publicatie : 04-2018
 • Inhoudsopgave
  1. Met gesloten deuren.
  2. Sections spéciales.
 • Reviews (10 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  21-03-2020
  Actief aan de slag om een moord op te lossen
  Vanaf de eerste woorden word je direct in het boek meegezogen en komt de omgeving voor je ogen tot leven. Belle de Fleurdelis heeft in haar vroegere jaren allerlei avonturen beleefd en daarin ook een korte opleiding gevolgd bij het Engelse Crime Investigation Departement (CID). Nu in 1908 vind madame zichzelf ‘op leeftijd’ met haar 52 jaren en leeft ze teruggetrokken met haar bedienden in haar villa in Vollenhoven. Ze verveelt ze zich stierlijk, totdat de onhandige, autoritaire en sympathieke rijksveldwachter Borst een beroep op haar doet. Er is een moord gepleegd. De kennis en vaardigheden van de Nederlandse politie loopt nog ver achter ten opzichte van wat Belle heeft geleerd in Engeland. Er werd bijvoorbeeld nog niet of nauwelijks gekeken naar vingerafdrukken. In het boek van Gert van Veen word je actief betrokken om mee te speuren. Je krijgt mogelijkheden om mee te puzzelen met onder andere geheimtaal, plattegronden en gevonden brieven. Er worden op de website https://salonvanweleer.nl/mysterie/boeken.html extra hulpmiddelen ter beschikking gesteld. Op die pagina is ook de mogelijkheid om Met gesloten deuren te bestellen. Je kunt veel te weten komen over dingen die begin twintigste eeuw speelden, zoals over de rol van de vrouw in die tijd (vrouwen hadden bijvoorbeeld nog geen stemrecht), wijze van onderzoek doen en verhoren. Het is soms heftig en pijnlijk om te lezen. Belle is slim en geeft soms net iets teveel informatie over zichzelf, waardoor het gênant grappig wordt om te lezen. Ik moest soms hardop lachen om de betweterige foute correcties van Belle en de uitspraken waarmee ze per ongeluk zichzelf beledigt en voor schut zet. Super leuk om actief met het boek aan de slag te gaan!

     hersenkraker
     geweldige personages

  Geplaatst door uit Nieuwegein , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 14,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

‘De heer Helena is gisteravond overleden…’ De politieman bleef mij strak aankijken om vast te stellen of dat ik verdacht reageerde. ‘En ik vermoed, mijnheer Borst, dat de heer Helena door gif om het leven is gebracht.’ De ogen van de rijksveldwachter werden groter: ‘Hoe weet u…’ Hij ontbrak zichzelf. ‘Natuurlijk weet u dat. Ik had al over uw scherpe verstand gehoord.’ Een onverwacht compliment waardoor ik ging blozen, zoals iedere keer als iemand mij een galanterie schonk. ‘Volgens de dokter heeft de heer Helena -al dan niet gedwongen- gif ingenomen. Het is geen fraai gezicht, dat kan ik u wel vertellen.’ Het wilde maar niet duidelijk worden wat de politieman van mij verwachtte. ‘Hoe afschuwelijk moet dit alles zijn voor zijn vrouw. De heer Helena was toch getrouwd, of niet?’ De rijksveldwachter begon weer een beetje te ontspannen: ‘Ja, met mevrouw Helena.’ In gedachten probeerde ik gezichten bij de namen te krijgen, maar slaagde daar niet in. Alsof de heer Borst mijn gedachten kon lezen, vertelde hij: ‘Mijnheer en mevrouw Helena organiseren het jaarlijkse zomerfeest in de tuin van de kerk ten bate van de armlastigen en het opknappen van het dak van de kerk.’ Er ging geen belletje rinkelen. ‘Ik ben bang dat ik niet zo vaak naar dorpsfeesten ga.’ Gespeeld beledigd corrigeerde de politieman mij: ‘Stadsfeesten, mevrouw! Hoewel Vollenhoven de omvang van een klein dorp heeft, is het wel een stad.’ Geamuseerd probeerde ik geforceerd te lachen op de hoogst irritante betweteropmerking van de heer Borst. ‘Begrijp ik het goed dat u hier naar de villa bent gekomen om te controleren of er gif uit mijn reisvergiftenkastje is verdwenen, omdat u er in mijn biografie over had gelezen?’ Het kwam er vijandiger uit dan ik had bedoeld. Het gezicht van de rijksveldwachter vertrok: ‘Eum, nou, nee… ja, om er zeker van te zijn dat u geen aanleiding had om de heer Helena naar het leven te staan en ook niet over de middelen beschikte om hem te vermoorden.’ ‘Is de heer Helena vermoord?’ De politieman had zich versproken: ‘Misschien. Het is onduidelijk. Het kan ook zelfmoord zijn geweest.’
×
SERVICE
Contact
 
Vragen