€ 34,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Met het oog op het eeuwige. Over de poëzie van Cees Nooteboom

Johan Reijmerink • Boek • paperback

 • Samenvatting
  ‘Wie katholiek geboren is, komt er kennelijk nooit meer vanaf’, aldus Piet Gerbrandy. In zijn jonge jaren heeft de dichter Cees Nooteboom aan de seminaria van Venray en Eindhoven een religieuze vorming ontvangen, maar hij heeft al vroeg in zijn volwassenheid het geloof in de geïnstitutionaliseerde godsdienst uit zich voelen wegvloeien. Wel heeft hij zijn affiniteit behouden met de rituelen van de rooms-katholieke traditie. Dat laat zich goed aflezen aan zijn verlangen naar intensieve ervaringen, om nog vóór de dood, hier in dit aardse leven, het vergankelijke en het eeuwige te laten versmelten.

  Naar de poëzie van Nooteboom is niet eerder een uitgebreid onderzoek gedaan vanuit het perspectief van het metafysische en het mystieke. Dit boek, dat uitkomt in het jaar dat de dichter negentig wordt en bovendien zijn Verzamelde gedichten verschijnen, kan behulpzaam zijn bij het inzicht in zijn veeleisende poëzie.

  Johan Reijmerink is literatuuronderzoeker en poëzierecensent. Hij verdedigde aan de KU Leuven zijn onderzoek naar de invloed van het vertalen op de dichterlijke ontwikkeling van Bernlef onder de noemer De andere stem (2017).

  ISBN: 9789463714310
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 160mm x 240mm
  Aantal pagina's : 340
  Uitgeverij : Gompel & Svacina
  ISBN : 9789463714310
  Datum publicatie : 02-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 34,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar5-6 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen