Niet leverbaar

×

€ 29,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Middeleeuwse medemensen

Nathan van Kleij • Boek • paperback

 • Samenvatting
  'De middeleeuwse periode spreekt nog steeds tot de verbeelding van velen, maar waarschijnlijk bestaat er geen ander tijdvak dat telkens opnieuw zo stereotiep wordt voorgesteld. De schrijvers van dit boek, een nieuwe generatie mediëvisten uit België en Nederland, laten de lezer zoveel meer ontdekken, net door al die clichés over de middeleeuwen kritisch onder de loep te leggen.' -- Jan Dumolyn, historicus UGent

  'Middeleeuws'. Zelden wordt een term zo misbruikt. Iedereen begrijpt meteen wat je bedoelt wanneer je een fenomeen als middeleeuws omschrijft: achterhaald, primitief, barbaars, mensonterend. Want dat zijn de middeleeuwen in de populaire verbeelding. Een periode waarin iedereen stinkt, angst en bijgeloof heerst, vrouwen niks te zeggen hebben, en je voor een akkefietje aan de galg hangt.

  Maar waar komen die clichés vandaan? Waarom zijn ze zo hardnekkig? En hoe zat het dan écht met die middeleeuwse toestanden? Tien jonge experten uit Vlaanderen en Nederland laten je via de verrassende resultaten van recent wetenschappelijk onderzoek kennismaken met echte middeleeuwse mensen voorbij de clichés. Middeleeuwers die veel meer met ons gemeen hebben dan je zou denken. Want de Lage Landen werden in de middeleeuwen net zoals vandaag bevolkt door mondige burgers, kritische geesten, vrijgevochten vrouwen en wereldse reizigers, mensen die hun wereld zo logisch en goed mogelijk organiseerden.

  Wie voorbij de stereotype denkbeelden kijkt, ontdekt dan ook een leefwereld waarin middeleeuws eigenlijk vrij herkenbaar in de oren klinkt.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 150mm x 229mm
  Aantal pagina's : 240
  Uitgeverij : Ertsberg
  ISBN : 9789464750379
  Datum publicatie : 11-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 29,50

niet beschikbaar

niet beschikbaarNiet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen