€ 42,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Middle Management & Bedrijfsvoering Theorieboek

Ad Bakker & Ton Verweij • Boek • paperback

  • Samenvatting
    Het boek Middle Management & Bedrijfsvoering
    Deze leergang ten behoeve van het examen Memas Middle Management bestaat uit twee theorieboeken en twee daarbij behorende opgavenboeken.

    Dit deel, Middle Management & Bedrijfsvoering is te beschouwen als deel 2. Het verdient de voorkeur met dit deel te starten na besturing van deel 1, Algemene Managementkennis.
    De behandelde leerstof in dit boek sluit naadloos aan bij het huidige examenprogramma van Nemas/Associatie. Aangezien de leergang een brede inleiding geeft in het vakgebied Interne organisatie en Bedrijfsvoering, kan het ook worden gebruikt in mbo-opleidingen en inleidende cursussen op hbo-niveau alsmede bij interne bedrijfscursussen.

    De serie Middle Management
    De andere delen van de Middle Management-serie zijn:
    Algemene managementkennis theorieboek ISBN 978 94 6443 831 4
    Algemene managementkennis opgavenboek ISBN 978 94 6443 832 1
    Middle Management & Bedrijfsvoering opgavenboek ISBN 978 94 6443 834 5
  • Productinformatie
    Binding : Paperback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 170mm x 240mm
    Aantal pagina's : 220
    Uitgeverij : Examentraining4you
    ISBN : 9789464438338
    Datum publicatie : 07-2023
  • Inhoudsopgave
    Onderdeel A Communicatie

    Hoofdstuk 1
    Communicatie en informatie
    1.1 Inleiding 14
    1.2 Het communicatieproces 14
    1.3 Ruis in de communicatie 16
    1.4 Vormen van communicatie 17
    1.5 Van gegevens naar informatie 18
    1.6 Selectieve perceptie 19
    1.7 Formele en informele communicatie 20

    Hoofdstuk 2
    Communicatie en organisatie
    2.1 Inleiding 22
    2.2 Corporate communicatie 23
    2.3 Communicatiemedia 25
    2.4 Interne communicatie 26
    2.5 Communicatiestructuur 27
    2.6 Vormen van formele communicatie 29
    2.7 Vergaderen 30
    2.8 Besluitvorming 34

    Hoofdstuk 3
    Communicatie en medewerker
    3.1 Inleiding 37
    3.2 Motivatie van medewerkers 37
    3.3 Gesprekken met individuele medewerkers 40
    3.4 Conflicten 42
    3.5 De ondernemingsraad 45


    Onderdeel B Personeelsmanagement

    Hoofdstuk 4
    Personeel en beleid
    4.1 Inleiding 49
    4.2 Personeelsplan 50
    4.3 Werving en selectie 51
    4.4 Arbeidsovereenkomst en arbeidsvoorwaarden 53
    4.5 Soorten aanstellingen 54
    4.6 Arbeidsomstandigheden 56
    4.7 Werkstructurering en motivatie (arbeidssatisfactie) 58

    Hoofdstuk 5
    Personeel en begeleiding
    5.1 Inleiding 60
    5.2 Personeelsbeoordeling 61
    5.3 Loopbaanplanning 64
    5.4 Beëindiging van de dienstbetrekking 66

    Hoofdstuk 6
    Personeel en beloning
    6.1 Inleiding 71
    6.2 Functiewaardering 71
    6.3 Beloningssystemen 72
    6.4 Uitgangspunten van het Nederlandse sociale- zekerheidsstelsel 74

    Onderdeel C Financieel management

    Hoofdstuk 7
    Balans en winst-en-verliesrekening
    7.1 Inleiding 79
    7.2 De jaarrekening 81
    7.3 De balans 84
    7.4 De winst-en-verliesrekening 88
    7.5 Liquiditeit, solvabiliteit en rentabiliteit 90

    Hoofdstuk 8
    Kosten en kostprijs
    8.1 Inleiding 96
    8.2 Kostencategorieën 97
    8.3 Constante en variabele kosten 99
    8.4 Directe en indirecte kosten 102
    8.5 Kostprijsberekening volgens de opslagmethode 102
    8.6 Kostprijsberekening volgens de delingscalculatie 105
    8.7 Fabricagekostprijs en commerciële kostprijs 107
    8.8 Begroting en budget 107
    8.9 Verschillenanalyse 108
    8.10 Break-evenberekeningen 110
    8.11 Make or buy en outsourcing 113

    Onderdeel D Marketingmanagement

    Hoofdstuk 9
    Marketingstrategie
    9.1 Inleiding 117
    9.2 Marktonderzoek 119
    9.3 Concurrentieanalyse 121
    9.4 Vormen van concurrentie 122
    9.5 Groei en marketingstrategie 123
    9.6 Vormen van marketing 128
    9.7 Benchmaking 129

    Hoofdstuk 10
    Marketingbeleid
    10.1 Inleiding 130
    10.2 Productbeleid 132
    10.3 Plaatsbeleid (distributiebeleid) 137
    10.4 Promotiebeleid 142
    10.5 Prijsbeleid 144
    10.6 Productlevenscyclus 146


    Onderdeel E Kwaliteitsmanagement

    Hoofdstuk 11
    Kwaliteitsbeleid
    11.1 Inleiding 154
    11.2 Kwaliteit 154
    11.3 Van kwaliteit naar kwaliteitsmanagement 157

    Hoofdstuk 12
    Kwaliteitsanalyse en normering
    12.1 Inleiding 162
    12.2 Instrumenten ten behoeve van Kwaliteitsbeheersing 163
    12.3 De maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties 167
    12.4 Kwaliteitsnormen en keurmerken 168

    Onderdeel F Productie- en logistiek management

    Hoofdstuk 13
    Productiemanagement
    13.1 Inleiding 175
    13.2 Vormen van productie 176
    13.3 Inspectie en onderhoud 178

    Hoofdstuk 14
    Logistiek en voorraadbeheer
    14.1 Inleiding 179
    14.2 Een praktijkvoorbeeld 180
    14.3 Routing en lay-out 182
    14.4 Inkoop- en voorraadbeheer 183


    Onderdeel G Informatiemanagement

    Hoofdstuk 15
    Informatie en beleid
    15.1 Inleiding 196
    15.2 Informatiebehoefte 197
    15.3 Informatiebeleid 200
    15.4 Informatiemanager 201

    Hoofdstuk 16
    Informatie en organisatie
    16.1 Inleiding 205
    16.2 Informatiesystemen 205
    16.3 Het gebruik van informatiesystemen 209

    Register 213
  • Reviews (0 uit 0 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 42,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar



3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen