€ 16,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Mijn emoties

Brian Twint • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Het werkboek Mijn emoties is een goede hulp bij het voeren van gesprekken met mensen met LVB over emoties en gevoelens. Wanneer mensen met LVB te leren hun gevoelens beter herkennen en begrijpen, leert men tevens om beter met de emoties om te gaan. De begeleider kan de resultaten van een dergelijke oefening gebruiken om de persoon beter te leren “lezen”, zodat voorkomen kan worden dat gespannen situaties mogelijk uit de hand lopen. Het werkboek heeft A4 formaat, veel ruimte om te schrijven. Omdat het geniet is, kan het boek helemaal openliggen waardoor het schrijven makkelijker gaat. Er wordt gebruik gemaakt van de standaard pictogrammen.

  Het werkboek Mijn emoties is een goede hulp bij het voeren van gesprekken met mensen met LVB over emoties en gevoelens. Wanneer mensen met LVB te leren hun gevoelens beter herkennen en begrijpen, leert men tevens om beter met de emoties om te gaan. De begeleider kan de resultaten van een dergelijke oefening gebruiken om de persoon beter te leren “lezen”, zodat voorkomen kan worden dat gespannen situaties mogelijk uit de hand lopen. Praten over gevoelens en emoties is voor velen niet makkelijk, maar indien er voldoende vertrouwen aanwezig is, kunnen begeleider en cliënt praten over dit thema. Zo kan er begonnen worden met een kleine “inventarisatie”, waarbij men aangeeft in welke situaties men zich bijvoorbeeld gespannen, blij of verdrietig voelt en hoe dat voelt. Tijdens de gesprekken wordt getracht meer diepgang te bereiken en de cliënt bewust te maken van de verschillende nuances in hun gevoelens en de verschillende emotionele signalen die zij hierbij zelf uitzenden. Bijvoorbeeld als men geïrriteerd is wordt men ongeduldig, maar als men werkelijk boos begint te worden begint men luider te praten.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 207mm x 297mm
  Aantal pagina's : 44
  Uitgeverij : SAAM Uitgeverij
  ISBN : 9789492261519
  Datum publicatie : 11-2019
 • Inhoudsopgave
  Stap 1: vertellen over jouw emoties Stap 2: gespannen en ontspannen Stap 3: de fases van spanning bespreken Stap 4: het signaleringsplan Informatie voor de begeleider Feedback van jou voor je begeleider
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 16,95

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen