€ 37,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Mijn papa is een narcis

Maria Noljora • Boek • hardback

 • Samenvatting
  'Mijn papa is een narcis', is een prentenboek met waargebeurde verhalen. Het gaat over vaders met een narcistische persoonlijkheidsstoornis, over vaders die ziek zijn maar vaak niet gediagnosticeerd zijn.
  Of wel gediagnosticeerd zijn maar weigeren behandeld te worden, wat deel uitmaakt van de persoonlijkheidsstoornis.

  Het is de stem van kinderen die vertellen. En het niet snappen. Die boos en bang zijn, buikpijn hebben, slecht eten, in de war zijn en stagneren in hun ontwikkeling. Die zich vooral in de steek gelaten voelen door hulpverlenend Nederland omdat er niet naar hen geluisterd wordt. En waar ook dus niet naar gehandeld wordt.

  Na jarenlange ervaring met kinderen is dit boek tot stand gekomen. Het is geen gezellig boek. Het is ook geen boek voor kinderen om alleen te lezen, behalve als ze het zelf willen.
  Dit boek geeft woorden aan wat niemand wil of kan zien.

  2020 Maria Noljora
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 265mm x 210mm
  Aantal pagina's : 44
  Uitgeverij : De Schatkamer
  ISBN : 9789464061130
  Datum publicatie : 05-2020
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord voor hulpverleners
  Gedichten en prenten over waargebeurde situaties met een narcistische vader.
 • Reviews (8,4 uit 4 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  11-06-2021
  Waarheid is hard
  Rake woorden echt alleen als bespreekboek te gebruiken. Maar dit alles is precies wat narcissen doen en zeggen. Er komt meer en meer kennis van maar helaas is veel nog onzichtbaar. In Engeland krijgen ze les over dwingende controle. Dat zou hier ook niet verkeerd zijn.

     Raak
     Mooi
     Misschien meer inleiding nodig
     E

  Geplaatst door uit Zuid Holland
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  14-07-2020
  Een boek dat de ziel raakt
  Dit boek heb ik besteld omdat ik zelf uit een complexe situatie kom, er eigenlijk nog in zit, met mijn twee kinderen. Ieder gezonde ouder gunt zijn of haar kind(eren) contact met de andere ouder. Maar wat als één van de ouders niet gezond is? Wat gebeurd er als een kind een ouder heeft, in dit geval een vader, die het Narcistisch Persoonlijkheids Syndroom heeft? Hoe gaat zo'n ouder met zijn kind om en wat maakt het kind allenaal mee? Waar gaat het kind doorheen? Hij of zij is immers loyaal aan beiden ouders, echter wordt misbruik gemaakt van deze loyaliteit. Een narcist ziet zijn of haar kinderen als een verlengde van zichzelf. Het kind is nooit goed genoeg, niet mooi genoeg, alles moet beter, het kind mag niet houden van de andere ouder. Er wordt ingespeeld op het gevoel van het kind en dat is een hel. Dit alles is op een ongelofelijke knappe manier beschreven in gedichtjes in dit boek. De schrijfster van het boek heeft hetgeen dat een kind meemaakt in zo'n bizarre situatie zo doeltreffend verwoord dat ik nog steeds ontzettend verbaasd ben over het feit dat dit uberhaupt kan. De teksten zijn herkenbaar, vaak lijkt het zelfs alsof ik lees wat mijn eigen kinderen meemaken. Dit is tegelijk pijnlijk maar de herkenning voelt ook als erkenning. Eindelijk iemand die ziet wat een kind meemaakt , waar het doorheen gaat en dit ook zo verwoord. Een prachtig intuitief boek dat echt aankomt en de ziel raakt. Een echte aanrader voor ieder persoon die wil snappen en voelen waar een kind doorheen gaat in het geval van een narcistisch vader.

     Makkelijk te lezen
     Herkenning
     Geen

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  02-07-2020
  mooie originele titel
  Mooi vormgegeven. Dik boek met veel prenten. het boek is het geld waard. Goed boek om te gebruiken in de hulpverlening.

     mooie uitvoering
     eerste kinderboek over dit onderwer

  Geplaatst door uit zuid holland , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  24-06-2020
  Belangrijk boek
  Een prachtig geillustreerd en mooie uitgave, uniek in zijn soort. Een belangrijk boek ivm narcisme en echt voor kinderen geschreven met de mooie metafoor van een narcis. Heel helpend voor kinderen om hun eigen gevoelens te mogen voelen, als ze bang of verward raken door het gedrag van één van hun ouders. Het geeft herkenning en woorden aan deze gevoelens. Zeer goed bruikbaar voor therapeuten die kinderen in dit soort situaties tegenkomen of voor therapeuten om te ontdekken of kinderen zich in de verhaaltjes/ gedichtjes herkennen. Er is geen ander boek dat zo krachtig deze kant benadrukt. En ook heel herkenbaar voor de 'gezonde ouder' die het kind wil ondersteunen en erkennen. De ouder met het verwarrende en vaak ook ronduit nare gedrag laat dit gedrag vrijwel nooit zien als er anderen of vreemden bij zijn. Hierdoor kan het gebeuren dat het kind niet gehoord en begrepen wordt door de omgeving, als het kind dit gedrag van die ouder duidelijk probeert te maken. Het gaat bij zo'n ouder om de ouder zelf, hoe die gezien wil worden, en het gaat die ouder niet echt om het kind, voor het kind zelf. Kinderen kunnen door het gedrag van zo'n ouder een heel laag zelfbeeld ontwikkelen, omdat het lijkt alsof het kind zelf nooit iets goed kan doen. Deze ouder heeft eigenlijk hulp nodig, maar vindt dat zelf niet en draait alles om. Hij of zij is de geweldige ouder en als deze ouder kritiek krijgt, dan ligt het altijd aan de ander. En deze ouder gelooft zichzelf, waardoor het ook heel geloofwaardig over komt. Helaas voor de kinderen die hiermee te maken hebben.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 37,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Ik heb een papa
die is stom
ik heb een stomme papa

Ja iedereen gelooft er in
en zo krijgt hij
steeds weer zijn zin

Soms doet hij of hij zielig is
Of speelt de domme man
Dat hij het echt niet meer goed wist
Hij wist er eerlijk waar niets van

Maar ondertussen is het spel
En gaat het niet om mij
Natuurlijk zegt hij dan van wel
Maar het gaat steeds om HIJ ×
SERVICE
Contact
 
Vragen