€ 16,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Mijn toekomst

Brian Twint • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Net als iedereen hebben mensen met een verstandelijke beperking ook hun dromen en wensen. Zij hebben meer moeite om het te plannen en vooruit te kijken. Het samen zoeken naar de dromen en wensen en de haalbaarheid daarvan, schept perspectief voor de cliënt om zich verder te ontplooien. Aan de hand van de stappen in dit werkboek, bespreken de begeleider en cliënt samen de dromen en wensen. Zijn het realistische plannen en hoe bereiken we die? Wie kan daarbij helpen? Wat kan een cliënt doen om zijn dromen te realiseren?

  Net als iedereen hebben mensen met een verstandelijke beperking ook hun dromen en wensen. Zij hebben meer moeite om het te plannen en vooruit te kijken. Het samen zoeken naar de dromen en wensen en de haalbaarheid daarvan, schept perspectief voor de cliënt om zich verder te ontplooien. Aan de hand van de stappen in dit werkboek, bespreken de begeleider en cliënt samen de dromen en wensen. Zijn het realistische plannen en hoe bereiken we die? Wie kan daarbij helpen? Wat kan een cliënt doen om zijn dromen te realiseren? Dromen en nadenken over de toekomst geeft het leven perspectief. Het geeft ons een doel, en motiveert ons. Iedereen heeft dromen en wensen, dus jouw cliënten ook. Dat weet jij ook wel, maar in de praktijk gaan we daar vaak erg realistisch mee om. We hebben ons (vaak harde) oordeel snel klaar: dat kan en dat is onmogelijk. Leg de toekomstplanning eens in handen van de cliënt zelf. Leg uit wat de bedoeling is laat de cliënt zoveel mogelijk zelfstandig over zijn of haar toekomst nadenken. Het start met dromen, wensen en brainstormen. Niets is te gek! Laat de mensen zelf opschrijven, tekenen, knippen en plakken wat hun dromen en wensen zijn. Soms is het nodig een klein zetje te geven als bijvoorbeeld “Wat zou je doen als je kon toveren?”
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 207mm x 297mm
  Aantal pagina's : 56
  Uitgeverij : SAAM Uitgeverij
  ISBN : 9789492261502
  Datum publicatie : 11-2019
 • Inhoudsopgave
  Stap 1: vertellen en invullen wat je wensen en dromen zijn Stap 2: Bepalen wat het meest belangrijke is en opschrijven top 10 wensen Stap 3: Jouw top 10 wensen uitwerken, bespreken en aanpassen Stap 4: Mijn toekomstplan maken, bespreken en opschrijven Feedback van jou voor je begeleider Informatie voor de begeleider
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 16,95

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen