€ 24,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Mijn vader, jouw vader

Fred GM Janssen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Ik heb lang getwijfeld of ik dit boek zou schrijven. Ten eerste ben ik geen schrijver, maar twijfelde ik vooral of ik bepaalde momenten uit mijn leven met mijn vader op papier zou willen zetten. De doorslag om de pen op te pakken is omdat ik mijn halfbroer wil laten weten dat we wel dezelfde biologische vader hebben, maar de relatie die we met deze vader hadden compleet verschillend was. Waarbij mijn halfbroer zijn vader aanbeden en geadoreerd heeft, terwijl ik mijn vader vervloekt en gehaat heb. Voor mijn halfbroer was hij zijn beste vriend en maatje. Voor mij een plaag, een sta-in-de-weg en een pijnlijke herinnering. Ik zag de onmetelijke pijn bij mijn halfbroer toen onze vader overleed. Terwijl ik door zijn overlijden van een pijn verlost werd. Dit boek is zeker geen aanklacht, beschuldiging of uiting van bitterheid, maar een uiteenzetting over dat sommige dingen in het leven niet lopen zoals men had voorgesteld of gewild.

  Ik schrijf mijn verhaal ook voor mijn vrouw en twee dochters. Ik ben niet altijd open geweest over mijn verleden. Ik kon dit heel moeilijk verwoorden. Ik droeg altijd een stuk opgekropte woede met mij mee. Helaas kwam die woede op de meest onverwachte momenten en vaak zonder aanleiding naar boven. Ik ben ze uitleg verschuldigd. Ze moeten weten waar en hoe het fundament voor mijn gedrag is gelegd. Vooral omdat mijn drie vrouwen mij hun onvoorwaardelijke liefde hebben geven. Ik heb vaak geloofd dat liefde niet bestond of dat het niet voor mij was weggelegd. Zij hebben mij laten zien en vooral laten voelen dat liefde en houden van echt bestaat.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 155mm x 235mm
  Aantal pagina's : 256
  Uitgeverij : Many More Steps
  ISBN : 9789464378344
  Datum publicatie : 01-2023
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord
  Lux in Arcana
  De Basis
  Mecklenburglaan 13
  Klappen van de zweep
  Zwerven
  Elias Beeckman
  Libanon
  Terug naar Bussum
  Verbazing
  Alle wegen leiden naar Frankfurt
  Driemaal is scheepsrecht
  Van Weekend naar weekend
  Verhuizing
  Van incident naar incident
  1000 Vragen
  Turbulent Einde
  Het vergeten kind
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 24,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Als ik een keer mijn rommel op zolder niet heb opgeruimd moet ik het ontgelden. Onder toeziend oog van mijn vader en Marleen moet ik opruimen. Als het hem niet snel genoeg gaat geeft hij mij een draai om mijn oren. Ik word hier zo boos van dat ik opspring en hem aanpak. Ik heb me voorgenomen me niet meer te laten slaan. Helaas delf ik het onderspit. Met een metalen kruk neemt hij mij onderhanden. Blijkbaar zo erg dat nu zelfs Marleen hem een halt toeroept. Ze schreeuwt en krijst dat hij moet stoppen. Misschien heeft ze mij wel gered. Ik blijf op zolder huilend achter en verga van de pijn. Martin komt naar zolder en helpt me er weer enigszins bovenop. Ondanks dat ik ‘verloren’ heb, neem ik mij voor om me niet meer te laten slaan. Ik vecht terug. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen