€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Mijn Vader Theo

Een biografie

Corinne Rijks • Boek • paperback

 • Samenvatting
  In dit boek vind je een verzameling biografische blogs over Theo Rijks, liefdevol bijtend opgetekend door zijn dochter Corinne. Vader Theo was een markant man. Geen doorsnee vader. Hij streed zijn hele leven lang tegen onrecht en onzin en legde kerkelijke, politieke en andere machthebbers vol overtuiging het vuur aan de schenen. Hij was vermoedelijk het meest onopgevoede wezen dat je je maar kunt voorstellen. Hij was een denker, een drammer, een dromer en een doener. Hij mobiliseerde de meute met gemak, met altijd het welzijn van de hele mensheid in het vizier. Veel mensen kennen hem nog als oprichter en eerste directeur van recreatiecentrum 'het Grote Bos', of als oprichter en directeur van de Stichting 'Ostoerio'. Hij werkte voor het Nederlands Bijbelgenootschap en de Zeister Zendingsgemeente en sloot zijn werkzame leven af als directeur van de Sociale Academie 'de Nijenburgh'. Rondom zijn figuur zoemden al vroeg de wonderlijkste verhalen rond. Was hij echt een levende legende? En hoe kwam het, dat hij veranderde van een opgewekte, idealistische jongerenwerker in een ouwe, verbeten complotdenker?
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 320
  Uitgeverij : De Roeptoeter
  ISBN : 9789464438352
  Datum publicatie : 03-2023
 • Inhoudsopgave
  Een verzameling niet chronologisch gegroepeerde blogs, die samen het portret van een markante vader en actievoerder schetsen.
 • Reviews (9 uit 3 reviews)

  22-03-2023
  Herinneringen
  Een heel goed geschreven boek! Voor mij zijn heel veel dingen herkenbaar. In de jaren van het grote bos heb ik, samen met mijn vriendin, veel op de kinderen gepast. Een mooie en leuke herinnering! De twee overleden kinderen heb ik dus ook gekend. De Rijksdag 6 augustus! Het was altijd feest die dag! Heel herkenbaar dus om het te lezen in het boek! Mooi om te lezen hoe het verder met het gezin is gegaan. Corinne een mooi boek als eerbetoon aan je vader Theo.


  Geplaatst door uit Capelle a/d IJssel , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  01-02-2023
  Mijn vader Theo
  Goede geschreven Makkelijk te leen door de korte hoofdstukken.


  Geplaatst door uit IJmuiden , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  25-01-2023
  Mooi portret
  Een mooi geschreven, vaak herkenbaar, grappig en ontroerend portret van een bijzondere man. Goed gedaan schrijfster! Prachtige vormgeving ook!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

1.Alles smaakt beter met boter, Roomboter
Mijn vader Theo, die ook de vader was van mijn vier zusjes, maakte er geen geheim van, dat hij van lekker eten hield. Hij at graag, hij at veel, hij at vet, hij at zoet en hij at heel zout. Hij spoelde alle spijs weg met veel water en bier. Wijn was hem te wrang. Zijn brood besmeerde hij met een flinke lik boter, roomboter, één vinger dik en dan kwam het beleg: zure zult, bloedworst, hausmacher uit de Achterhoek, droge worst of jonge kaas. ’s Avonds at hij het liefste stamppot van rauwe andijvie met spekjes of dunne sliertjessoep met veel vlees. Sla en andere rauwkost vond hij konijnenvoer. Hij at met smaak en klaagde nooit. Hij at met veel geslobber en gesmak. Bestek gebruikte hij liever niet, leek wel: één vork of lepel was meestal genoeg. De rest deed hij wel met zijn handen.
×
SERVICE
Contact
 
Vragen