€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Mijn Vader Theo

Een biografie

Corinne Rijks • Boek • paperback

 • Samenvatting
  In dit boek vind je een verzameling biografische blogs over Theo Rijks, liefdevol bijtend opgetekend door zijn dochter Corinne. Vader Theo was een markant man. Geen doorsnee vader. Hij streed zijn hele leven lang tegen onrecht en onzin en legde kerkelijke, politieke en andere machthebbers vol overtuiging het vuur aan de schenen. Hij was vermoedelijk het meest onopgevoede wezen dat je je maar kunt voorstellen. Hij was een denker, een drammer, een dromer en een doener. Hij mobiliseerde de meute met gemak, met altijd het welzijn van de hele mensheid in het vizier. Veel mensen kennen hem nog als oprichter en eerste directeur van recreatiecentrum 'het Grote Bos', of als oprichter en directeur van de Stichting 'Ostoerio'. Hij werkte voor het Nederlands Bijbelgenootschap en de Zeister Zendingsgemeente en sloot zijn werkzame leven af als directeur van de Sociale Academie 'de Nijenburgh'. Rondom zijn figuur zoemden al vroeg de wonderlijkste verhalen rond. Was hij echt een levende legende? En hoe kwam het, dat hij veranderde van een opgewekte, idealistische jongerenwerker in een ouwe, verbeten complotdenker?
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 320
  Uitgeverij : De Roeptoeter
  ISBN : 9789464438352
  Datum publicatie : 03-2023
 • Inhoudsopgave
  Een verzameling niet chronologisch gegroepeerde blogs, die samen het portret van een markante vader en actievoerder schetsen.
 • Reviews (8,8 uit 6 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  08-11-2023
  indringend levensbeeld
  Theo heb ik als student (en medewerker eerstejaars staf( vier jaar mogen meemaken in Baarn/Culemborg als vechtersbaas en inspirerend directeur. Dit boek geeft veel en veel meer prijs -en niets blijft onbesproken- over zijn onstuimige leven en persoonlijkheid. Het boek heeft mijn waardering voor de man Rijks vergroot en ondersteund. Het goed geschreven boek geeft een realistisch geschreven beeld van gedrag, motieven, eigenaardigheden en passies van een man die heel erg wordt gemist.


  Geplaatst door uit Friesland , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  22-06-2023
  theo rie
  Ik heb Theo gekend en ben bij hem thuis geweest Het gesprek dat ik 50 jaar geleden met hem heb gevoerd was indrukwekkend en ik herinner mij nu nog bepaalde flarden van dit gesprek goed boek ik hoop echter dat een dochter niet zo over mij zal schrijven.. Wat ik eruit geleerd heb dat ik moet oppassen dat ik niet ga verzuren op latere leeftijd. Dit is altijd wel mijn doel geweest om een leuke oude man te worden. Dit zal Theo ook wel geweest zijn voor zijn kleinkinderen, maar er is meer. originele formuleringen

     eerlijk
     ongezouten of met een b; bloody
     meer dan 300 pagina\'s is teveel

  Geplaatst door uit DRIEBERGEN-RIJSENBURG , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  09-06-2023
  Mijn vader Theo
  Ik heb Theo en zijn vrouw persoonlijk gekend, wat een geweldig boek! Het leest makkelijk, en wat een heerlijke verhalen echt heel goed geschreven, precies zoals het was.


  Geplaatst door uit CULEMBORG , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  22-03-2023
  Herinneringen
  Een heel goed geschreven boek! Voor mij zijn heel veel dingen herkenbaar. In de jaren van het grote bos heb ik, samen met mijn vriendin, veel op de kinderen gepast. Een mooie en leuke herinnering! De twee overleden kinderen heb ik dus ook gekend. De Rijksdag 6 augustus! Het was altijd feest die dag! Heel herkenbaar dus om het te lezen in het boek! Mooi om te lezen hoe het verder met het gezin is gegaan. Corinne een mooi boek als eerbetoon aan je vader Theo.


  Geplaatst door uit Capelle a/d IJssel , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  01-02-2023
  Mijn vader Theo
  Goede geschreven Makkelijk te leen door de korte hoofdstukken.


  Geplaatst door uit IJmuiden , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  25-01-2023
  Mooi portret
  Een mooi geschreven, vaak herkenbaar, grappig en ontroerend portret van een bijzondere man. Goed gedaan schrijfster! Prachtige vormgeving ook!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

1.Alles smaakt beter met boter, Roomboter
Mijn vader Theo, die ook de vader was van mijn vier zusjes, maakte er geen geheim van, dat hij van lekker eten hield. Hij at graag, hij at veel, hij at vet, hij at zoet en hij at heel zout. Hij spoelde alle spijs weg met veel water en bier. Wijn was hem te wrang. Zijn brood besmeerde hij met een flinke lik boter, roomboter, één vinger dik en dan kwam het beleg: zure zult, bloedworst, hausmacher uit de Achterhoek, droge worst of jonge kaas. ’s Avonds at hij het liefste stamppot van rauwe andijvie met spekjes of dunne sliertjessoep met veel vlees. Sla en andere rauwkost vond hij konijnenvoer. Hij at met smaak en klaagde nooit. Hij at met veel geslobber en gesmak. Bestek gebruikte hij liever niet, leek wel: één vork of lepel was meestal genoeg. De rest deed hij wel met zijn handen.
×
SERVICE
Contact
 
Vragen