€ 23,95

ePUB ebook

  € 15,95

PDF ebook

niet beschikbaar

Moord in de Schimmelstraat

Een waargebeurd verhaal

Harry Groenwold • Boek • paperback

 • Samenvatting
  “Een meeslepend boek over een meeslepende zaak. Dit verhaal bewijst weer dat de feiten in de misdaad soms enerverender zijn dan de fictie. Harry neemt u mee door de ene plotwending naar de andere.” aldus Paul Vugts, misdaadverslaggever van Het Parool.

  De auteur werkte meer dan 40 jaar als rechercheur bij de Politie Amsterdam. Hij werkte aan vele geruchtmakende zaken. Eén zaak, een dubbele moord gepleegd in de Amsterdamse Schimmelstraat (1998), sprong daar tussenuit. Het was een moordzaak die indertijd maar weinig publiciteit kreeg. Toch was het de start van een onderzoek dat een team van rechercheurs acht jaar lang in de ban hield.
  Het werd een onderzoek dat zijn weerga niet kende en met de dag bizarder werd. Het werd ook een onderzoek dat zich uiteindelijk ontpopte tot een verbeten jacht op de hoofddader, een gewetenloze killer, een gevaarlijke en buitengewoon manipulatieve sociopaat, een man die een spoor van geweld en doden achter zich liet.

  Dit boek laat zich lezen als een fictieve politiethriller, maar is een waargebeurd verhaal met vermelding van de echte feiten. De auteur laat de lezer van het begin tot het einde, over zijn schouder het politieonderzoek meebeleven. Een unieke inkijk in de belevingswereld en de werkwijze van de recherche. Voor de auteur omlijst dit boek zijn afscheid na 48 jaar politiedienst.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 265
  Uitgeverij : Zwaneblues Producties
  ISBN : 9789090373669
  Datum publicatie : 10-2023
 • Inhoudsopgave
  De auteur is een Amsterdamse rechercheur. Hij doet verslag van het meest bizarre moordonderzoek uit zijn 48-jarige politieloopbaan. De aanhouding van een eerste dader is al snel een feit. De tweede dader houdt het rechercheteam extreem lang bezig. De man blijkt een echte killer, een bijna ongrijpbare sociopaat die een spoor van geweld en doden achter zich laat. Het onderzoek naar deze verdachte ontpopt zich tot een verbeten, spannende jacht die tot ver over de landsgrenzen gaat. De auteur laat de lezer over zijn schouder het onderzoek meebeleven en haalt herinneringen op. Het is een verhaal dat van het begin tot het eind de echte feiten bevat.

  Dit meeslepende boek geeft een unieke inkijk in de werkwijze en de belevingswereld van rechercheurs.
  Het toont hun vakman(vrouw)schap, hun gedrevenheid en enthousiasme.
 • Reviews (8 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  15-12-2023
  Leuk kijkje in de keuken!
  Harry Groenwold vertelt gedetailleerd over het recherchewerk in een huiveringwekkend misdrijf in Amsterdam Oud-West. Hij heeft een gezellige, rustige verteltrant waarbij hij ook aangeeft wat hij zelf voelde tijdens het onderzoek.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 23,95

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Zorgvuldig de ruimte afspeurend en goed oplettend waar hij zijn voeten neerzette, liep de hij de loods in. De felle lichtkegel van de lantaarn in zijn linkerhand flitste in het rond. Vlak bij de ingang, niet ver van de geopende deur waar de agentes waren blijven staan, zag hij een huls op de betonnen vloer. Het koper van de huls weerkaatste het licht van zijn politielamp. Even verderop lag er nog één. Snel maar beheerst nam hij de situatie in zich op. Hierin had hij zichzelf getraind.
Rechts een boot op een trailer, daarachter de Volkswagen dik onder het stof, links tegen de wand een werkbank, zwart van het ingedroogde vet en jarenlange vervuiling. De werkbank was bezaaid met allerhande troep; plastic koffiebekertjes, gereedschap, steeksleutels, schroeven, moeren, bouten, metalen veertjes, opgestapelde doosjes, sigarettenpeuken, van alles lag er. Ook onder de werkbank lag veel metaal, motoronderdelen, stukken ijzer, rommel. Links naast de werkbank was een opening in de wand die toegang gaf tot een nis. In die nis was een deur die half openstond. Zijn lantaarn scheen op een vieze stinkende closetpot. Het witte porselein lichtte door alle bruine strepen en vlekken nog maar nauwelijks op. Die is al jaren niet schoongemaakt, flitste het door hem heen. Rechts naast de werkbank zag hij een gangetje dat naar achteren doorliep. Tegen de wand stonden op een rek verroeste metaalplaten. Achterin het gangetje was nog een deur. Onder die deur kierde groenig licht. Zijn ogen werden er als vanzelf naartoe getrokken en daar zag hij nog eens twee patroonhulzen. Het strijklicht dat vanonder de deur over de vloer scheen, trok lange schaduwen achter de twee hulzen. Hier in het gangetje is dus ook al geschoten, realiseerde hij zich.
Zijn adem inhoudend drukte hij de klink van de deur gedecideerd, maar langzaam naar beneden. Zijn rechterhand rustte op de kolf van zijn dienstpistool, een Walther P5, geladen met acht patronen, waarvan één in de kamer direct voor de loop. Het wapen was schietklaar. Binnen een fractie van een seconde zou hij het dodelijke wapen kunnen trekken en afvuren. Honderden keren had hij dat al geoefend op de schietbaan. Het was gelukkig nog nooit nodig geweest. Hij duwde de deur langzaam open. Hij drukte zich tegen de achterwand en keek de ruimte in. De adrenaline ruiste door zijn aderen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen