€ 14,99

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Multiple Sclerose? Zet 'm op!

Multiple sclerose overwinnen doe je zo

Ewout van den Engel • Boek • paperback

 • Samenvatting
  "Ewout is het levend voorbeeld, dat voedingskeuze bij zou kunnen dragen aan vermindering van ontstekingsprocessen." - Leon Mentink, huisarts

  Deze praktische gids geeft jou de leiding over je leven met multiple sclerose. Hij is er voor iedere MS-patiënt, die zich gezond wil leven met Overcoming Multiple Sclerosis. Ewout legt je kort en krachtig uit hoe je de levensstijl toepast, van meditatie tot sport en etiketten tot praten met je neuroloog.

  Heb je de diagnose multiple sclerose gekregen, maar je legt je er niet bij neer? Je wilt weer zelf bepalen waar het met je leven heengaat? Je wilt de regie terug en dat kan!

  Ewout kreeg in 2010 te horen dat hij relapsing remitting multiple sclerose (RR MS) had. Ondanks heftige ms-aanvallen liet hij zich niet van de wijs brengen en begon met het Jelinek-dieet, beter bekend als Overcoming Multiple Sclerosis: OMS.

  In Multiple sclerose? Zet’m op! krijg je advies om multiple sclerose te overwinnen.
  Met advies over:
  - Wat is OMS nu precies
  - Een dagboek bijhouden
  - Etiketten lezen bij de dagelijkse boodschappen
  - Kun je smokkelen?
  - Beginnen met sporten
  - Leren mediteren
  - De relatie met je neuroloog
  - Wat heb je aan een MRI?
  - Uit eten
  - Wat doe je op reis.

  Naast dat Ewout het Jelinek-dieet en de OMS-levensstijl begrijpelijk uitlegt, inspireert het boek je om ermee te beginnen of ermee door te gaan. Omdat het in duidelijk Nederlands geschreven is, kun je het zonder problemen aan je familie en vrienden laten lezen. Zo snappen zij gelijk wat de OMS-levensstijl inhoudt.

  Het dinerkaartje dat je in dit boek vindt, geeft precies aan wat je wel en niet kan eten in 23 wereldtalen. Zo hoef je nooit meer uit te leggen wat de nono’s en de gogo’s van je multiple sclerose-dieet zijn. Heb je na het lezen nog vragen? Stuur dan een e-mail aan de auteur! Je vindt Ewouts e-mail achterin bij de veel gestelde vragen.

  Met dit boek toont Ewout aan dat doorzetten wordt beloond. Met daadkracht krijg je multiple sclerose eronder. Multiple sclerose? Zet’m op!
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 148mm
  Aantal pagina's : 107
  Uitgeverij : MKBsocial
  ISBN : 9789083148915
  Datum publicatie : 03-2021
 • Inhoudsopgave
  Inleiding 7
  1 Nog even over (O)MS 9
  2 Houd een dagboek bij 15
  3 Lees de etiketten van etenswaren 19
  4 Kiezen als je niets kunt eten 25
  5 Sport, zodat het morgen ook kan 29
  6 Mediteren kun je leren 35
  7 Kies een geschikt restaurant 41
  8 Ga voorbereid op reis 45
  9 Een goede relatie met je neuroloog 49
  11 Schat je MRI-scan op waarde 55
  12 Ewouts verhaal: het eerste jaar na diagnose 59
  13 Veel gestelde vragen & antwoorden 67
  Bijlage 1: vertalingen dinerkaartjes 75
  Bijlage 2: MS-oefeningen 101
 • Reviews (8,5 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  17-01-2024
  Handzaam en informatief
  Een goed en praktisch boekje voor iedereen die snel van alles wil weten over MS en hoe ermee om te gaan, zowel voor nieuwe patiënten als mensen in de omgeving van MS-patiënten. De toon is opgewekt en positief. Achterin "kaartjes" in diverse talen om te laten zien in restaurants (met wat je wel en niet mag/wilt eten). Het boekje is elders bijna niet meer te krijgen, dus ik was heel blij het hier te vinden.

     Compact
     Praktisch, leest gemakkelijk

  Geplaatst door uit Zuid-Holland , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  26-03-2023
  Klein makkelijk leesbaar boekje.
  Het is een eenvoudig leesbaar boekje gebaseerd op de ervaring van de schrijver. Mijn arts zegt dat de vlekken niet kunnen verdwijnen, ze stopt me liever vol met medicijnen en ze gelooft niet dat een gezonde levensstijl invloed heeft op MS. Ewout geeft me hoop en bevestiging dat gezonde levensstijl zeker verandering kan brengen en zelfs vlekken doet verdwijnen. Ik verwachtte wel meer boek voor twee tientjes maar de hoop die Ewout geeft is meer waard.

     Goed leesbaar
     Geeft hoop.
     Klein boekje

  Geplaatst door , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 14,99

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Het OMS-programma is gebaseerd op Overcoming Multiple Sclerosis: an evidence based guide to recovery, een boek van de Australische hoogleraar en arts George Jelinek, dat de eerste uitgave beleefde in 2000. OMS is een reeks richtlijnen die gebaseerd zijn op de bestudering van meer dan 70.000 wetenschappelijke artikelen over MS. Wetenschappelijk onderzoek wijst al langere tijd op een verband tussen je levensstijl en de gevolgen daarvan op je gezondheid.

Een westerse levensstijl, dat wil zeggen weinig bewegen, vet en (te)veel eten, veel zuivel, veel vlees, frituren etc., staat sterk in verband met de meeste welvaartsziekten, zoals de meeste vormen van kanker, maar ook diabetes en MS. Als je het OMS-programma strikt volgt (en dat is de enige manier), dan merk je de eerste verbeteringen na zo’n drie maanden. Schubs blijven over het algemeen uit na negen tot twaalf maanden. Soms duurt het echter drie jaar voordat je resultaat merkt. Na vijf jaar ben je over het algemeen stabiel. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen