€ 69,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

NANDA International

T. Heather Herdman • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Hét naslagwerk voor verpleegkundige diagnosesStandaardisatie van definities en classificaties in de verpleegkundeOnmisbaar bij klinisch redeneren en implementatie van evidencebased verpleegkunde

  ​Dit boek is hét standaardwerk over verpleegkundige diagnostiek, samengesteld door NANDA International. Het is de vertaling van NANDA International Nursing Diagnoses: Definitions and Classification, 2021-2023. Deze editie is volledig geactualiseerd door redacteuren T. Heather Herdman, Shigemi Kamitsuru en Camila Takáo Lopes, en goedgekeurd door de Diagnosis Development Committee (DCC) van NANDA International (NANDA-I). Dit toonaangevende standaardwerk is een belangrijk referentiekader voor de verpleegkundige diagnostiek. Alle inleidende hoofdstukken zijn in deze nieuwe editie herzien. Ze bevatten belangrijke informatie die verpleegkundigen het benodigde inzicht bieden in het verzamelen en analyseren van gegevens, in de relatie daarvan met diagnoses en het klinisch redeneren, en in het doel en het gebruik van de taxonomie voor verpleegkundigen in de praktijk. Voor onderzoekers zijn er nieuwe aanbevelingen om verbeteringen te kunnen aanbrengen in de terminologie.
  De belangrijkste updates:46 nieuwe verpleegkundige diagnoses en 67 herziene diagnoses;17 gewijzigde diagnoselabels, zodat deze overeenkomen met de huidige literatuur en de menselijke reactie weergeven;Verfijning van het merendeel van de samenhangende factoren/risicofactoren bij de verpleegkundige diagnoses;Standaardisering van de diagnostische indicatoren (bepalende kenmerken, samenhangende factoren, risicofactoren) om meer helderheid te verschaffen aan studenten en in de praktijk werkzame verpleegkundigen; Codering van alle termen voor de elektronische versies van de terminologie;Literatuurverwijzingen voor nieuwe en herziene diagnoses via internet;Een nieuw hoofdstuk over de herziene criteria van de bewijsniveaus (LOE: level of evidence) voor het indienen van nieuwe diagnoses.T. Heather Herdman, PhD, RN, FNI, FAAN is Chief Executive Officer van NANDA-I en voormalig President (2006-2008), Green Bay, Wisconsin, USA.Shigemi Kamitsuru, PhD, RN, FNI is voormalig President van NANDA-I (2016-2020) en eigenaar van Kango Laboratory, Tokyo, Japan.Camila Takáo Lopes, PhD, RN, FNI is Director van het DDC (Diagnosis Development Committee) van NANDA-I, Adjunct Professor of Nursing Fundamentals en Masters and Doctoral Advisor, Nursing Graduate Program, Paulista School of Nursing, Federal University of São Paulo (Escola Paulista de Enfermagem, Universidade Federal de São Paulo), Brazilië.
  NANDA International Verpleegkundige diagnoses en classificaties 2021-2023Uitvoerig geactualiseerd en herzien. Een onmisbare bron voor alle studenten verpleegkunde, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundige opleiders, verpleegkundige informatici, verpleegkundig onderzoekers en verpleegkundig managers.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 228mm
  Aantal pagina's : 602
  Uitgeverij : Bohn Stafleu van Loghum
  ISBN : 9789036826808
  Datum publicatie : 11-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 69,95

niet beschikbaar

niet beschikbaarZondag voor 21.00 uur besteld, dinsdag in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen