€ 21,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Nergens is een land

Anneke de Jong • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Maarten van Kouwenhoven neemt de wereld anders waar dan de andere kinderen in zijn dorp. Hij is geen gewone jongen. Zo is het voor hem vanzelfsprekend dat hij kan vliegen en hij denkt dat iedereen dat kan. Wanneer hij zijn leeftijdsgenootjes over zijn vliegavonturen en andere bezigheden vertelt, lachen ze hem uit en zeggen dat hij het maar verzint. Dat alleen kleine kinderen zo fantaseren. Hoe ouder Maarten wordt, hoe meer hij van hen vervreemdt. Diep in hem groeit het verlangen om op zoek te gaan naar een land waar iedereen gelukkig is. Een land waar het er niet toe doet wie de sterkste is, of wie de snelste is om het beste plekje te kunnen bemachtigen. Hij zoekt het land waar alleen maar 'de beste plekken' zijn.
  Wanneer de meester op de laatste schooldag voor de vakantie een verhaal voorleest over een jongen die aan zijn vrienden vertelt dat hij een elf is geworden, wordt Maarten zo gegrepen dat vanaf dat moment zijn leven volkomen verandert.

  Dit boek is een aanrader voor iedereen die het kind in zich nooit is kwijtgeraakt en het lef heeft om te blijven dromen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 135mm x 215mm
  Aantal pagina's : 192
  Uitgeverij : Anneke de Jong
  ISBN : 9789082953602
  Datum publicatie : 01-2019
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 21,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Niets bewoog in het door ontbreken van de wind verstilde landschap. De moordend hete zon brandde onverminderd door. Het doffe ploffen van zijn eigen voetstappen op de droge grond was het enige geluid in de wijde omtrek dat Maarten hoorde. Als hier al dieren waren dan hielden zij zich schuil tot de zon onderging, dacht hij.
Alsof iemand in zijn hoofd kon kijken schoof op datzelfde moment de dag snel en geluidloos in de nacht. Van het ene op het andere moment was het aardedonker. Maarten zag helemaal niets meer. Geen enkel silhouet tekende zich af. Zelfs de groep cactussen die vlakbij stond zag hij niet meer.
Maarten voelde zich onbehaaglijk. Was hij hier alleen? Een ree in het bos was het laatste levende wezen dat hij gezien had. Op de tast gespte hij de slaapzak los van zijn rugzak. De tent opzetten was onbegonnen werk in deze duisternis. Hij kroop in de slaapzak en trok hem diep over zijn oren. In slaap vallen durfde niet hij. Stel dat er in de nacht wilde dieren uit hun holen tevoorschijn zouden komen. Hij vocht tegen zijn vermoeidheid. Om wakker te blijven, neuriede hij zacht de liedjes die zijn moeder met hem zong toen hij nog klein was. Maar lang hield hij het niet vol. De slaap kwam toch en nam hem mee. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen