€ 14,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Nieuw Organiseren

organiseren vanuit vertrouwen

Jan de Jonge, Rob Janssens, Harro Labrujere • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De auteurs van dit boekje, Harro Labrujere, Jan de Jonge en Rob Janssens zijn verbonden aan Nieuw Organiseren. Zij begeleiden organisaties bij het creëren van ruimte om gedeelde ambities vorm te geven. Het werken vanuit waarden en principes helpt daarbij. Hun aanpak is niet gericht op problemen, maar op het gebruik maken van wat goed is, op loslaten wat geen waarde toevoegt, en op leren en ontwikkelen.
  In dit boekje geven de auteurs in grote lijn weer wat zij onder Nieuw Organiseren verstaan. Met het boekje willen zij inspireren en uitnodigen tot dialoog.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 46
  Uitgeverij : Nieuw Organiseren
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 05-2015
 • Inhoudsopgave
  Het Begin
  Ambitie en Waarden
  Mens- en Organisatiebeelden
  Werken in Teams
  Management en Leiderschap
  Organisatieontwikkeling
  Nieuwe vormen en methoden gebruiken
  Nieuw Organiseren in de Zorg
  Nieuw Organiseren bij de Overheid
  Nieuw Organiseren in het Onderwijs
  Nieuw Organiseren, wat levert het op?
  Inspiratiebronnen
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 14,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar2-3 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Bij organiseren gaat het om mensen die samen werken om een gemeenschappelijke ambitie te realiseren. Heel simpel. Maar organiseren roept ook ingewikkelde beelden op over ontwerpen, inrichten, implementeren, controleren. Over functies, disciplines, structuren en systemen. Over een complexe machine met veel onderdelen, die allemaal een deeltje bijdragen aan het complexe productieproces van de organisatie.

De valkuil is dat deze metafoor van de machine de nieuwe werkelijkheid wordt, met een daarop gebaseerde taal: ontwerpen, bouwen en onderhouden. Je hebt het over input, throughput en output. En om te bewaken dat alles zo verloopt zoals je in je ontwerp bedacht hebt, monitor je het verloop van het proces en stuur je (van boven af) bij.

Als je organiseert vanuit het beeld van een machine dan zegt dat ook iets over de plek die je ziet voor de mensen in de organisatie. Deze verworden al snel tot een onderdeel van een machine. Je spreekt dan niet over mensen maar over human resources.
×
SERVICE
Contact
 
Vragen