€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Ratten in mijn kop

Jan Lauret • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Dit boek bevat een verzameling verhalen en gedichten die de schrijver in de afgelopen periode van ongeveer twintig jaar heeft geschreven. Het gaat over ervaringen en gedachten, die hem ertoe aanzetten om er iets over te schrijven. In de verhalen gaat het vooral over de kopzorg, de muizenissen, de aan je hersens knagende ratten, zoals de oude man uit het titelverhaal het aanduidt. Angst, wanen, machteloosheid, woede, twijfel, om maar eens een paar voorbijkomkende thema's te noemen. In de gedichten speelt de (Zeeuwse) natuur een belangrijke rol.
  In zijn werkend leven als redacteur en uitgever was de schrijver steeds bezig met de creatieve uitingen van anderen. Veel organiseren dus, voor zelf iets schrijven was er weinig tijd of gelegenheid. Na zijn pensionering nam hij eindelijk zelf de pen ter hand, een soort inhaalslag dus.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 182
  Uitgeverij : Jan Lauret
  ISBN : 9789464817676
  Datum publicatie : 02-2024
 • Inhoudsopgave
  Inhoudsopgave:

  . Ratten in mijn kop
  . Verdomde dinsdag
  . Heraut
  ' Ikea
  . Beoordeling
  . Zijn tijd en wijze
  . Gelukkig
  . Mesalliance
  . Worstelaars
  . Nergens thuis
  . Voorbij
  . Een dag rijk.
  . De hospita
  . De moeder
  .
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

fragment uit het verhaal Heraut:

De witgejaste heraut zit tegenover mij aan zijn bureau. Hij kijkt strak naar zijn beeldscherm. Met zijn lange vingers beroert hij rustig de toetsen. Zou hij op dat beeldscherm zien wat ik voel? Zou hij mijn pijn kunnen verlichten of wegnemen door bepaalde toetsen in te drukken, een soort digitale genezing, met dank aan Microsoft of Apple. Af en toe buigt hij zich verder voorover naar zijn beeldscherm. In zijn brillenglazen zie ik een inwendig stukje van mezelf weerspiegeld. Ik wacht af tot hij me aankijkt en als een echte heraut met bazuingeschal mijn naderend einde aankondigt. ' Tja, meneer Jaspers, ik kan u helaas, met het oog op de ontwikkeling van uw ziektebeeld geen goed nieuws geven.' Zou die goede man nu zo deftig praten omdat hij het moeilijk vindt om te zeggen dat ik binnen enkele maanden de pijp uitga... ×
SERVICE
Contact
 
Vragen