Niet leverbaar

×

€ 26,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Non-dualiteit

Douwe Tiemersma • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Non-dualiteit. De grondeloze openheid


  Non-dualiteit is de kern en voleinding van elke spiritualiteit en mystiek, maar wat is non-dualiteit precies? Het woord komt steeds meer voor in gesprekken en teksten. Het verwijst naar een zijnservaring waarin niets gescheiden is van jezelf. Als er ontspanning optreedt, verdwijnen de scheidingen tussen jezelf en het andere en de anderen. Daardoor verdwijnen ook de conflicten. Iedereen blijkt die ervaring te kennen en te waarderen. In de Advaita Vedânta, de Indiase stroming die teruggaat op de oude Upanishaden van de 8e ¿ 6e eeuw is de non-dualistische (a-dvaita) visie uitgewerkt tot een filosofie. Ook in het boeddhisme en daoïsme en in de joodse, christelijke en islammystiek is de non-dualistische visie aanwezig als de hoogste waarheid.

  De teksten van dit boek verwijzen naar de non-dualiteitservaring en laten de diverse aspecten van non-dualiteit zien. In de eigen zijnservaring kan een directe herkenning plaatsvinden van de ongescheiden openheid.

  Het boek is ontstaan uit inleidingen en gesprekken met mensen die inzicht in non-dualiteit zochten en om een beschrijving en verduidelijking vroegen. De gespreksopnames werden uitgetypt tot de teksten die het belangrijkste materiaal van dit boek vormen.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 165mm x 237mm
  Aantal pagina's : 215
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789077194065
  Datum publicatie : 01-1970
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 26,00

niet beschikbaar

niet beschikbaarNiet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen