€ 39,99


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Noord-Brabantse wapens en vlaggen

W.A. van Ham • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Noord-Brabant heeft als enige provincie in Nederland sinds 1986 een standaardwerk over wapens en vlaggen. 'Noord-Brabantse wapens en vlaggen' is een volledig nieuwe uitgave. Niet alleen zijn alle gemeentelijke en waterschapsfusies tot en met 1 januari 2022 opgenomen, ook de wapens en vlaggen van kerkelijke instellingen worden behandeld.

  Het boek bestaat uit vier hoofdstukken. In Hoofdstuk I neemt Willem van Ham de lezer als het ware bij de hand. Hij legt voor de leek uit wat wapens en vlaggen zijn, hoe ze ontstaan zijn, maar ook hoe ze gebruikt worden. Hoofdstuk II vormt het hoofdbestanddeel van de publica tie. Hierin worden alle wapens en vlaggen van de provincie, gemeenten, dorpen, waterschappen en kerkelijke instellingen beschreven en het ontstaan en de geschiedenis ervan toegelicht. Hoofdstuk III bevat de authenthieke teksten van de toekenning van de wapens en vlaggen door de Hoge Raad van Adel bij Koninklijk Besluit of het gemeentebestuur. Alle wapens en vlaggen zijn afgebeeld en het is verbazingwekkend hoe kleurrijk en fantasievol deze op basis van historische gegevens vorm hebben gekregen. Hoofdstuk IV ten slott e bevat essentiële Bijlagen zoals een Lijst van termen, een Literatuurlijst en een Register van personen, plaatsen en gebieden. Noord-Brabantse wapens en vlaggen is een absolute aanrader voor de in de eigen plaats of in de provincie geïnteresseerde lezer.

  De tekst van deze uitgave is bezorgd door Gert Beuving, Joost de Graauw, Joss Hopstaken en Johanna Jacobs.

  'Een vlag of wapen vertelt een verhaal. Het is de grote verdienste geweest van Willem van Ham dat hij de vlaggen en wapens van Noord-Brabant en hun verhalen gebundeld heeft in een uniek boek dat nu in een nieuwe, bijgewerkte versie, verschijnt' – Ina Adema, Commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 215mm x 218mm
  Aantal pagina's : 360
  Uitgeverij : WalburgPers Algemeen
  ISBN : 9789464560374
  Datum publicatie : 06-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 39,99

niet beschikbaar

niet beschikbaarZondag voor 21.00 uur besteld, dinsdag in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen