€ 17,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

O, jij hebt tieten

en andere waargebeurde samenwerkingsverhalen tussen trainers & acteurs

Jeanne Bakker, André Witbreuk, Loes Wouterson • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Over de samenwerking tussen trainers en acteurs bestaan vele verhalen in de wandelgangen. Na een oproep tot het delen van deze verhalen, stroomden de voorbeelden binnen.
  "O ... je hebt tieten" is een boek vol anekdotes om gretig in te grasduinen. Verhalen om van te griezelen en voorbeelden om je hart aan te verwarmen. Een reeks rolopvattingen, wensen en verlangens en een ergernissen-top-10.

  Jeanne Bakker, André Witbreuk en Loes Wouterson werken als trainers en acteurs. Zij stelden dit boek samen op basis van circa 100 enquêtes en gesprekken en componeerden het vanuit een voor de trainingswereld verrassend en onbekend perspectief tot een betekenisvol geheel.

  "Gelukkig hebben de schrijvers ervoor gekozen niet alles in een model te persen. Zowel trainers als trainingsacteurs zijn prima in staat om wat beschreven staat in dit boek om te zetten naar hun eigen praktijk en dát te gebruiken dat bij hun eigen stijl past. Of alleen te lachen om de soms hilarische voorbeelden."
  Harry Muller, voorzitter NVvT

  "Ik ben blij met dit boek waarin verhalen zijn opgetekend uit het boeiende veld waarin deze twee professies elkaar ontmoeten. Een boek met niet alleen succesverhalen maar ook herkenbare missers. Als trainer en acteur goed op elkaar zijn ingespeeld, is de kracht groter dan de som der delen en dat is in het belang van het leerproces van de deelnemers. En bovendien: samenwerken is dan leuk, gezellig en leerzaam. Dit boek kan daarvoor een aanzet zijn. Dus: lezen en delen met je collega's!"
  Bert van Dijk, voorzitter NOBTRA
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 176
  Uitgeverij : WWLA
  ISBN : 9789081942911
  Datum publicatie : 12-2013
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord
  Inleiding
  Ja maar ho!
  Test jezelf als je wilt
  De verhalen - het voorspel
  De verhalen - het samenspel
  De verhalen - het naspel
  De verklaringen - dit is mijn rol: de trainers
  De verklaringen - dit is mijn rol: de acteurs
  Zelfverklaring? Wat is dat?
  Zelfverklaring André
  Zelfverklaring Jeanne
  Zelfverklaring Loes
  Met dank aan
 • Reviews (8,8 uit 5 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  03-05-2014
  Ook voor deelnemers in trainingen interessant
  Wat je op de cursus niet leert. Dat las ik in dit boek. Boekje eigenlijk. Een kleine 175 pagina’s. Formaat A5. Het onderwerp is samenwerken tussen trainers en acteurs. Mijn nieuwsgierigheid gewekt. Dit blijkt een zeer lezenswaardig boek! Aanschaf meer dan waard. Om allerlei redenen. Licht vertier. Fijne reflectie op eigen gedragskenmerken. Zicht op omgeving die voor deelnemers van trainingen en cursussen vaak buiten beeld blijft. Zie voor volledige review: http://watnousociaal.nl/2014/03/13/wat-je-op-de-curus-niet-leert/

     Analyse gedragskenmerken lezer
     Zelfverklaringen
     verklaringen trainers en acteurs
     ergernissen

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  17-02-2014
  Herkenbaar en treffend
  Met veel plezier ben ik begonnen aan het boek "Oh, jij hebt tieten", van André Witbreuk, Loes Wouterson en Jeanne Bakker. De anekdotes en verhalen die ik tot nu toe tegenkom zijn hilarisch, soms pijnlijk herkenbaar en af en toe betrap ik mij op iets wat ik wellicht zelf ook wel eens gedaan heb. (onbewust natuurlijk) Voor en door collega trainingsacteurs en trainers die met trainingsacteurs samenwerken is dit boek waarschijnlijk voor iedereen een eye openener en een feest der herkenning.

     korte verhalen, fijn leesbaar.

  Geplaatst door uit Hilversum , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  10-02-2014
  Leerzaam smullen
  Een boek om doorheen te vliegen. Het is leerzaam smullen! Ik heb geleerd en genoten.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  10-02-2014
  In één ruk uitgelezen
  Ik heb het in één ruk uitgelezen: herkenbaar, leerzaam en op een leuke manier geschreven.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  10-02-2014
  Veel te snel uit
  Heerlijk boek, alleen veeeel te snel uit ...! Het is heel lekker geschreven. Ik vind het verhelderende kost, waar alle betrokken partijen hun voordeel mee kunnen doen, zodat wij en ons mooie vak weer verder kunnen groeien.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 17,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar2-3 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

De verhalen – het voorspel

In dit onderdeel leggen we de focus op de voorbeelden die we van onze vakbroeders en -zusters hebben ontvangen over het voorbereiden van opdrachten. Er staan juweeltjes in van synergie en samenwerken en ook afschrikwekkende voorbeelden van hoe de samenwerking binnen no time om zeep wordt gebracht, zoals de anekdote die de titel van ons boek is geworden. Lees, leer, geniet en verafschuw!

Tieten
Niet altijd krijg ik een telefoonnummer van een trainer. Dan is het aan de trainer of hij contact opneemt of niet. In dit geval heb ik vooraf geen contact gehad met de trainer. Ik zorg dus dat ik netjes op tijd het trainingslokaal binnenloop zodat ik hem nog even alleen tref voor de training. Zegt hij: “Oh. Jij hebt tieten. Ik had een man besteld. Nah. Dat moet dan maar.”
Het was geen grapje.
×
SERVICE
Contact
 
Vragen