€ 18,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Ode aan de autohandelaar

R. Royce • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Een beroepsgroep waarover iedereen wel iets weet, maar niemand weet hoe het nu echt zit. De autohandelaar!

  Ode aan de autohandelaar geeft je een kijkje in het leven van deze beroepsgroep. Maak kennis met het vakjargon en krijg inzicht in het creatieve brein van de autoverkoper.

  Ode aan de autohandelaar heeft niets te maken met fraude, criminaliteit of oplichting. Ode aan de auto- handelaar heeft alles te maken met kwajongensstreken, slimme activiteiten ter bevordering van het verkoopproces en “toverkunst” waar Harry Potter nog veel van kan leren!
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 112
  Uitgeverij : Bélier uitgevers
  ISBN : 9789082857306
  Datum publicatie : 09-2018
 • Inhoudsopgave
  Inhoud
  Inleiding 11

  Achtergrondinformatie
  Van 1980 tot 2005
  Hoe werden occasions verkocht? 15
  Hoe werden occasions gekocht? 17
  Van 2005 tot heden
  Hoe worden occasions verkocht? 19
  Hoe worden occasions gekocht? 21

  Vakjargon, grappen, en spreektaal
  Waarzeggers 27
  Introverte waarzeggers 28
  Extraverte waarzeggers 29
  Nakijken 31
  Goudzoeker 32
  Sheriff 35
  Hij is geboren! 36
  Poepen zonder duwen 37
  Jules de Corte 38
  ANWB-ridders 39
  Regen is een zegen 40
  Eerste eigenaar 41
  Terugdraaien 42
  Schadevrij 43
  (Woord)grapjes en uitspraken
  rechtstreeks van de handelaar 45
  Generatiekloof 46

  Slimme activiteiten ter bevordering van het verkoopproces
  Het weerleggen van bezwaren 49
  In Lourdes genezen 51
  Rook- en hondvrij 52
  Leder 54
  De onderhandeling 56
  Woordenboek en encyclopedie 58
  Afspraak 61
  Stuurbekrachtiging 63
  Metallic zonder metallic 64
  Ieder nadeel heeft zijn voordeel! 65
  Motorvermogen 69
  Nationale Autopas – RDW-tellerrapport 71
  Onderhoudsbeurt 73
  De laatste beschermengeltjes 74

  Anekdotes
  Wasstraat 79
  A.B.S. 81
  Helmond 83
  Zonnebril 84
  Mijn broer uit Limburg 86
  Handtekening 88
  Vorige eigenaar 91
  Politieman 93
  Verlangen 95
  Autobedrijf Toon & Zoon 99


  Nawoord 103
  Wie ben ik? 107
  Woord van dank 109
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 18,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Vakjargon, grappen, en spreektaal - Hij is geboren!
Dit betekent niet dat de handelaar tijdens zijn grote occasionshow op 2e Paasdag de wederopstanding van Jezus herdenkt. Maar betekent wel dat de handelaar een gebruikte auto heeft staan waarvoor nog geen of nauwelijks belangstelling is geweest en al lange tijd op voorraad staat. Met de uitspraak “Hij is geboren!” geeft hij zichzelf en zijn medewerkers een peptalk waarmee ze vertrouwen moeten hebben in de winkeldochter. De potentiële koper zal zich binnenkort melden. HIJ IS GEBOREN!


Slimme activiteiten ter bevordering van het verkoopproces - In Lourdes genezen
Auto’s met een hoge kilometerstand, bijvoorbeeld 250.000 km, worden op “wonderbaarlijke” wijze genezen en de marktwaarde stijgt aanzienlijk. Het genezingsproces van een hoge kilometerstand, gebeurt als volgt:
 doffe koplampen en een beschadigde voorruit wor-den vervangen;
 een voorbumper en motorkap met steenslag wor-den over gespoten;
 versleten pedaalrubbers en vloermatten worden vernieuwd;
 een versleten en doorgezeten bestuurderstoel wordt gerepareerd en opgevuld;
 professioneel reinigen en poetsen van de binnen- en buitenkant.
Zo kijkt een occasion met meer dan 250.000km, na een bezoek aan Lourdes weer fris de wereld in met een kilometerstand van 80.000km. DANK U WEL MARIA!


Annekdote - Zonnebril
Onze prachtige locatie, loods op een hoek met buitenterrein, lag in Eindhoven aan de rand van een industrieterrein. De ruimte maakte onderdeel uit van een aaneengeschakeld oud loodsencomplex met voor en achter 4 ha braakliggend terrein. Op termijn zouden we plaats moeten maken voor nieuwbouwplannen van een projectontwikkelaar die alles had opgekocht. De huur was er laag, niemand viel ons daar lastig en andersom was dat ook niet mogelijk. Harry had een paar jaar oude Volvo 440 verkocht aan een 70-jarige man. Zijn inruilauto zag er netjes uit. Het was een keurige en met zorg onderhouden 18 jaar oude Volvo 340 met sjaratel aandrijving (CVT automaat) die de beste man nieuw had gekocht. De inruilwaarde van deze auto was gelijk aan het kortingsbedrag welke hij normaal gesproken zou krijgen als er géén auto werd ingeruild. (Als je niet zo snel van begrip bent: deze Volvo 340 kostte ons niets meer.) De klant was tevreden met de transactie en dat waren wij ook. Bij aflevering zwaaiden we hem vriendelijk uit en nog voordat hij de hoek om was zat Harry al in de oude Volvo. Hij startte de motor, draaide het raampje open en keek mij met pretogen aan. Het was speelkwartier! Vervolgens reed Harry met piepende en slippende banden van het buitenterrein af, meteen het braakliggende terrein op. Harry liet de Volvo alle hoeken van het terrein zien. Handrem slips, springend op en neer door gaten en kuilen en vol gas over obstakels en door de modder. Toen gebeurde het! De vorige eigenaar was teruggekomen. Hij was vergeten zijn zonnebril uit zijn oude Volvo te halen. Terwijl ik op de achtergrond zag dat Harry druk bezig was het braakliggend terrein om te ploegen, probeerde ik de man af te leiden om binnen een kopje koffie te gaan drinken. Eerst had de oude man nog niets in de gaten, maar toen Harry de motor liet brullen was het te laat. Hij reed als een dolle 70 km per uur achteruit. Springend op en neer, hortend en stotend en met hoog toerental om vervolgens weer te slippen en in de vooruit zijn rit weer te vervolgen. “Dit heb ik nog nooit mee gemaakt!” brieste de man. Ik had dit zelf ook nog nooit meegemaakt en stond wat schaapachtig te glimlachen, niet wetend wat ik hierop moest antwoorden. Harry, die niet in de gaten had dat hij werd gadegeslagen, kwam een paar minuten later met een brede grijns het buitenterrein weer opgereden. Onder de motorkap van de altijd met zorg behandelde Volvo 340 kwam veel rook vandaan en de auto was onherkenbaar veranderd. Toen Harry de vorige eigenaar zag kreeg hij bijna een hartverzakking, maar wist zichzelf snel te herpakken. Hij stapte uit, keek de oude man vriendelijk aan en vroeg hem: “Wilt u ook een stukje rijden?” Boos en verbouwereerd riep de man: ”NEE! IK WIL MIJN ZONNEBRIL!” ×
SERVICE
Contact
 
Vragen