€ 17,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Wandelen in Praag

Albert Gielen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Praktische wandelgids, boordevol informatie over de binnenstad Praag. Drie wandelingen met kaarten, wandelroute, up-to-date informatie over bezienswaardigheden en veel achtergrondinformatie.

  Magische stad Praag is een magische stad. Dat zie je als bezoeker meteen. Maar Praag wordt mooier en gaat ook pas echt leven als de onbekende plekjes ontdekt worden. De stad komt tot leven door de verhalen van de mensen die zoveel aan de stad bijgedragen hebben. Over Mozart die kort voor de première van Don Giovanni in het bijzijn van Casanova de laatste noten noteert. Václav Havel die op vreedzame wijze het dictatoriale bewind op de knieën dwingt. De hedendaagse kunstenaar David Černý die telkens weer de gezagsdragers en de bevolking weet te verontrusten met zijn kunstwerken. De rijke geschiedenis van Praag en de talloze culturele hoogtepunten komen aan bod tijdens drie wandelingen door Praag. Drie wandelingen met routekaarten en tips ▪ Staré Mĕsto en Nové Mĕsto ▪ Josefov ▪ Malá Strana (Kleine Zijde)
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 131mm x 200mm
  Aantal pagina's : 110
  Uitgeverij : Odyssee Reisgidsen VOF
  ISBN : 9789461230553
  Datum publicatie : 09-2019
 • Inhoudsopgave
  Wandeling 1 | Staré en Nové mĕsto De vele gezichten van Praag tussen oud en nieuw 7 Wandeling 2 | Josefov Wandelen door de herinneringen aan het joodse getto 50 Wandeling 3 | Malá Strana Paleizen aan de voet van de burcht 68 Praag van A-Z Praktische informatie 95 Geschiedenis van Tsjechië in het kort 102 Kaderteksten De stenen klok: een rijke geschiedenis 14 Tycho Brahe: veelzijdige Deen in Praag 15 Václav Havel Foundation in de Annakerk 25 Een verrot kruis 27 Nové Město 30 Kavárna Slavia 32 Een protserig gebouw 45 Jan Palach 54 Rabbi Löw en de golem 57 Elišky Krásnohorské 64 De familie Dientzenhofer 72 Jan van Nepomuk 75 Vrouwenversierder Casanova 77 Mozart in Praag 80 Kerk van de Maagd Maria onder de Ketting 81 De Hongermuur 85 De lotgevallen van de brave soldaat Švejk 86 David Černý 88 De muur van John Lennon 90 Franz Kafka en Praag 91
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 17,00

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen