€ 26,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Onderstroommanagement

Siets Bakker • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Waar moet je zijn voor meer succes? In een bedrijf dat op orde is, is de bovenstroom voor 90-100% geoptimaliseerd. Meer investeren hierop brengt vaak niet meer dan relatief kleine verbeteringen. In de onderstroom echter, is de optimalisatie vaak niet meer dan 20-30%. Als je hier dus verbeteringen invoert maak je gelijk grote stappen. Bovendien zijn de kosten voor onderstroom veranderingen veel lager en duren ze veel korter. Zo heeft Jan in een periode van 4 maanden, zonder enige investering het rendement van een van zijn klanten met 30% verhoogd door de principes van onderstroommanagement toe te passen. Siets heeft het resultaat van een bedrijf dat ze overnam, in drie jaar tijd twee keer verdubbeld, ook alleen door haar kennis van de onderstroom in te zetten. De logica op de onderstroom is een beetje anders dan op de bovenstroom, het is misschien even wennen in het begin. Maar de interventies zijn al in te zetten nog voor je het boek uit hebt.

  Ben jij minder succesvol dan je zou kunnen zijn en presteert jouw bedrijf of team minder goed dan mogelijk zou zijn, ondanks al jouw inzet en talent? Grote kans dat jouw leiderschap incompleet is. Complete leiders hebben aandacht voor zowel de bovenstroom als de onderstroom. In de bovenstroom gaat het over de optimale inzet van alle beschikbare middelen, in de onderstroom over het optimaal organiseren van de onderlinge verbindingen van alles wat bij een bedrijf hoort – en daar ligt steeds meer de bottleneck. Gelukkig is onderstroommanagement eenvoudiger dan je denkt. Het moeilijkste is het WYSIWYG-denken verlaten. In de onderstroom geldt namelijk what-you-don’t-see-is-what-you-get. Als je weet waar je moet zijn, gaat het eigenlijk vanzelf. Dit boek wijst je de weg.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 176mm x 246mm
  Aantal pagina's : 256
  Uitgeverij : Ter Bogt & Bakker
  ISBN : 9789083211305
  Datum publicatie : 12-2021
 • Inhoudsopgave
  DEEL 1: OVER ONDERSTROOMMANAGEMENT Hoofdstuk 1 Het ontstaan van bovenstroom- en onderstroommanagement Hoofdstuk 2 Bovenstroom en onderstroom nu Hoofdstuk 3 De logica van de onderstroom Hoofdstuk 4 De basis Hoofdstuk 5 De complete leider DEEL 2: TOOLBOX Voor je aan de slag gaat Routekaart Tool 1 Quick wins Tool 2 Continu verbeteren in de onderstroom Tool 3 Toegang tot de onderstroom krijgen Tool 4 KVI’s: de KPI’s van de onderstroom Tool 5 Het denkproces organiseren Tool 6 Leiderschap in de onderstroom Tool 7 Systemische empowerment Tool 8 Quick scan van de verbindingen Tool 9 Nieuwe start DEEL 3: BEGRIPPENLIJST DEEL 4: ACHTERGRONDEN
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 26,95

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen