€ 14,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Onderworpen

Of: Het geluk der machtelozen

Aldo Lodl • Boek • paperback

 • Samenvatting
  ‘Onderworpen’ gaat over het leven achter de spiegel, de mens áchter het zorgvuldig opgebouwde sociale contract. Het gaat over de ruwe, naakte strijd in een roedel mensen.

  Honden streven naar dominantie, naar de hoogste plek in de hiërarchie. Maar eenmaal daar aangekomen hebben ze geen idee hoe ze de door ons gecreëerde wereld moeten controleren. Ze worden onrustig, springen op, bijten, trekken en vallen aan. Pas als ze omlaag gedrukt worden, naar een positie van nederigheid, vinden ze rust.

  Maar toch. Toch sluimert het biologisch verlangen naar dominantie. En niet alleen in honden, maar ook in ons, ook in Pol. Maar pas na zijn reünie met een oude bekende, Jane, barst de strijd écht los.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 138mm x 210mm
  Aantal pagina's : 180
  Uitgeverij : Uitgeverij De Nieuwe Verlichting
  ISBN : 9789082801224
  Datum publicatie : 09-2021
 • Inhoudsopgave
  Inhoud

  I 7
  II 11
  III 17
  IV 23
  V 30
  VI 39
  VII 47
  VIII 53
  IX 60
  X 72
  XI 84
  XII 88
  XIII 93
  XIV 100
  XV 105
  XVI 109
  XVII 114
  XVIII 117
  XIX 121
  XX 128
  XXI 132
  XXII 134
  XXIII 138
  XXIV 144
  XXV 146
  XXVI 151
  XXVII 155
  XXVIII 158
  XXIX 166
  XXX 172
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 14,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Als ik klaar ben met de spaghetti loop ik naar de trainingsruimte, waar ik Jane aantref. Zittend op de grond, met de onrustige Braziliaanse mastiff-cane corso-misschiennogwatmastino bastaardhond aan een prikband. Wat een goed koppel, beiden even gestoord. Misschien moet ik haar maar eens verlaten. Maar toch. Zoals ze daar zit, met haar prachtige rode haar en haar geheimzinnige glimlach. Daar moet ik wel van houden, toch? En tegelijkertijd zie ik haar hand naar beneden glijden, naar haar broek. Met een snelle beweging wipt ze het bovenste knoopje los. Fuck ja, ik moet wel van haar houden.
‘Neem me…’
Maar ik blijf staan.
‘Neem me…’ Een vlugge vinger maakt een tweede knoopje los. En een derde, een vierde. Langzaam glijdt haar rechterhand in haar slipje, terwijl ze de bastaard met links nog altijd stevig vast heeft. Ik voel mezelf hard worden, maar met de eerste stap die ik naar voren zet doet de bastaard een felle uitval, slechts geremd door de lengte van de riem. En hoewel ze moeite heeft om de riem met één hand stevig vast te houden, blijft ze zichzelf stimuleren met haar rechterhand.
‘Trek je kleren uit…’ kreunt ze lichtjes, terwijl zowel haar ogen als die van de bastaard zich op mij focussen.
‘Haal die hond weg…’ antwoord ik, hoewel ik zelf ook wel weet dat dat nutteloos is. Ze antwoordt slechts met haar ogen, die mij recht aankijken terwijl ze steeds harder begint te kreunen. Opnieuw probeer ik naar haar toe te lopen, opnieuw schiet de bastaard naar voren.
‘Domineer hem… Domineer hem!’ kreunt Jane, terwijl haar hand steeds sneller op en neer gaat.
Ik besluit een finale poging te doen. Ik recht mijn rug, til mijn armen iets omhoog en loop recht op de bastaard af. Terwijl hij naar voren in de prikband vliegt, onderdruk ik iedere uiting van de paniek die ik vanbinnen voel. Ik moet hem domineren, laten zien dat ik niet bang van hem ben. En terwijl ik dichter bij hem kom, begint Jane steeds harder te kreunen. Stap voor stap kom ik dichterbij, terwijl de bastaard en Jane steeds luider tekeergaan. Nog een paar stappen, nog even… Ik roep naar de bastaard: ‘Af!’ Maar er gebeurt niks… Nog even, nog een laatste stap… En…
‘Stop!’ kreunt Jane op haar hoogtepunt. Haar bekken schokt nog na, terwijl haar ogen dichtvallen. Dertig seconden, misschien een minuut, totdat ze zich weer opricht en haar broek dichtknoopt. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen