€ 18,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Ontdek de schrijver in jezelf

Bewandel het pad van de schrijver

Saskia van de Riet • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Je hebt een boek voor de creatieve ondernemer met een heldere visie in handen. Je vindt je eigen weg en bent van grote waarde voor anderen juist dankzij jouw creativiteit. Je hebt je eigen-wijze van werken, je barst van creativiteit, maar schrijven vergt veel energie. Je hebt dat brandend verlangen je boek te schrijven, maar je weet niet hoe.

  Dit boek laat jou de schrijver in jezelf ontdekken. In begrijpelijke taal vind je hier het gereedschap en de oefeningen om je kennis om te zetten in teksten voor je bedrijf, en uiteindelijk ook je boek. Je gaat ervaren dat je wel degelijk kunt schrijven. Deze ontdekkingsreis opent deuren waarvan je dacht dat ze voor altijd dicht zouden blijven voor jou!

  Saskia van de Riet is gepubliceerd auteur van werken in het Nederlands en het Engels. Opgeleid als bouwkundig ingenieur en als professioneel vertaler Engels heeft zij een goed gevulde gereedschapskist aan vaardigheden en kennis die zij creatief inzet om ondernemers te ondersteunen bij het soepel schrijven van hun boek.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 148mm
  Aantal pagina's : 96
  Uitgeverij : Saskia van de Riet
  ISBN : 9789464435078
  Datum publicatie : 06-2022
 • Inhoudsopgave
  Inhoudsopgave
  Voorwoord
  1 - Inleiding
  2 - Leeswijzer 13
  3 - De ontdekkingsreiziger als metafoor
  4 - Wens
  5 - Ontdekking
  6 - Pad
  7 - Schrijven zoals je wil
  8 - Teksten voor je klanten
  9 - Schrijfmethode
  10 - Vragen
  11 - Volgorde
  12 – Kort samengevat
 • Reviews (9 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  02-12-2022
  Echte begeleiding om boek te realiseren
  Ik wil graag een review plaatsen, maar zie nergens waar dat kan. Hoe kan ik dat doen? De metafoor van ontdekkingsreiziger met de schrijver spreekt me zeer aan. Ik ben van de actie, ik ben gemotiveerd en ik weet ook waar ik over wil schrijven. Voor mij was toch het omdenken. Ik zag het boek van Saskia als voorbereiding op het (beter) schrijven en kwam er door haar boek achter dat het schrijven zelf de voorbereiding is. Eureka! Ze biedt met dit boekje een constructieve manier de reisbestemming ook daadwerkelijk te bereiken en dat ook met plezier te doen. Ik heb een eigen wijze en met dit systeem kan ik die goed naar voren brengen, zonder dat het knelt. Praktische oefeningen en de tips brachten me verder. Dank je wel Saskia voor de ‘reisbegeleiding’.

     Handvatten
     Actiegericht

  Geplaatst door uit Noord- Holland
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  21-10-2022
  Nu al profijt!
  Ik was nog maar pas begonnen in 'Ontdek de schrijver in jezelf' toen ik las dat we innerlijk anders omgaan met zeggen en schrijven. Ik kan prima mijn verhaal vertellen maar als dit dan op papier gezet moet worden, stagneert het. En inderdaad zoals Saskia schrijft: dan is je innerlijke criticus aan het woord. Daar was ik me niet echt van bewust. Maar het klopt wel. Omdat ik bezig ben met een nieuwe website ben ik direct begonnen om 'kritiekloos' te schrijven. Intuitief schrijven noemt Saskia dit. En inderdaad de woorden en de zinnen vloeien meteen 'zomaar' uit mijn pen. Wat een tijdwinst en ik krijg er schrijfplezier voor terug. In een ver verleden was ik begonnen met de voorbereidingen van het schrijven van een boek over mijn werk. Het boek van Saskia nodigt me nu uit om dit weer op te pakken.

     praktisch, to the point
     het leest als een verhaal

  Geplaatst door uit Stiens , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 18,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Schrijvers en ontdekkingsreizigers putten uit dezelfde bron. Zij zien iets voor ogen wat anderen nog niet zien: een baken.
Neem nu Marco Polo. Beroemd om zijn ontdekkingsreizen. Is dat zo? Nee! Hij is beroemd geworden dankzij zijn opgeschreven vertellingen. Een aansprekendere parallel met visionaire ondernemers is er niet. Marco Polo ging niet op reis om auteur te worden. Net zoals jij geen ondernemer bent geworden omdat je een boek wilde schrijven.

Marco Polo ging op pad als koopman met een missie. Eenmaal terug met een bak aan ervaring, schreef hij het allemaal op. Wat eerst zijn verbeelding, en later zijn ogen zagen, wat hij proefde, meemaakte, leerde en voelde heeft hij in woorden gevat. Zeven eeuwen later kunnen we daar nog steeds de vruchten van plukken.

Om de schrijver in jezelf te ontdekken heb je een drietal ingrediënten nodig: motivatie, thema en actie. De motivatie heb je nodig om te starten, door te gaan als je obstakels tegenkomt en te finishen met wat je voor ogen had. Het thema is nodig voor het bepalen van de route en het halen van het gewenste schrijfdoel. Actie is ook een must. Waar begin je? hoor ik je al zeggen. Je begint bij het schrijven. Er is geen voorbereiding op het schrijven: schrijven is de voorbereiding.

Elke ontdekkingsreis kent obstakels. Die kom je gegarandeerd ook tegen bij het schrijven. De kunst is om stappen te blijven zetten en op koers te blijven. Welke obstakels ontmoet je en hoe blijf je op koers? Daar geeft dit boek antwoord op.
×
SERVICE
Contact
 
Vragen