€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Ontvoerd door John van den Heuvel

Rob van de Rhee • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Op 7 mei 2014 loopt de 63 jarige Nederlander Robert van de Rhee niets vermoedend een supermarkt in Marbella uit als hij wordt besprongen door een ploeg van vijf zich als politie legitimerende mannen en een vrouw. De vrouw blijkt de Officier van Justitie.

  Wanneer de van tv en krant bekende ''crimefighter'' John van den Heuvel tevoorschijn komt beseft Van de Rhee dat hij tot hoofdpersoon in een aflevering van diens nieuwe televisieserie Op de vlucht is verkozen. Maar wat kan de aanleiding zijn? Aanvankelijk is dat een volslagen raadsel voor Van de Rhee. Al gauw blijkt het erop neer te komen dat de Hollander verdacht wordt van het opnemen van ruim 2.5 miloen euro uit zijn bedrijf. Het wordt als fraude gezien.
  Het onderzoek werpt interessante vraagstukken op betreffende onze rechtstaat en het functioneren daarvan wanneer blijkt dat een oud politicus kans heeft gezien het machtsapparaat van het Openbaar Ministerie in beweging te zetten teneinde een prive geschil te beslechten. Van de Rhee laat in dit boek zien wat er gebeurt wanneer het OM belast wordt met een opdracht vanuit de politiek en hoe de rechterlijke macht daardoor beinvloed wordt. De doorsnee Nederlander heeft er geen enkele notie van hoe de rechtstaat geweld wordt aangedaan. Ook wordt de kwalijke rol van de Vrijmetselarij belicht, en verslaat hij geruchten die hij in detentie opving over de rol van Tarik Z bij de verslaggeving rond de MH 17 die daar een geheelander licht op kunnen werpen.

  In dit boek vertelt van de Rhee over zijn arrestatie, de overlevering vanuit Spanje, het verblijven in Spaanse en Nederlandse gevangenissen en laat u kennismaken met een wereld vol cellencomplexen met gillende mensen, uitwerpselen in de douches, schreeuwende bewaarders en intimiderende verhoren. Hij doet dat in zijn eigen woorden recht uit zijn hart hoe hij dit ervaren heeft. Verwacht u dus geen hoog literair politiek correct verslag.

  Ook geeft Van de Rhee een blik in het gevangeniswezen waardoor hij een overtuigd abolitionist is geworden. Met nadruk wordt gewezen op het maatschappelijk onrecht dat ontstaat doordat criminelen in de watten worden gelegd. Als we het gevangeniswezen in de huidige vorm zouden afschaffen dan is er genoeg geld en personeel beschikbaar om de wantoestanden in de zorg direct op te lossen.
 • Productinformatie
  Fragment : Download Fragment
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 210
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789463451970
  Datum publicatie : 09-2017
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 
×
SERVICE
Contact
 
Vragen