€ 31,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Onvoorstelbaar!

Minze Dijksma • Boek • hardback

 • Samenvatting
  'Goochelen is verbazing. En voor mij is er niets mooier dan verbazing met een lach.'

  "In dit boek staan de mooiste verhalen uit mijn leven als goochelaar: over de zoektocht naar een ontsnapte duif, noodweer in een feesttent en een droomweekend op het Nederlands kampioenschap. Ik deel alles wat ik heb geleerd over goochelen met humor. Hoe je een conference schrijft en verwarring bij de toeschouwers voorkomt. En welke lessen van wereldkampioenen als Fred Kaps en Ger Copper ik nooit zal vergeten."

  Minze Dijksma heeft tientallen jaren ervaring als goochelaar. Door zijn droge humor werd hij bekend als de ‘Herman Finkers van het goochelen’. Dit is het verhaal van zijn artiestenloopbaan: van compleet mislukte optredens tot tv-shows en kampioenschappen. Met uitgebreide beschrijvingen van de trucs die altijd in zijn goochelkoffer zaten en een overzicht van zijn favoriete teksten.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 280
  Uitgeverij : Minze Dijksma
  ISBN : 9789464431087
  Datum publicatie : 10-2021
 • Inhoudsopgave
  DEEL 1: Mijn leven als goochelaar / 9

  Hoe mijn goochelliefde begon en mijn mooiste herinneringen; van tv-shows en mislukte optredens tot kampioenschappen.

  DEEL 2: Mijn manier van goochelen / 93

  Hoe voorkom je verwarring, schrijf je een conference en pas je humor toe; met een uitgebreid overzicht van mijn teksten.

  DEEL 3: Inspiratie door kampioenen / 146

  Een ode aan de Nederlandse wereldkampioenen; mijn grote inspiratiebronnen als Fred Kaps, Richard Ross en Ger Copper.

  DEEL 4: Smaakmakers van de goochelwereld / 180

  Van Marconick en Tommy Wonder tot Paul Potassy; van deze topgoochelaars leerde ik veel over presentatie en techniek.

  DEEL 5: Mijn favoriete trucs / 212

  Deze trucs zaten altijd in de goochelkoffer. Een uitgebreide beschrijving van mijn klassiekers; de techniek en de teksten.

  SCRIPT: Nederlands Kampioenschap / 253

  De complete tekst van het afvalnummer, waarmee Kees Schoonenberg en ik in 1996 Nederlands kampioen werden.
 • Reviews (9,4 uit 4 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  26-04-2022
  Onvoorstelbaar!
  Onvoorstelbaar is werkelijk een boek om van te smullen. Niet alleen voor zijn vakgenoten maar ook voor geinteresseerden in de goochelkunst en het artiestenvak. Het boek staat vol anekdotes van de belevenissen van deze befaamde goochelaar! De herkenbaarheid en de smeuigheid waarmee de verhalen geschreven zijn maken het een zeer leesbaar boek. Ook is het zeer prettig dat er diverse soorten hoofdstukken zijn aangebracht...Minze bedankt!

     Zeer prettig leesbaar
     Nodigt uit tot doorlezen

  Geplaatst door uit Oosterhout , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  28-11-2021
  ‘Onvoorstelbaar’ goed!
  Het lezen was een feest van herkenning. De dagen, congressen de collega’s die er ng zijn en hen die inmiddels overleden zijn. Maar vergeet vooral de geweldige tips voor ons vak tussendoor niet. Daar krijg je anders spijt van. Een boek over ruim vijftig jaar goochelgeschiedenis dat alles in perspectief plaatst, zeker de carièrre van Minze!

     Makkelijk leesbaar
     Een schat aan informatie

  Geplaatst door uit Berkel en Rodenrijs
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  27-11-2021
  Een kleurrijke reis door het goochelaars-leven van Minze
  Ik heb honderden goochelboeken gelezen en er zelfs een paar geschreven, maar dit boekt wijkt op een zeer positieve manier af van al die boeken. Ten eerste is het een Nederlands boek en daar zijn er maar een handvol van. Ten tweede zijn verreweg de meeste trucbeschrijvingen en dit boek bevat ook historisch materiaal over andere goochelaars. Ten slotte is het autobiografisch van aard en ook daar zijn er maar weinig van. Ik genoten van het lezen want het is een feest der herkenning voor ingewijden. Minze beschrijft zijn leven als goochelaar. Zijn passie voor het vak, de ontmoetingen, de successen en dingen die niet zo goed gingen, verhalen over waar hij optrad, trucbeschrijvingen -met scripts en zijn filosofie over de uitvoering-, mini-portretjes van beroemde Nederlandse goochelaars. En dat alles in korte makkelijk te lezen hoofdstukken, mooi vormgegeven, met de nodige foto’s en in een afwisselend ritme. Eigenlijk lijkt het op een voorstelling van Minze. Zijn prettige persoonlijkheid en glim-oogjes klinken overal door. Ik denk dat ik er nog regelmatig in zal terugbladeren al was het alleen maar om herinneringen op te halen aan de vele personen die door het boek heenzwermen.


  Geplaatst door uit Almere , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  11-11-2021
  Dit hoort in de kast van elke goochelaar!
  In twee dagen heb ik het boek “Onvoorstelbaar” van Minze Dijksma uitgelezen, echt jammer dat ik al uit heb. Minze is iemand waarvan je met recht kunt zeggen, “één keer zien, nooit meer vergeten”, de droge humor maakt van elk optreden dat je kunt bijwonen een soort feestje. Het is geweldig leuk om te lezen hoe Minze alles ervaren heeft, de optredens, de miskleunen, de hoogtepunten etc. Het boek is meer dan alleen een uitgebreide opsomming van zijn belevenissen en gaat zeker niet alleen over Minze zelf. Alle grote namen uit de Nederlandse Goochelwereld komen voorbij en over werkelijk iedereen wist Minze onder de noemer ‘de smaakmakers van de goochelwereld’ wel een paar pagina’s grappige of wetenswaardige zaken te noteren. Als bonus beschrijft Minze nog enkele complete routines voorzien van een heldere uitleg. Kortom, dit boek hoort echt in de boekenkast van elke goochelaar of liefhebber te staan!

     Heel afwisselend!
     Veel bekende namen tegengekomen.
     nvt

  Geplaatst door uit Ouderkerk , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 31,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Veel goochelaars werken te snel. Ze geven het publiek niet de kans om even te genieten van het magische moment. Beter is het om even een korte pauze in te lassen, zodat het effect goed doordringt.

Als je met goochelen begint, komt er een punt dat je de truc aan het publiek wilt laten zien. Dat is erg spannend. Je moet je kwetsbaar opstellen om dit te durven. Je denkt dan: ik hoop dat ze mijn geheime techniek niet zien. Dan ben je gespannen en ga je versnellen, omdat je de situatie ongemakkelijk vindt. Dit is de reden waarom beginnende goochelaars vaak te snel werken.

Later als je wat meer ervaring hebt en zelfverzekerder bent over je act, komt er wat meer ruimte in je hoofd om langzamer te werken. Maar veel goochelaars doen dit niet, omdat ze gewend zijn om snel te werken. En ze hebben er immers succes mee. Het publiek reageert goed op wat ze doen. Maar dit wil niet zeggen, dat het niet beter kan. Met minder ruis.

Het publiek weet ook dat er door de snelheid te veel was om naar te kijken en zal een opmerking plaatsen in de trant van: Je hebt snelle vingers! Of als ik hier kijk, doe je daar iets! Dit is misschien een mooi compliment. Maar als je hetzelfde erg langzaam gaat uitvoeren, dan is het publiek in een staat van verbijstering.

Bij de eerste reactie was er een uitleg voor wat er gebeurde: de snelle vingers. Bij de tweede reactie was er geen uitleg mogelijk, maar totale kortsluiting in het hoofd van de toeschouwer. Bij de langzame versie weet hij, dat hij niets over het hoofd heeft gezien en alles met volle aandacht heeft gevolgd en toch gebeurde het! De impact van het onmogelijke is dan vele malen groter. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen