€ 21,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Onzichtbaar

Over seksueel misbruik, depressie, niet meer willen leven, vechten voor geluk, veerkracht, opstaan, doorgaan en alles daartussenin.

} Angelique Rijk • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Deze autobiografie vertelt het verhaal van Angelique Rijk. Als jong kind wordt ze seksueel misbruikt door haar opa. Ze beschrijft haar ervaringen, confronterend, kwetsbaar en eerlijk, omdat ze niet meer wil zwijgen.
  Ze vertelt ook over de traumatische ervaringen van haar eveneens misbruikte en mishandelde moeder, wat dit heeft betekend voor het hele gezin. En hoe ook haar broer en zus worstelen met het verleden. Ze beschrijft hoe ze heeft gevochten tegen de negatieve gedachten, het niet meer willen leven. Over ongewenst kinderloos zijn en moeten leven met de diagnose fibromyalgie.
  Maar ook hoe ze gevochten heeft voor haar geluk en steeds het goede wil blijven zien. Met wilskracht en veerkracht gaat ze de strijd aan met zichzelf, waarbij ze de complexe patronen en gedragingen probeert te ontrafelen die vaak het gevolg zijn van seksueel misbruik en leven in een getraumatiseerd gezin.
  Angelique hoopt dat dit boek een aansporing is voor anderen om niet met hun geheimen rond te blijven lopen en hulp te zoeken. Maar ook dat anderen zien hoe belangrijk het is om kinderen tijdig voor te lichten, zodat ze misbruik herkennen. Zodat ook kinderen weerbaarder worden en het taboe bespreekbaar wordt gemaakt.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 245
  Uitgeverij : Angelique Rijk
  ISBN : 9789090319704
  Datum publicatie : 07-2019
 • Inhoudsopgave
  1. Voorwoord
  2. Aan de ouders van een kind
  3. Ik doe er niet toe
  4. Verborgen verleden
  5. Onzichtbaar
  6. Geen vrouw
  7. Eerste kus
  8. Waardevolle vriendschap
  9. Verkering
  10. Hulp?
  11. Nieuwe dingen
  12. Afstand
  13. Te veel
  14. Wanhoop
  15. Nog een poging
  16. Angst en onzekerheid
  17. Mijn lijf
  18. Voor mezelf opkomen
  19. Nieuwe uitdaging
  20. Een nieuw geheim
  21. Mijn lijf laat me in de steek
  22. Mijn geluk
  23. Verbintenis 24. Depressie
  25. Mijn behoeften 26. Uit de kast
  27. Stempeltje
  28. Brief aan mijn schoonouders 29. Mijn kleine meisje
  30. Wat leren we onze kinderen?
  31. Onvoorwaardelijk
  32. Boos
  33. Feest?
  34. Gesprek met mijn vader
  35. Ze wil niet meer
  36. Is sterk zijn goed?
  37. Het gevreesde gebeurt
  38. Toch weer verder
  39. Nog steeds dat veertje...
  40. De man met de mooie kop
  41. Zichtbaar onzichtbaar
  42. Durf te vragen
  43. Niet meer zwijgen
  44. Veerkracht
  45. Het vierde kind
  46. Wat maakt jou gelukkig?
 • Reviews (9 uit 39 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  15-11-2022
  indrukwekkend
  Een boek waarin het leven beschreven wordt van een moedige vrouw die heel wat voor de kiezen heeft gehad in haar leven al van jongs af aan. Heel knap en met veel respect hoe zij zich ontwikkeld heeft tot de vrouw die ze nu is. Het verhaal is makkelijk leesbaar en erg indrukwekkend

     makkelijk leesbaar
     indrukwekkend

  Geplaatst door uit Deurne , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  16-06-2021
  onzichtbaar
  Erg indrukwekkend en leerzaam boek. Goed en makkelijk geschreven. Het leest heel prettig.

     goede schrijfstijl
     leest fijn

  Geplaatst door uit eindhoven , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  25-05-2021
  Onzichtbaar van Angelique RIjk
  Het boek van Angelique Rijk heb ik al even uit en toch laat me nog altijd niet los. Dat bedoel ik heel positief. Angelique, je hebt een heel mooi en indrukwekkend en bovenal een belangrijk boek geschreven. Wat een krachtige en moedige vrouw ben je. Het boek is op een eerlijke, kwetsbare maar zeer toegankelijke manier geschreven. Wat ik zo bijzonder en prettig vind, is dat je bij de beschreven traumatische ervaringen ook terugkijkt vanuit het nu. Hoe kijk je nu terug op dat kleine meisje? Hierdoor kom je als lezer nog dichterbij de beleving van de auteur en daarbij is het voor mijzelf ook een heel herkenbaar proces om als volwassen terug te kijken naar het kleine meisje. Prachtig, hoopgevend, helend met tegelijkertijd ook een stuk bewustwording dat het niet jouw schuld is geweest. Want schuld en schaamte zijn hardnekkig. Ik kon er zelfs ook troost uithalen. Ik heb enorm veel bewondering omdat ik het enorm dapper vind hoe je met de traumatische ervaringen best omgegaan, de worsteling, de eenzaamheid. Ondanks alle pijn, de impact die het seksueel misbruik heeft gehad op jou en het gezin en de tragische en verdrietige tegenslagen. Ik bewonder jouw kracht en moed! Het boek geeft tevens inzichten, informatie en een goed beeld wat de impact van seksueel misbruik heeft. Het doorbreken van de taboe is heel belangrijk en dat heb jij gedaan Angelique! Dank voor dit belangrijke boek en de cover vind ik na het lezen van jouw boek zo ontroerend mooi! Ik wens je alle liefde en kracht voor de toekomst.... Je krijgt van mij een overtuigende 5 van de 5 sterren, niet alleen omdat het een heel goed boek is maar ook voor jouw moed en openheid! ⭐⭐⭐⭐⭐ Lieve groet, Nina

     indrukwekkend
     Open en eerlijk geschreven!

  Geplaatst door uit Anoniem , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  25-07-2020
  Onzichtbaar
  Goed boek. In één adem uit. Confronterend. Dat wel.


  Geplaatst door uit Noord-Holland , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  06-12-2019
  Onzichtbaar
  Angelique schrijft en laat de wereld weten wat een vader en opa onzichtbaar kan doen. ONBEGRIJPELIJK!! Dit verhaal, werkelijkheid beter gezegd, heeft me zwaar getroffen. Hoe is iemand in staat om dit zijn kind en kleinkinderen aan te doen????? Om zijn macht en lusten bot te vieren op zijn familie. Ook al heeft Angelique een gemakkelijke en begrijpelijke manier van schrijven, dit boek heb ik dikwijls aan de kant moeten leggen, zo diep heeft me dit geraakt. Ik heb er tranen om gelaten. Wat ze als klein meisje tot puber heeft moeten meemaken, onbegrijpelijk, waar is ze doorheen moeten gaan en nog altijd!!!!! Wat ben jij een ongelofelijke sterke vrouw, en wat een moed om dit te vertellen. Gelukkig heb je lieve ouders en een schat van een man die je er bij helpen. Ook met het leven en overlijden van je zus, ook dat hakt er in bij mij, wat moet het dan voor jou en je gezin zijn geweest! Het is een boek wat aanbevolen moet worden bij artsen en psychologen etc.... Veel respect heb ik ook voor je ouders, vooral je moeder die dit ook aan de lijve heeft moeten ondergaan, en het goed vind dat je dit openbaar maakt. Ook de omslag is erg mooi!!! Ik kan dit boek aan bevelen om te lezen, zeer begrijpelijk en goed omschreven, ondanks het zware wat Angelique heeft doorstaan.

     Gemakkelijk te lezen
     Omslag, deels gezicht, veertje!

  Geplaatst door uit Lommel , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  12-11-2019
  Om stil bij te worden !
  Beste Angelique, bij het lezen van Uw verhaal, ben ik meermaals emotioneel geraakt en droevig, soms zelfs kwaad geworden. Alles over Uw akelige, ambetante monsters ! Het doet een mens iets. Je hebt het zeer lang met je mee gedragen en ertegen gevochten, zonder en met hulp. Een sterke vrouw, dat ben je. " Volhouden en doorzetten " schreef jij voor mij in het boek over jou verhaal ! Dat is precies wat jij je hele leven al hebt moeten doen . Gelukkig heb je in al die jaren zeer lieve, begrijpende mensen ontmoet om al die beesten, waarmee te kampen had uiteindelijk van je af te kunnen zetten. Uw verhaal zal zeker mensen die gelijkaardige dingen meemaken kunnen ondersteunen en zelfs helpen om er weer boven op te geraken ! Ik wens je voor de rest van je leven alle geluk, veel liefde en vriendschap. Francois Willekens.

     Mooi schrijfstijl .
     Zeer mooie tekening.

  Geplaatst door uit Lommel , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  03-11-2019
  Kippenvelmomenten
  Bij het lezen van het boek, kreeg ik zeer snel kippenvel van de emotionele rollercoaster waarin Angelique de eerste 50 jaar van haar leven heeft gezeten. De manier waarop ze de moeilijke momenten beschrijft, getuigt van haar sterk vermogen om niet zwart-wit te denken. Het respect dat ze toont voor al haar familieleden laat zien dat ze een zeer groot hart heeft, ondanks alle gebeurtenissen... Wat een wilskracht heeft deze vrouw om te blijven knokken voor haar geluk en dat van haar familie... Ik heb het boek in 1 avond uitgelezen met veel biggelende tranen... Het boek geeft, naar mijn mening, hoop en ondersteuning aan andere slachtoffers van misbruik en hun familie. Knap dat Angelique dit met zoveel openhartigheid heeft geschreven... niet evident...

     openhartigheid van het verhaal
     vlotte directe schrijfstijl

  Geplaatst door uit Lommel , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  28-10-2019
  Open, eerlijk en positief
  De cover van ‘Onzichtbaar’ is fantastisch. Die veer, het vrouwengezicht en de ondertitel; het past allemaal zo goed bij elkaar. De betekenis van de cover vind ik heel mooi en bezorgde mij kippenvel toen ik erachter kwam. Angelique Rijk heeft een makkelijke stijl. Het verhaal leest daardoor heel makkelijk. Er staan weinige moeilijke woorden in. Het is gewoon duidelijk, eerlijk, open en positief. Soms miste ik echter wel een rode lijn en leken het meer losse verhalen. Het verhaal is het persoonlijke verhaal van Angelique Rijk en dat maakte het misschien nog wel heftiger. Soms draaide mijn maag om en legde ik het boek even opzij. Ik moest even bijkomen. De emoties spatten van de pagina’s en dat voel je door je lijf. Het verhaal komt binnen en zal je raken. Door de heftige verhalen/gebeurtenissen kan het een heel negatief verhaal worden, maar dat wordt het niet. Angelique Rijk geeft op een mooie manier een draai aan de negatieve gebeurtenissen. Wat is zij een sterke vrouw. Deze recensie verscheen eerder op Veronique's Boekenhoekje.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  15-10-2019
  Zoals het is
  Lieve Angelique, Ik herkende heel veel in jou boek terug en schrok soms van dingen waarvan je dacht dat het jou alleen overkomen was maar dan blijkt dat er ook andere zijn die dit hebben meegemaakt. We kennen elkaar niet persoonlijk ik ken Bart wel maar wonen vlak bij elkaar en dan verwacht je niet zo een verhaal. Ik heb heel veel kracht en positief denken uit kunnen halen en dingen kunnen plaatsen. Toch vind ik het heel knap van je dat je er zo openlijk over geschreven hebt. Dat was zeker niet gemakkelijk. Ook voor mij zijn witte veertjes van groot belang. Het ga je goed en hopelijk mag ik je ooit persoonlijk leren kennen. Bedankt voor de mooie en warme woorden die je in mijn boek hebt geschreven. Liefs Sonja

     je kan er zelf ook kracht uit halen
     leest zeer vlot

  Geplaatst door uit Lommel , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  09-10-2019
  Angelique Rijk, je verdient een pluim!
  Lieve Angelique, je mag héél trots zijn op je boek. Bij het lezen vloeiden meermaals de tranen over mijn wangen. Wat ben je toch een sterke madam! Het schrijven van dit boek heeft wellicht een therapeutisch effect op jou gehad, maar zal ook voor vele lotgenoten een bron van herkenning vormen en hen ertoe aanzetten erover te spreken en hulp te zoeken. Ook voor hulpverleners is jouw boek de moeite waard om zich in te verdiepen, want je beschrijft zo goed de gevolgen die dit alles voor jou gehad heeft. Je hebt je woorden weloverwogen gekozen, wat dit boek aangenaam maakt om te lezen ondanks de zware onderwerpen die erin behandeld worden. Dus nogmaals : chapeau ! Je verdient een pluim !

     Helder. Weloverwogen taalgebruik.
     Mooie omslag ! Handig formaat.

  Geplaatst door uit LOMMEL , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  03-10-2019
  Indrukwekkend
  Indrukwekkend, dat is het zeker. Wat een lef ook om zo jouw eigen verhaal te op te schrijven. Het laat me niet los en ik denk dat dat voor bijna iedereen zal gelden die dit boek leest.


  Geplaatst door uit Eindhoven , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  25-09-2019
  Van onzichtbaar naar voelbaar zichtbaar
  Zeer aangrijpend en voelbaar maakt Angelique de schaduwkanten van mensen zichtbaar en bespreekbaar. Ze doet dat met hart en ziel zonder wrok en haat, maar juist met enorm veel liefde en een positieve kracht. De veer als symbool is daarbij zeer treffend, zacht en veerkrachtig zoals ook Angelique is.

     Kaft van het boek

  Geplaatst door uit Eindhoven , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  19-09-2019
  aangrijpend
  Het is een aangrijpend boek en heb het een één keer uitgelezen. Het is onvoorstelbaar wat iemand mee kan maken.

     aangrijpend
     makkelijk leesbaar

  Geplaatst door uit NB , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  18-09-2019
  Indrukwekkend, aangrijpend en moedig!
  Wat moedig dat Angelique haar verhaal op papier heeft gezet en op deze manier andere mensen/kinderen wil helpen! Ik ben van mening dat dit boek door iedere ouder gelezen dient te worden. Er wordt beschreven hoe je jonge kinderen op een duidelijke manier, op hun niveau, kunt voorlichten over seksueel misbruik. Ook komt in haar verhaal duidelijk naar voren dat je niet moet schromen om het gesprek aan te gaan met iemand die het moeilijk heeft of waarvan je vermoedt dat die het moeilijk heeft. Een kleine vraag kan veel betekenen voor iemand en mogelijk zelfs een geheim naar buiten brengen.


  Geplaatst door uit Brabant , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  17-09-2019
  Must read!
  In 1 ruk en ademloos uitgelezen. Dit moet verplichte kost worden voor eenieder die kinderen heeft en/of om kinderen geeft. Sexueel misbruik, depressies, het gebeurt in alle lagen van de bevolking en het kan dus iedereen overkomen.

     Makkelijk leesbaar
     Herkenbaar
     Snel uit
     Herkenbaar

  Geplaatst door uit Weert , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  11-09-2019
  Indrukwekkend
  Een aangrijpend verhaal over iemand die iets van het leven probeert te maken, terwijl er allerlei dingen spelen/speelden in het gezin. Knap dat Angelique zo open over haar leven en dat van haar moeder durft te schrijven. En wat dit alles doet met de rest van het gezin. Nog steeds is er een taboe rond misbruik en wordt er niet veel over gesproken, terwijl dit juist heel belangrijk is. Door er over te praten, wordt dit taboe hopelijk doorbroken. Door dit verhaal ben ik ook gaan nadenken over hoe ik dingen overbreng op mijn kinderen. Moeten ze wel iedereen een kus geven, waar is de grens? Een echte aanrader.

     Makkelijk te lezen

  Geplaatst door uit Aalst-Waalre , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  11-09-2019
  Moedig en krachtig!
  Ik ben begonnen met lezen en heb het boek niet meer weggelegd. Angelique schrijft recht uit haar hart; eerlijk en openhartig. Ze heeft een hele fijne toegankelijke schrijfstijl. Zodoende leest het boek ondanks haar heftige verhaal, gemakkelijk weg. Het levensverhaal van Angelique is indrukwekkend. Indrukwekkend is de zin van dat je niet kunt bevatten hoeveel ellende iemand kan doorstaan en verwerken. Maar ook indrukwekkend in de zin van hoe is het mogelijk dat iemand die dit allemaal heeft meegemaakt nog zo positief en liefdevol in het leven kan staan? Ik kamp zelf met enige regelmaat met depressies en herkende me op een groot aantal momenten in het boek met hoe Angelique met sommige zaken heeft geworsteld en de monsters in haar hoofd heeft moeten bevechten. Feit dat Angelique een manier heeft gevonden om met haar moeilijkheden en verleden om te gaan en nog altijd kan genieten van de kleine dingen in het leven, zijn hoopgevend en bieden troost. Wat ik persoonlijk iets minder sterk vond was de manier waarop adviezen en (wetenschappelijke) onderbouwingen werden verwoord. Deze hadden niet mogen ontbreken in het boek! Voor mij zat het hem meer in de overgang van een persoonlijke naar een ietwat belerende en zakelijkere schrijfstijl, waaraan ik moest wennen. Diep respect voor de moed en kracht die het moet hebben gekost om zo haar levensverhaal op papier te zetten! Ik hoop dat er heel veel mensen zijn die op welke manier dan ook, geholpen zijn met haar woorden.

     Fijne schrijfstijl
     Duidelijk verhaal; sterke boodschap
     \"Belerende\" adviezen / onderbouwing

  Geplaatst door , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  03-09-2019
  Indrukwekkend!
  Met een brok in de keel heb ik dit indrukwekkende boek gelezen. De schrijfster heeft met haar opbouw van het boek mij continu " gegrepen". Haar boodschap wordt hopelijk niet alleen door slachtoffers maar ook door een ieder die met kinderen werkt heel goed verwoord! Sluit je niet af en vraag door!


  Geplaatst door uit Son , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  26-08-2019
  Confronterend en krachtig!
  In 35 jaar vriendschap hebben Angelique en ik lief en leed gedeeld en weet ik veel van haar ervaringen en wat ze in haar boek beschrijft. Ik heb het boek in etappes gelezen, want het kwam soms erg binnen en greep me emotioneel aan. Ik zou het boek “Onzichtbaar” van Angelique Rijk, als aangrijpend, leerzaam, confronterend en krachtig willen noemen. Knap dat Angelique zich zo kwetsbaar durft op te stellen, door dit boek te schrijven! Vele levenslessen komen voorbij. Een boek met een missie, een boodschap. Een echte aanrader!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  22-08-2019
  Aangrijpend
  Ik heb het boek gelezen. Het emotioneel, aangrijpend en het geeft weer dat Angelique een sterke vrouw is. Ik heb bewondering voor de wijze waarop zij haar verhaal heeft neergezet en bewondering voor het feit dat zij de kracht heeft om te dealen met deze ervaringen. Chapeau!!!


  Geplaatst door uit Beneden Leeuwen , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  22-08-2019
  Bijzonder krachtig en emotioneel
  Het boek meegenomen op vakantie maar na de eerste hoofdstukken weer aan de kant gelegd, toen mijn dochter vroeg mama waarom huil je? Kippenvel, misselijk, diep geëmotioneerd, een lach, kracht, allemaal emoties die het boek van Angelique bij me oproepen. Hoeveel kan een mens aan, vraag je je af. Angelique beschrijft haar verleden op zo’n krachtige manier, haar eigen worstelingen en demonen gaat ze niet uit de weg. Chapeau Angelique je hebt een topprestatie geleverd. Ik hoop dat het boek je helpt bij de verwerking van dit horror verleden. Daarnaast hoop ik dat iemand door het lezen van je verhaal ook haar verhaal durft te vertellen.

     Emotioneel
     Makkelijk leesbaar

  Geplaatst door uit Hedel , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  18-08-2019
  Onzichtbaar
  In een keer uitgelezen, een prachtig boek recht uit het hart geschreven, kwetsbaar maar zo sterk. Een emotionele achtbaan die me tot tranen heeft geroerd en die ik iedereen aanraad om te lezen. Lees de angst, de strijd, het verdiet, de onzekerheid maar ook de weg naar het geluk, soms zo klein maar wel degelijk aanwezig.


  Geplaatst door uit Tilburg , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  17-08-2019
  Indrukwekkend
  Een goed leesbaar boek m.n. door de korte hoofdstukken. Het leest gemakkelijk en je hebt het in een oogwenk uit. Het zet je aan het denken: "Wat zou ik kunnen doen om seksueel misbruik bespreekbaar te maken, wie zou ik kunnen helpen?" Dapper ook om zo open te schrijven over je leven, terwijl je weet dat familie, vrienden en bekenden dit gaan lezen: respect! Goed voor iedereen om zo'n verhaal te lezen van een ervaringsdeskundige en hopelijk zet het iedereen aan 't denken zoals het mij ook deed.

     Gemakkleijk leesbaar
     Stof tot nadenken

  Geplaatst door uit Midden NL , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  16-08-2019
  Openhartig verhaal
  De schrijfster geeft op een nuchtere en realistische wijze een weergave van de gebeurtenissen in haar leven. Verbijsterd door wat zij haar ouders en familie hebben doorstaan. Wat het haar heeft ontnomen, gebracht, maar vooral waar ze nu uiteindelijk is. Wat een krachtige vrouw! Hopelijk taboedoorbrekend. Zou graag meer van haar horen/lezen in de toekomst.

     Leest gemakkelijk
     Schrijfster vertelt zeer openhartig
     Te snel uit :)

  Geplaatst door uit Veldhoven , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 7 uit 10


  11-08-2019
  Onzichtbaar
  Eerlijk, onopgesmukt en ongekleurd vertelt Angelique over haar jeugd. Ze maakt duidelijk wat seksueel misbruik doet met een kind en hoe belangrijk het is dat dit wordt herkend en erkend. Zonder sentimenteel of sensationeel te zijn, laat Angelique ons meevoelen wat zij doormaakte, ook later in haar leven, en hoe zij hiermee leerde omgaan. Ze zocht hulp en blijft zoeken naar positiviteit, zelfs op de donkerste dagen. Dit boek kan andere slachtoffers herkenning en hoop bieden en hen helpen het zwijgen te verbreken.


  Geplaatst door uit Eindhoven , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  06-08-2019
  Onzichtbaar
  Een autobiografie over de traumatische ervaring van Angelique. Angelique beschrijft op een ontzettend goede en duidelijke manier wat voor impact incest op haar leven (en het leven van haar familie) heeft gehad en hoe het haar leven nog steeds beinvloedt. Ook legt ze uit wat voor hulp ze heeft gehad om haar traumatische ervaring een plaats te geven en hoe ze heeft geleerd er mee om te gaan. Het boek is ook voor hulpverleners, onderwijzend personeel en jonge ouders erg interessant om te lezen. Ik hoop dat misbruik hierdoor eerder ontdekt zal worden en er sneller ingegrepen kan worden.


  Geplaatst door uit Australie , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  30-07-2019
  Onzichtbaar
  In een keer uitgelezen. Dappere schrijfster. Respect voor haar ouders, Michel en Moni en natuurlijk Angelique zelf. Zie het goede van het leven en wees lief voor elkaar.


  Geplaatst door uit Waalre , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  29-07-2019
  De titel is erg goed.
  Ik vond het een mooi maar ook heftig boek. Ik kon het niet wegleggen en heb het dan ook in een keer uitgelezen. Een groot compliment voor de schrijfster hoe ze deze heftige ervaringen verwoord en ook nog duidelijk tips geeft aan iedereen hoe hier mee om te gaan en dit onderwerp zeker bespreekbaar te maken.

     Begrijpbare taal

  Geplaatst door uit veldhoven , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  28-07-2019
  titel dekt de lading van de inhoud van het boek.
  In 1 ruk uitgelezen. Fijn leesbaar geschreven. Inhoud pijnlijk maar altijd met een positieve vibe. Een boek dat ook binnen de hulpverlening gebruikt kan worden met bruikbare tips hoe om te gaan met sexueel misbruik en dit bespreekbaar te maken. Dapper pijnlijk eerlijk geschreven.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  28-07-2019
  Hoop
  Seksueel misbruik van kinderen komt in zoveel vormen voor. Juist dat aspect wordt in dit boek ook benoemd en daarmee opent het boek zich voor al die kinderen die hoe dan ook misbruikt zijn. Veel mensen hebben maar één bepaald beeld van dat misbruik. De gevolgen zijn hoe dan ook groot, of het nu met geweld of met zogenaamde liefde gebeurt. Een kind leert al jong zijn of haar eigen grenzen niet te bewaken, ze niet eens te herkennen. Wie ben ik, wat voel ik, wat wil ik? dat zijn allemaal vragen die voor een misbruikt kind niet tellen. Liefde komt voorwaardelijk en dat is wat het kind leert. Erg verdrietig maar ook mooi om te lezen dat ondanks alle schade en littekens er hoop is voor al die kinderen.

     Met goede achtergrondinformatie
     Breder dan één kind
     Soms bijna té afstandelijk

  Geplaatst door uit Brabant
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  28-07-2019
  Van \'Onzichtbaar\' naar \'Zichtbaar\'
  Angelique vertelt haar verhaal en terwijl je leest wordt het onzichtbare steeds meer zichtbaar. Het verhaal van Angelique is emotioneel, verdrietig, kwetsbaar en bijzonder, ze toont zich een doorzetter met respect voor de mensen die haar levenspad met haar lopen. Ik ben gegrepen door haar verhaal en heb grote bewondering voor hoe ze het heeft neergeschreven en de kwetsbare opstelling die ze hiermee kiest. Het verhaal vertelt je dat het leven toch altijd weer zin heeft en bijzonder is en dat ieder zijn eigen pad mag lopen!


  Geplaatst door uit Eindhoven , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  26-07-2019
  Onzichtbaar
  Het boek gaat over sequeel misbruik van een jong kind en de gevolgen daarvan op latere leeftijd. Dit autobiografische boek vertelt hoe een kind misbruikt kan worden onder de ogen van volwassenen die niet in staat zijn de signalen op te pikken die het kind uitzendt. Een hartverscheurend, openhartig verhaal van Angelique Rijk, die heeft gevochten voor haar geluk en steeds in staat was positief te blijven.

     Openhartig
     Duid

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  26-07-2019
  onzichtbaar eindelijk gezien
  geweldig verhaal over de gevolgen van seksueel misbruik, heel moedig geschreven. Absolute aanrader voor slachtoffers en alle naasten of mensen die er in welke vorm dan ook mee te maken hebben. laten we met zijn allen alert blijven!!!

     eerlijk en openhartig geschreven bo
     leest makkelijk in begrijpbare taal

  Geplaatst door uit Eindhoven , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  25-07-2019
  Onzichtbaar is een pijnlijk duidelijke titel
  Zeer aangrijpend en belangrijk boek. Wat een moed en kracht moet iemand in zich hebben om zich staande te houden in het leven als je meegemaakt hebt wat Angelique heeft meegemaakt. Onbegrijpelijk wat mensen elkaar soms aan doen. Zonder een oordeel en met een groot hart staat zij in het leven. Dit boek is voor iedereen goed en leerzaam om te lezen. Hoop dat het bijdraagt aan het eerder opvangen van signalen van mensen die met zoveel last op hun schouders door het leven gaan zonder dat iemand ervan weet.

     Makkelijke en prettige schrijfstijl

  Geplaatst door uit Eindhoven , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  25-07-2019
  Prachtig
  Wat een ontroerend en leerzaam boek! Zoveel thema's die worden aangesneden zonder dat het een warboel wordt! Het boek straalt kracht uit, zoveel levenslust ondanks de moeilijkheden die de schrijfster onder ogen moet zien vanaf zeer jonge leeftijd.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  21-07-2019
  Onzichtbaar van Angelique Rijk
  Indrukwekkend verhaal. Realistisch en onwerkelijk tegelijk. Krachtig en kwetsbaar. Zichtbaar en onzichtbaar. Pijnlijk en hoopgevend. Haar schrijfstijl is heel prettig, toegankelijk en uitnodigend. No nonsens. Dit boek neemt je mee in het levensverhaal van Angelique. Persoonlijk, zonder oordeel en zorgvuldig geschreven. Haar verhaal belicht ze van alle kanten. Daarmee schept ze , naar mijn idee, een volledig beeld . Geen verwijten , wel tips en aandachtspunten vanuit haar ervaring. Goud waard! Boek in drie avonden uitgelezen. Mijn respect en bewondering voor Angelique is alleen maar groter geworden. Voor haar maak ik zonder twijfel een diepe buiging.


  Geplaatst door , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  20-07-2019
  De moed om het onzichtbare zichtbaar te tonen
  Het boek is een prachtige getuigenis van hoe het doorbreken van het grootste seksuele taboe, namelijk incest, jonge mensen die er het slachtoffer van zijn, opzadelt met een levenslang trauma. Het boek is een prachtige getuigenis van die worsteling als incest-slachtoffer om vanuit een positie van vernedering, onzekerheid, verlies van zelfvertrouwen terug te vechten. Seksueel misbruik is altijd traumatiserend, maar seksueel misbruik van mensen die je als kind vertrouwt, ondergraaft de moeizame zekerheid die je als kind in de relatie tot anderen leert opbouwen. Het boek is daarom niet alleen therapeutisch voor de schrijfster die op die manier alle ellende van zich afschrijft, maar ook voor alle mensen die kampen met de nare gevolgen van seksueel misbruik. Angelique heeft de moed bij elkaar geraapt om die onzichtbare diepe wonde niet alleen te tonen aan de buitenwereld, maar ook te getuigen hoe ze stap voor stap met de hulp van anderen die wonde heeft genezen. Maar elke wonde laat een litteken achter dat blijft getuigen van wat je is aangdaan. De eenvoudige, directe stijl maakt je bij het lezen deelgenoot van dat proces. Ik zag als huisarts vele patiënten die ten gevolge van incest kampten met depressie, met angstpsychose, met anorexia nervosa, met automutulatie ... Vele slachtoffers rijden zich vast in een zelfvernietigend proces. Oh, zo begrijpelijk. Dit boek is een boek van hoop voor die slachtoffers en biedt handvatten aan om uit die diepe put te kruipen.


  Geplaatst door uit Lommel
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  17-07-2019
  Aangrijpend met liefde voor het leven❤️
  Als het boek binnenkomt,duurt het niet lang of ik ga er na het avondeten met de kinderen al spelend op de achtergrond in lezen.....het verhaal komt direct bij me binnen en is heftig en neemt me mee in het leven van Angelique. Het boek is confronterend,maar makkelijk te lezen en binnen 24 uur uit. (Dat zegt overigens iets over mijn interesse en niets over de dikte van het boek) Ik kon het boek maar moeilijk wegleggen. Ik vind het verschrikkelijk wat Angelique is aangedaan en voel zoveel liefde voor haar en haar verwerkingsproces. Maar hoe krachtig pakt Angelique het op en ik voel de uitnodiging aan anderen om misbruik zichtbaar en vooral bespreekbaar te maken! Ik heb echt een inkijkje gekregen in haar leven en ik ben enorm trots op haar. Ik hoop en weet zeker dat ze met dit kwetsbare boek anderen gaat helpen en een opening biedt om hulp te zoeken als het jezelf is overkomen. Ik vond het spannend om te gaan lezen ,zag er zelfs tegenop,want wat maakt het los bij mij. Dat was niet nodig; Angelique schrijft heel ongekunsteld en zonder overbodige zwaarte haar verhaal perfect neer. Het is inderdaad een opening voor anderen om hulp te zoeken.

     Prettig lezen
     Aangrijpend

  Geplaatst door uit Eindhoven , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  17-07-2019
  Kippenvel en stil ervan...
  Ondanks de heftige dingen die Angelique in haar boek beschrijft, ademt het boek: veerkracht en hoop. Het boek van Angelique heb ik dan ook in één adem (met brok in m'n keel en tranen in m'n ogen) uitgelezen. Ik vind het mooi geschreven en ontzettend knap en waardevol dat ze haar verhaal op papier heeft gezet en hiermee mensen aanspoort om het zwijgen te doorbreken. Hoop dat heel veel mensen, na het lezen van het verhaal van Angelique, de moed vinden om 'uit de kast te komen' (zoals ze dat zelf zo treffend schrijft). En daarnaast hoop ik ook dat heel veel mensen de moed vinden om vragen te stellen, om door te vragen en om daarmee een helpende hand uit te steken naar die mensen (en kinderen) die het zo hard nodig hebben. Wat mij betreft verplichte literatuur voor iedereen die in de (jeugd-)hulpverlening of het onderwijs werkt..

     Indrukwekkend
     Goed geschreven + mooi vormgegeven

  Geplaatst door , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 21,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen