€ 24,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Op Avontuur in het Kinderrijk

Deel 1

Opa en Oma Puntneus • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Deze geweldige verhalenbundel bestaat uit 8 grappige, meeslepende en toch leerzame avonturen waar elk kind mee wil opgroeien.

  Verhaal 1: Boomheld-Billy Hoe een jongen een boom werd en zo de bossen redde.
  Er was eens een jongen genaamd Billy, die woonde in een magisch bos vol met gekke dieren. Billy was bijzonder, want hij had een neus die zo groot en lang was dat hij hem kon gebruiken als een soort raderwerk. Op een dag besloot Billy op avontuur te gaan in het bos en kwam hij bij een grote, oude eik. De eik vroeg Billy hem te helpen en in ruil daarvoor zou hij hem helpen. Billy accepteerde en begon de eik te verzorgen, maar tot zijn verbazing begon hij zelf te veranderen in een eik. Billy's avontuur was echter nog lang niet voorbij, want terwijl hij leefde als een boom, begonnen de dieren in het bos te praten. Ze vertelden hem dat het bos in gevaar was en Billy wist dat hij iets moest doen om het te redden. Met zijn grote neus als raderwerk slaagde Billy erin de vervuilende fabriek te stoppen en zo het bos te redden. Billy werd de held van het bos en leefde daar voor eeuwig als een boom, maar nooit alleen dankzij de vriendschap van de dieren en het respect van de bomen.

  Verhaal 2: De 15 eikeltjesmuzikanten.
  Er waren eens 15 kaboutertjes die in een eikeltjesfabriek werkten. Zij schroefden dopjes los en maakten muziek door te fluiten en te zingen. Maar één kabouter dwaalde af en ging er vandoor. Dit is het begin van een avontuurlijk verhaal over de kaboutertjes die hun werk, feesten en vakanties delen en zich steeds aanpassen aan de afname van hun groep. Elk hoofdstuk onthult een nieuwe uitdaging en een nieuwe kans voor de kaboutertjes om samen te werken en plezier te hebben.

  Verhaal 3: De avonturen van Dolf de politieduif en Eek de eekhoorn detective.
  Dolf de politieduif en Eek de eekhoorn detective zijn op een missie om een gestolen brief terug te vinden. De brief bevat belangrijke informatie en de eigenaar is erg verdrietig. Dolf en Eek besluiten samen te werken en gebruiken hun unieke vaardigheden om de dief op te sporen. Van de stad naar de bossen, volgen ze de sporen van de dief en ontdekken uiteindelijk een oude boomstronk waar de brief is verstopt. Dit is een verhaal over vriendschap, teamwork en het oplossen van misdaden. Lees hoe Dolf en Eek samenwerken om een probleem op te lossen en helden worden in de stad.

  Verhaal 4: Het heldhaftige kleinkind van Opa en Oma Puntneus.
  Opa Puntneus en Oma Puntneus gaan op avontuur met hun kleinkind na het redden van een vastzittende kat. Ze ontdekken een verlaten laboratorium en ontrafelen een geheim achter de verdwijning van de beroemde uitvinder die de eigenaar is. Samen gaan ze op een spannende zoektocht om de uitvinder te bevrijden van een slechte man die zijn uitvindingen wil stelen. Het kleinkind is dapper en speelt een belangrijke rol in het ontrafelen van het geheim en het bevrijden van de uitvinder.

  Verhaal 5: De Schroeven-Smaak van Marcel. Hoe hij zijn eetlust terugvond.
  Marcel is een robot net als alle andere, maar hij heeft een groot probleem: hij heeft geen trek in zijn bord vol schroeven. Hij voelt zich net zoals Timo, een jonge robot die ook geen interesse heeft in zijn voedsel. Samen besluiten ze iets aan hun situatie te doen en starten ze een kookschool. Hier leren ze hoe ze lekkere maaltijden kunnen maken en experimenteren met verschillende ingrediënten. Ga mee op hun avontuur en ontdek hoe ze hun eetlust terugvinden in dit grappige en hartverwarmende verhaal.

  Verhaal 6: De zoektocht van de linkerschoen.
  In 'De zoektocht van de linkerschoen', volgen we de avonturen van een eenzame linkerschoen die op zoek is naar zijn rechterschoen. De linkerschoen kruipt uit de kast en begint te zoeken in het huis, maar kan zijn wederhelft niet vinden. Op het moment dat hij op het punt staat om op te geven, ziet hij iemand met zijn rechterschoen voorbij lopen. Dankzij de hulp van dit meisje, zal de linkerschoen zijn rechterschoen eindelijk terugvinden en hoeft hij nooit meer alleen te zijn. Dit hartverwarmende verhaal is perfect voor jonge kinderen en leert hen de waarde van vriendschap en het belang van nooit op te geven.

  Verhaal 7: Het dromende kasteel.
  'Het dromende kasteel' is een betoverend verhaal over een eenvoudig huis dat er van droomt om een prachtig kasteel te worden. Met de hulp van een magische kracht, verandert het huis in een prachtig kasteel en begint het mensen te helpen om ook hún dromen waar te maken. Maar het kasteel moet vechten tegen het verval en om te blijven bestaan, terwijl het dromen blijft waarmaken voor degenen die naar het kasteel komen. Dit verhaal zal u inspireren om uw dromen te verwezenlijken en zal u laten zien dat alles mogelijk is als u er maar hard genoeg voor werkt.

  Verhaal 8: Het verhaal van Mittens, het verloren katje.
  "Het verhaal van Mittens, het verloren katje" is een hartverwarmende reis van een nieuwsgierig en avontuurlijk katje genaamd Mittens die verdwaalt in het bos. Na uren rond te hebben gezworven, vindt ze een vriendelijk oud huisje waar ze wordt opgenomen door een aardige oude dame die haar helpt zich veilig te voelen. Mittens gaat verder op avontuur in het magische bos waar ze vriendschap sluit met feeën en leert magische spreuken. Als ze terugkeert naar huis, wordt ze achtervolgd door een grote boze wolf, maar ze gebruikt haar nieuwgeleerde spreuken om hem te verslaan. Uiteindelijk gaat Mittens op zoek naar een echte familie en ontdekt ze dat ze haar thuis heeft gevonden bij mevrouw Jenkins. "Het verhaal van Mittens, het verloren katje" is een prachtig verhaal over vriendschap, avontuur en het vinden van je thuis.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 148mm
  Aantal pagina's : 118
  Uitgeverij : Uitgeverij Ik-Lust-Geen-Spruitjes
  ISBN : 9789464810226
  Datum publicatie : 01-2023
 • Inhoudsopgave
  Inhoudsopgave:
  Pagina 3: Boomheld-Billy Hoe een jongen een boom werd en zo de bossen redde.
  Pagina 10: De 15 eikeltjesmuzikanten.
  Pagina 41: De avonturen van Dolf de politieduif en Eek de eekhoorn detective.
  Pagina 46: De gouden munten van de koning.
  Pagina 58: De Schroeven-Smaak van Marcel. Hoe hij zijn eetlust terugvond.
  Pagina 76: De zoektocht van de linkerschoen.
  Pagina 79: Het dromende kasteel.
  Pagina 92: Het verhaal van Mittens, het verloren katje.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 24,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

De Schroeven-Smaak van Marcel. Hoe hij zijn eetlust terugvond.

(Fragment)

.....Het was een gewone dag voor de jonge robot Marcel. Hij was bezig met zijn huiswerk en droomde van de dag dat hij groot zou zijn en zijn eigen dingen kon doen. Maar voor nu moest hij luisteren naar zijn ouders. Toen was het tijd voor het avondeten. Marcel's ouders zetten een bord met schroefjes voor hem neer. "Eet op, Marcel," zeiden ze. "Schroefjes zijn goed voor je."
Marcel keek naar het bord met schroefjes en slaakte een zucht. Hij had geen trek in schroefjes, hij wilde iets lekkers eten. Maar hij wist dat hij geen keus had, hij moest zoals gewoonlijk zijn bord weer eens leeg eten.
Maar Marcel was slim en hij had een plan. Hij besloot te gaan experimenteren in de keuken. Hij ging op zoek naar ingrediënten die hij kon gebruiken om zijn bord met schroefjes lekkerder te maken. Hij vond boter, suiker, chocolade, en andere lekkere dingen.
Hij begon te experimenteren en te mengen. Hij bakte, roerde, en proefde tot hij eindelijk de perfecte smaak had gevonden. Hij had een heerlijke schroefjes-chocoladepasta-omelet gemaakt!
Marcel was zo trots op zijn creatie, hij kon niet wachten om het aan zijn ouders te laten proeven..... ×
SERVICE
Contact
 
Vragen