€ 21,99

ePUB ebook

  € 6,00

PDF ebook

niet beschikbaar

Op naar een vernieuwd sportlandschap

Adri Broeke • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Dit (e-)boek* is een jubileumuitgave gebaseerd op een aantal selecties van bijdragen in de rubriek "Boeken met Broeke" op het webbased platform Sport Knowhow XL.

  Op naar een vernieuwd sportlandschap bevat feiten, meningen en leestips bedoeld als inspiratiebron ter ondersteuning van probleemoplossingen en handelingsperspectieven voor (a.s.) sportprofessionals. Hiermee kunnen zij zichzelf en anderen aldoende verder ontwikkelen en daarmee bijdragen aan een toekomstbestendige organisatie van sport en bewegen ter realisatie van een vernieuwd sportlandschap.


  *derhalve verkrijgbaar als epub en als fysiek exemplaar
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 160mm x 240mm
  Aantal pagina's : 119
  Uitgeverij : OcNON
  ISBN : 9789081718769
  Datum publicatie : 11-2023
 • Inhoudsopgave
  Dit (e-)boek is samengesteld uit drie samenhangende delen die eveneens los van elkaar goed te lezen zijn.

  In het eerste deel: 'De wereld van sport en bewegen in verandering', staat de (historische) ontwikkeling van diverse vormen van sport & bewegen centraal. Een en ander in de loop der tijd uitmondend in de wereldwijd verspreide ‘moderne’ sport die we nu kennen. Deze hedendaagse sportwereld kan gezien worden als een complex (sociaal) ecosysteem. Daarbinnen werken vele actoren op meerdere (schaal)niveaus intensief samen én beconcurreren ze elkaar veelal tegelijkertijd.

  Deel II "Bouwstenen voor een vernieuwd sportlandschap' neemt aan de hand van enkele eerder verschenen ‘Boeken met Broeke’ columns op het webbased platform Sport KNowhow XL, gangbare denkbeelden over sport & bewegen kritisch onder de loep. Zijn in onze tijd de ooit ‘moderne’ grondslagen van sport nog wel oké? Wat is nodig om de sport van morgen meer toekomstbestendig te maken? Een aantal van dit soort fundamentele vragen wordt uitvoerig behandeld. Uit de verschillende teksten blijkt uiteindelijk zonneklaar: we staan aan de vooravond van een nieuw sporttijdperk!

  Het afsluitende derde deel 'De sportprofessional van morgen in actie' dient daarom als een voorzichtige toekomst-verkenning gezien te worden. Naast op het gebied van sport & bewegen dient de sportprofessional van morgen meer dan ooit tevens op het domein van de gezondheid, de economie, (ped)agogiek en de sociale leefwereld de komende tijd op een verantwoorde wijze waarde voort te brengen. Met voorbeeldpraktijken wordt een en ander verduidelijkt.

  Over sportieve uitdagingen gesproken
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 21,99

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

"... Op het gebied van sport & bewegen moeten we meer dan voorheen, op basis van een gemeenschappelijke visie/ambitie over de grenzen van organisaties en sectoren heen, leren beter samen te werken.
De in Deel II beschreven kleine verhalen over de (nieuwe) bouwstenen van sport & bewegen kunnen daarbij gebruikt worden als de ingrediënten van een nieuw overkoepelend visieverhaal over het gewenste toekomstbestendige sport & bewegen ecosyteem in Nederland. Het in Deel I nader uitgewerkte micro-meso-macro model over de veranderende sportwereld kan, in de aangepaste vorm zoals beschreven dienst doen als denkmodel voor de fundering van het vernieuwd sportlandschap. Het is hard werken in de strijd tegen bewegingsarmoede en voor de verrijking van het sportieve kapitaal van alle bevolkingsgroepen in ons land. Met de vereende kracht van de goed geschoolde vakmensen en sportprofessionals van morgen gaat dat zonder twijfel lukken! ... " ×
SERVICE
Contact
 
Vragen