€ 15,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Op zijn 35e met pensioen

Saskia Jansma • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Op zijn 35e met pensioen is het waargebeurde verhaal over de ommekeer in het leven van Saskia als ze met het hersenletsel van haar vriend Otto wordt geconfronteerd. Zij beschrijft hun levensverhaal vanaf het moment dat in 2005 de ambulance komt voorrijden tot en met eind 2012 als ze gehuwd zijn en drie jonge kinderen hebben. Het boek schetst de periode waarin zij tussen hoop en wanhoop heen en weer wordt geslingerd, de prangende vragen over wat anders had gekund in het ziekenhuis en de revalidatiekliniek. Over de impact die de epileptische aanvallen van Otto op hun gezinsleven heeft. Over de eenzaamheid als oude vriendschappen veranderen, soms verdwijnen en uiteindelijk ook nieuwe vriendschappen ontstaan. De lezer wordt meegevoerd in een eigenzinnige strijd om de onmogelijkheden en beperkingen te lijf te gaan en maakt kennis met Saskia’s en Otto’s ijzersterke wil een zo normaal mogelijk leven te leiden. In dit aangrijpende boek wordt op een luchtige wijze, zonder dramatisch te worden het verhaal verteld van de partner, verzorgster en geliefde van een persoon met niet aangeboren hersenletsel. De veranderde realiteit wordt beeldend beschreven.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 0
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 01-2017
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9 uit 7 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  13-01-2014
  Realistisch relaas over het dagelijks leven met hersenletsel
  Zonder klagerig of dramatisch te zijn geeft Saskia Jansma haarscherp weer hoe moeilijk het is dagelijks te leven met een geliefde met hersenletsel. Ze maakt melding van haar verdriet en wanhoop, het onbegrip van familie en vrienden en de frustrerende regelgeving in Nederland. Het boek draagt zeker bij aan meer begrip voor mantelzorgers!


  Geplaatst door uit Utrecht , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  04-01-2014
  Op zijn 35 ste met pensioen.
  Het is zo herkenbaar , ook wij hebben op al die afdelingen van het ziekenhuis gelopen en in het revalidatiecentrum. Er is vaak veel onbegrip over onze situatie omdat er aan de buitenkant niet zo veel te zien is. Het is zo recht uit het hart geschreven, ik heb het boek in een middag uitgelezen. Ik wens het gezin van Saskia veel sterkte toe maar ook het vermogen om van kleine dingen te genieten. Lieve groet.


  Geplaatst door uit Dongen , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  23-12-2013
  Diepe bewondering
  Dit boek begon ik te lezen en heb het aan een stuk uitgelezen. Prachtig, eerlijk en respectvol geschreven. Heel herkenbaar voor mij. Vooral de dingen die voor de buitenwereld niet zichtbaar zijn geeft vaak veel verdriet. Ook hoe plexibel kinderen zijn in zulke situaties. Ik denk dat veel mensen in vergelijkbare situaties hier veel kracht uit kunnen halen. Ik wens Saskia en haar gezin alle goeds.


  Geplaatst door uit midden brabant , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  13-12-2013
  op zijn 35
  snel geleverd en een super goed boek en makkelijk te lezen


  Geplaatst door uit dongen , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  12-12-2013
  Realistisch, aangrijpend en goed verwoord verhaal.
  Ik heb dit boek in 2 dagen uitgelezen en was zeer onder de indruk van de nuchtere en realistische schrijfstijl van Saskia Jansma. Het is een aangrijpend en emotioneel verhaal over een jong gezin wat moet leren omgaan met de gevolgen van een hersenletsel. Ook wordt heel duidelijk verwoord wat de obstakels zijn waar ze tegenaan lopen als jong gezin dat midden in het leven staat, omdat alles vaak is ingericht op een oudere doelgroep. Je wordt zeker even stil na het lezen van dit persoonlijke verhaal, maar geeft mij zeker ook de inspiratie om nooit op te geven en te LEVEN. Ook is dit boek een ode aan onvoorwaardelijke liefde. Liefde voor elkaar en de ongelooflijke drijf van Otto om nooit op te geven en altijd zijn positieve karakter, ondanks zoveel verdrietige momenten, te laten leiden. Een echte aanrader!

     Leest heel snel en gemakkelijk.
     Emotioneel, maar toch nuchter.
     Dit boek heeft geen minpunten

  Geplaatst door uit Breda , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  21-11-2013
  Een levensverhaal dat aanspoort tot leven!
  Een indringend en openhartig geschreven levensverhaal dat je niet kunt wegleggen voordat je het boek uitgelezen hebt. In de wens dat het boek anderen in vergelijkbare situaties tot steun mag zijn is de auteur goed geslaagd. Het lukt haar in heldere taal een niet alledaagse en het leven ruw verstorende gebeurtenis te beschrijven vanuit de dagelijkse werkelijkheid.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  20-11-2013
  indrukwekkend
  Een realistisch verhaal waar je stil van wordt. Op zo een manier geschreven dat je je snel in de situatie kan inleven.

     om in 1 keer uit te lezen

  Geplaatst door uit Den Haag , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 15,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar1-2 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen