€ 9,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Op zoek naar Rudolf

Marianne Schoevers • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Dit verhaal gaat over Rudolf. Niet over het beroemde rendier met de rode neus dat op de Noordpool bij de Kerstman woont, maar over een heel andere Rudolf. Een jonge, verlegen Rudolf die met zijn vader en moeder op een kleine toendra in Finland woont. Ver weg van de Noordpool.
  Rudolf wordt door de andere rendieren geplaagd met zijn naam. Hij is daar erg verdrietig over. Op een dag is hij het zat. Hij vlucht weg en besluit op reis te gaan naar de Noordpool, naar het beroemde rendier Rudolf en naar de Kerstman. Dat is heel moedig van de kleine Rudolf want het is een lange en gevaarlijke reis. Er leven veel wolven in het gebied. Onderweg maakt hij van alles mee. Hij ontmoet het reuzenrendier Erik en het rendiermeisje Elvira, maar hij komt ook die nare wolven tegen. Zal Rudolf het redden? Zal hij echt de Kerstman ontmoeten? En wat nou als hij heimwee krijgt?
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 40
  Uitgeverij : M.A. Schoevers
  ISBN : 9789082330915
  Datum publicatie : 12-2015
 • Inhoudsopgave
  De kleine toendra 6
  Het reuzenrendier 10
  Afscheid van Erik 14
  De wolven 16
  Het meisjesrendier 18
  Het verhaal van Elvira 21
  Heimwee 23
  Eindelijk op de Noordpool 26
  De arrenslee 30
  Eind goed al goed? 35
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 9,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar1-2 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

De kleine toendra
Dit is het verhaal van het jonge rendier Rudolf.
Die ken ik, denk je nu misschien, want er is een heel beroemd rendier dat Rudolf heet – misschien wel het beroemdste rendier van de wereld. Hij heeft een rode neus en woont bij de Kerstman op de Noordpool. Weet je het weer? Rudolf is het rendier met de rode neus dat altijd voor de slee van de Kerstman vliegt. Er is zelfs een liedje over hem gemaakt.

Maar over die Rudolf gaat dit verhaal niet. Nee, onze Rudolf had de Kerstman zelfs nog nooit gezien. Hij woonde met zijn vader en moeder op een kleine toendra in Finland, ver weg van de Noordpool. Zijn neus was wit en hij kon niet eens vliegen. Hij had het, als er niemand keek, wel een paar keer geprobeerd, maar het was hem nog nooit gelukt. Hij plofte bij elke poging neer als een baksteen.

Ook op de toendra waar onze Rudolf woonde, was Rudolf met de rode neus heel beroemd. Alle rendieren op de toendra droomden ervan om net als Rudolf voor de Kerstman te werken. Best stoer dus, om Rudolf te heten als je een rendier bent, zou je denken. Maar dat vond onze Rudolf helemaal niet! Hij vond zijn naam verschrikkelijk. Onze Rudolf was namelijk heel verlegen. Als de andere rendieren tegen hem praatten, ging hij direct blozen. Heel vervelend vond hij dat, en daarom probeerde hij altijd om niet op te vallen. Maar dat was natuurlijk moeilijk met zo’n naam!
Als de eerste sneeuwvlok viel riepen de rendieren al: ‘Hé Rudolf, moet je niet eens naar de Noordpool gaan? Rudolf voelde zich erg ongelukkig op de toendra. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen